binkimoto Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Więc w głowice od 2001 roku wstawiłem czujnik położenia wałków rozrządu z 99 roku oraz wałek z 99 roku z krzywką do czujnika,oczywiście przed włożeniem czujnika należało wywiercić na niego otwór co zleciłem majsterkowi po sąsiedzku na odpowiedniej maszynie.Po wstawieniu oczywiście trzeba było wyregulować zawory bo jakiś pajac od którego kupiłem silnik nie wiem jak mu mógł na takich pracować,napewno gdybym do nich nie zajrzał to pracował by jak to kolega Bartek mówi "jak sieczkarnia" ponieważ były za ciasne szczeliny,dałem nowe płytki zaworowe i git:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kargulvmax Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Witam nie wiem skad te git luzy wziałeś ale powinny być większe nie wiem bo w 98r jest zmiana modelu starsze do 98r 0,18-0,23 ssace i 0,21-0,26 wydech po 98r 0,15-0,24 i 0,22-0,31.Wiec masz duzo za małe co w Kawie jest raczej niedopuszczalne.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi