tomek_gutowski Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Witam Jako, ze bede wymienial opone przod + klocki i plyn hamulcowy pomyslalem ze warto by i olej w lagach przy okazji zmienic - czy wie ktos moze czy trzeba lagi rozbierac czy jest na to jakis inny sposob ? Link do zdjecia widelca w marauderze: http://www.motorcycle-usa.com/photogallerys/IMG_4382.jpg Dzieki z gory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BSAmaikel Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Witam Jako, ze bede wymienial opone przod + klocki i plyn hamulcowy pomyslalem ze warto by i olej w lagach przy okazji zmienic - czy wie ktos moze czy trzeba lagi rozbierac czy jest na to jakis inny sposob ? Link do zdjecia widelca w marauderze: http://www.motorcycle-usa.com/photogallerys/IMG_4382.jpg Dzieki z gory! taka operacje przeprowadzalem w mojej BSA,ale to ze wzgledu,ze byla juz wtedy"leciwa"i problemem nie byl sam olej czy simmeringi ale lekko spljaszczone sprezyny.wymiana oleju jest dosc prostym przedsiewzieciem.odkrec cala lage przekrec ja do gory nogami i juz po wymianie. :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_gutowski Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Heh a jakos tak troche dokladniej ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BSAmaikel Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Heh a jakos tak troche dokladniej ? Pozdro no to dokladniej!stawiasz moto na podnozku odkrecasz kolo przednie,blotnik etc.luzujesz lago w polce gornej i dolnej,wyjmujesz je(zapamietaj lub zaznacz ktora prawa i lewa),teraz,poluzowana uprzednio "wielka srube,ted od samej gory,wykrecasz i zlewasz stary olej ,po czym nalewasz nowy,byle nie za duzo.Mam nadzieje,ze dasz sobie rade? :icon_biggrin: no to dokladniej!stawiasz moto na podnozku odkrecasz kolo przednie,blotnik etc.luzujesz lago w polce gornej i dolnej,wyjmujesz je(zapamietaj lub zaznacz ktora prawa i lewa),teraz,poluzowana uprzednio "wielka srube,ted od samej gory,wykrecasz i zlewasz stary olej ,po czym nalewasz nowy,byle nie za duzo.Mam nadzieje,ze dasz sobie rade? :icon_biggrin: ps.nie wykluczone,ze w ogole masz na dole lagi małą śrubeczkę spustowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_gutowski Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Dzieki Majkel bede walczyl =) mam nadzieje ze mi pozniej nic nie odpadnie =D. I lukne czy wlasnie nie ma spustu w dole lagi Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi