Skocz do zawartości

czy zdąże zrobić to pier*zielone prawko ??;/

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

frafel1, przewidziane zmiany do kat.A zostaną wprowadzone w przyszłym roku (pewnie okres Wakacyjny, poczatek sezonu motocyklowego,marzec )Sam też nie jestem pewny czy zdążę do tych zmian.

Jeśli nie zdasz choćby egzaminu teorytycznego w tym roku moze zdażyć się tak ze obejmą cie przepisy po nowemu jeśli wprowadzą je np;od stycznia choć b.wątpie. :wink:

Przyjedź do Płocka :P U nas robi się teorię w 3 dni. Nie wiem jak to możliwe ale w Esce ogłaszają się ośrodki szkolenia oferujące właśnie teorię na A w 3 dni. (30h teorii w 3 dni? ciekawe) ;] Pozdrawiam

30 h w 3 dni toi tylko w PL mozliwe, jak w ERA'rzre :icon_mrgreen:

:crossy:

• 4 tygodnie później...

Podeszłem ostatnio do lektury tej nowej ustawy co mają ja głosowac,wprowadzić w życie o kierujących.

LINK:

http://bip.mi.gov.pl/pl/bip/projekty_aktow...90709_na_rm.pdf

Art. 123. Ustawa wchodzi w ycie po upływie roku od dnia ogłoszenia, z wyjatkiem:

1) art. 42 ust. 2 pkt 4, art. 43 ust. 1 pkt 2 lit. b i ust. 3 pkt 2, art. 64 ust. 2 pkt 2, art. 89 ust. 2,

art. 92 ust. 1 i 2, art. 93 ust. 2 pkt 1 lit. b, art. 97 ust. 2, art. 99 ust. 1 i 2, art. 109 pkt 11,

które wchodza w ycie z dniem 1 stycznia 2013 r.;

2) art. 109 pkt 8 lit. d w zakresie art. 100b ust. 1 pkt 11 lit. e i pkt 13 - 26, ust. 2 i 3, ust. 4 pkt 6

oraz ust. 5 i 6 ustawy, o której mowa w art. 109, który wchodzi w ycie z dniem 1 stycznia

2013 r.;

3) art. 104, który wchodzi w ycie po upływie 2 lat od dnia ogłoszenia ustawy.

Cały ten projek jest ogulnie ciekawy :biggrin:

Także Jak ktoś trząsł portkami może być spokojny ma conajmniej rok,takie przepisy a co najważniejsze nie są moim wymysłem tylko oparte na faktach.

A całe zamieszanie związane ze zmianami w prawo jazdy to wina massmediów które rozdmuchując tą sprawe zarabiają na zwykłych ludziach,cała sprawa wzbudza zainteresowanie wśród społeczeniastwa a wieć wzrasta sprzedaż i oglądalność.

Pozdrawiam.

Edytowane przez OLOSUZUKI