hayabusarider Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Witam, mam taki problem.Pomóżcie. Chcę kupić motocykl sprowadzony z UK do polski. (odkupiony z ubezpieczalni w uk) Problem jest w tym że człowiek który go sprzedaje w polsce, mający zarejestrowaną firmę w kraju, (z jakiegoś powodu) nie chce wystawiać na siebie umowy kupna/sprzedaży , ani faktury Vat-marża. Umowa byłaby wyłącznie między mną a firmą w anglii. (Rzekomo firmę w UK zarejestrowaną na polaka). Czy to jest normalne??? Czy mam odpuścić taki zakup, czy to jest normalne i praktykowane? P.S. Jaką mam gwarancję że tam w UK ta firma istnieje??? Czy jedyna możliwość to udanie się z dokumentami motocykla do Urzędu Komunikacji i sprawdzenie czy na takie papiery zarejestrują motocykl??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Czy jedyna możliwość to udanie się z dokumentami motocykla do Urzędu Komunikacji i sprawdzenie czy na takie papiery zarejestrują motocykl??? jedyna możliwosc to właczyć myślenie i użyc opcji szukaj! O podobnych przpadkach juz było na forum. Poczytasz to dowiesz sie wszystkiego. Tak po krótce to to nie chce wystawić bo nie chce mieć tego moto "na stanie" jako sprowadzony - ty bedizesz sprowadzajacym i tyle. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi