szczepan Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Witam Wsadziłem silnik od hondy SLR do Quada polarisa,mam jednak z nim pewien problem,nie wchodzi na obroty powyżej ok. 4000.Oznaki są takie jakby brakowało mu paliwa,jednak z całą pewnością nie jest to paliwo.Z chwilą gdy oś przepustnicy zaczyna uruchamiać czujnik jej położenia prawdopodobnie moduł przestaje podawać iskrę,stąd moje pytanie czy ktoś wie czy ten model był dławiony obrotami,a jeśli tak czy to możliwe żeby aż tak nisko,czy może ktoś zna warsztat w Poznaniu dysponujący sprzętem do sprawdzenia modułu. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glaca Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Bo jet zblokowany.wystarczy przewody masowe zamienić we wtyczce zapłonowej pod siedzenien.i będzie hulał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Możesz napisać coś więcej o tej zamianie,które masy/tą na cewkę,tą od zasilania modułu/.ewentualnie do których pinów je podpiąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glaca Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 tak wyglada bez blokady http://www.valkrider.de/valkhalla/slrpin.jpg W wersji z blokada srodkowa masa dolnego rzedu "G1" jest przeniesiona na gorny obok "G2", wystarczy zamieniec "G1" miejscem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Serdeczne dzięki.Moduł odblokowany.Silnik wchodzi na wysokie obroty.W dolnym rzedzie przewodów miałem drobne przesunięcie,G1 znajdował się bliżej lewej strony,pozostałe informacje bez zmian.Raz jeszcze dziękuje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi