ilcaster Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Witam wszystkich :) albo mi się zdaje albo ma mały problem ze swoją bawarką. Cały czas jeżdżę w 2 osoby, ja + dziewczyna, niby te bmw mało palą ale z mojej jazdy 100-120 km/h w trasie bmw spala 5-7 litrów czy to jest normalne jak na niby tak oszczędny motocykl? czy co może być przyczyną iż spalanie jest na takim poziomie? btw. w motocyklu wszystko było od momentu zakupu regularnie serwisowane w serwisie bmw w anglii, także z częściami nie ma ściemy bo mam do niej każdy nawet najmniejszy paragon na części kupiona od prawdziwego pasjonata marki pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutomb Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Ostatnie dwa tygodnie po bieszczadach i spalanie wyszlo 3,7-4l na 100km. Przejechalem w sumie 2350km. Moto plus dwie osoby i zestaw kufrow. Uwazam ze to bardzo przyzwoity wynik. Jest jednak mala roznica. Moj jest na szprycy. Z moich doswiadczen warto zaczac od filtra powietrza. Wymiana "czystego" na nowy moze spowodowac spadek spalania nawet o 1l na 100km. W dalszej kolejnosci olej, filtr oleju, swieca. Sprawdz cisnienie w kolach, czy nie ma dodatkowych tarc (lozyska w kolach, hamulce) itp. Ps W Twoim przypadku rowniez mogloby miec duze znaczenie czyszczenie i regulacja gaznika (moze wymiana dysz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi