Bachytek Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Witam. To moj pierwszy post jak i pierwszy motocykl (procz skutera). Wiec na wstepie dodam, ze jestem Bartek z Warszawy, mam 17lat. W temat mechaniki motocyklowej dopiero wchodze. Moj problem polega na tym, ze chcial bym nadac troche "pazura" nadac mojej Shadowce. Pierwsze co na mysl mi przyszlo? Oczywiscie dzwiek. W koncu z niskoobrotowych i zwawych V-lek oraz z pieknego dzwieku te motocykle slyna. Na silnik nie ma co liczyc, pozostaje dzwiek. Widzialem juz, jak do motorkow 125ccm wsadzali od wiekszych pojemnosci tlumiki. Rowniez Widzialem na youtube.com filmiki, gdzie Shadowki 125ccm mialy "podwojne" rury, nie takie jak w standardzie jedna Tuba. Znalazlem takie tlumiki, koszt 1400-1500zl. No i mi szczena odpadla. Na allegro widzialem troche uzywanych tlumikow do Shadowek 600 i 750ccm. Wiec moje pytanie, Czy te tlumiki dalo by sie dopasowac do mojej 125ccm, tak jak to robia do innych motorow. Jak tak, to ktore by pasowaly, oraz czy tylko od Shadow, czy od innych modeli i marek tez by pasowaly ? Jak sie domyslam, glownym kryterium bedzie srednica wylotu z cylindra. PS czy takie cos pozwoli uzyskac mi takie "pyr, pyr, pyr..."? pozdrawiam, Bachytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bachytek Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Nie uwierze, ze nikt nie jest w stanie mi pomoc, wiec odswiezam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi