Łysy VTX Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Proszę o poradę. Przez poprzedni sezon jeździłem solo i nic niepokojącego nie zauważyłem w przednich amortyzatorach. W tym sezonie moja małżonka od czasu do czasy posłuży za plecaczek (55 kg) i na stromych zjazdach przy hamowaniu wyczuwam, że dobijam do końca. Czy jest to normalne czy może trzeba udać się do serwisu na jakąś kontrolę? Bardzo proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLSON Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Proszę o poradę. Przez poprzedni sezon jeździłem solo i nic niepokojącego nie zauważyłem w przednich amortyzatorach. W tym sezonie moja małżonka od czasu do czasy posłuży za plecaczek (55 kg) i na stromych zjazdach przy hamowaniu wyczuwam, że dobijam do końca. Czy jest to normalne czy może trzeba udać się do serwisu na jakąś kontrolę? Bardzo proszę o poradę. Trzeba amortyzatory dopompować. Fabrycznie nie są nastawione na nasze polskie, niezbyt dobrej jakości drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysy VTX Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Trzeba amortyzatory dopompować. Fabrycznie nie są nastawione na nasze polskie, niezbyt dobrej jakości drogi. A czy mógłbyś sprecyzować, co to znaczy dopompować. Oczywiście domyślam się o co chodzi ale w serwisie powiedzieli mi że trza dolać 100 oleju i będzie git. Jutro odbieram maszynę i boję się, że jak będzie za dużo oleju to na uszczelniaczach będzie wyciekał. Byłem już w swojej niedługiej karierze motocyklowej w dwóch serwisach i jestem załamany podejściem i profesjonalizmem „mechaników”. Bardzo proszę o rady w tym temacie będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi