capek Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 witam wszystkich Jestem tu pierwszy i pewnie nie ostatni raz :-) Mam maly problem dotyczacy iskry w motocyklu Honda CB1 1991r 399ccm 4 cylindry 16V. Kupilem moto w stanie (puzzli) dokladnie poprzedni wlasciciel dal do mechanika w celu diagnozy. Problem polegal na tym iz chlopak zmienil olej na hipol i panewki zlapaly wal. *Mechanik* rezebral silnik na czesi pierwsze ,po czym zostawil w stodole na ponad 2 lata. Zakupilem drugi silnik lecz bez osprzetu, i teraz mam maly problem. Chodzi mi o to iz nie wiem jaki jest powod braku iskry. Silnik jest zamontowany kreci , prad do cewki wysokiego napiecia dochodzi , jednak iskry brak. Sprawdzalem polączenie modulu,impulsatora i tam rowniez wszystko ok. Jesli wie ktos jakie wartosci powinny miec poszczegulne wskazania ohmomierza jesli chodzi o IMPULSATOR CEWKE to byl bym wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Nie uwazasz ze sam sobie odpowiedziales na to pytanie? w tym przypadku nawet wartosci serwisowe nie zdadza Ci sie na wiele, no chyba, ze napiecie plynace do cewki jest za male... Niestety takowej informacji tak czy siak w serwisowce nie znalazlem. pzdr:) A poza tym, skoro ma 4 garnki to moto zapewne ma dwie cewki? nie ma iskry wogole czy jak? pzdr:0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capek Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Nie uwazasz ze sam sobie odpowiedziales na to pytanie? w tym przypadku nawet wartosci serwisowe nie zdadza Ci sie na wiele, no chyba, ze napiecie plynace do cewki jest za male... Niestety takowej informacji tak czy siak w serwisowce nie znalazlem. pzdr:) A poza tym, skoro ma 4 garnki to moto zapewne ma dwie cewki? nie ma iskry wogole czy jak? pzdr:0 Tak dokladnie ma 2 cewki , zadna nie podaje iskry. Zastanawiam sie nad IMPULSATOREM czy dziala lub czy mogl sie zawiesic lub nawalic z powodu zlego oleju? Bo jezeli moto chodzilo przed zatarciem to gdzie tkwi ZONK Kostki sprawdzone napiecie jest. Jedyne czego nie jestem pewien to czy Impulsator dziala bo poza tym jest tam tylko wirnik impulsatora ktory wyglada jak polowa zebatki (9) zebow ,ale tam raczej nic zle nie da sie zlozyc Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 rezystancja cewki indukcyjnej po pierwotnej stronie bedzie nieduza- rzedu kilku ohmow, dla mojego Hawka jest to 2.2-2.6 Ohm, rezystancja po wtórnej stronie juz "nieco" wieksza- powyzej 25kOhm. postaram sie sprawdzic jak to jest z tym impulsatorem. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi