Skocz do zawartości

Kirgizja znowu, a oprocz tego kilka innych krajow

sambor1965
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Sambor, czytam, ze mieliscie wszelkie papiery, by wjechac do Chin na wlasnych moto, tak?

Napiszesz cos wiecej o tym? Co wszystko jest potrzebne? Kosztowna sprawa?

Wydawalo mi sie, ze to jest niemozliwe. Ktos nawet mowil o chinskim prawie jazdy..?

I jak wyglada sprawa z CDP w tamtych krajach? Rok temu nie wiedzialem w ogole, ze cos takiego istnieje, chcialem sie wepchac do Iranu, powiedzieli, ze mnie wpuszcza (mialem wize w paszporcie), ale bez motocykla (bo nie mam karnetu). Wystarczylo poczekac na granicy 25 godzin, pozegnac sie z jakas znaczaca kwota i nagle jakos sie dalo :-)

Sambor, czytam, ze mieliscie wszelkie papiery, by wjechac do Chin na wlasnych moto, tak?

Napiszesz cos wiecej o tym? Co wszystko jest potrzebne? Kosztowna sprawa?

Wydawalo mi sie, ze to jest niemozliwe. Ktos nawet mowil o chinskim prawie jazdy..?

I jak wyglada sprawa z CDP w tamtych krajach? Rok temu nie wiedzialem w ogole, ze cos takiego istnieje, chcialem sie wepchac do Iranu, powiedzieli, ze mnie wpuszcza (mialem wize w paszporcie), ale bez motocykla (bo nie mam karnetu). Wystarczylo poczekac na granicy 25 godzin, pozegnac sie z jakas znaczaca kwota i nagle jakos sie dalo :-)

CDP nie jest nigdzie wymagane w tamtych okolicach. Jesli chodzi o wjazd wlasnym motorkiem do Chin to jest mnostwo zalatwiania. Fucktycznie prawa jazdy i dowody rejestracyjne i Bog wie co jeszcze. W dodatku moim zdaniem troche nie warte to wszystkiego. W dodatku jak juz Ci sie uda to dostaniesz psa przewodnika. Chiny sa bardzo dobrze wyasfaltowane i nie ma takich klimatow jak w innych krajach w okolicy. W dodatku nie sposob sie dogadac ani cokolwiek przeczytac, drogowskazu, mapy etc... Troche to beznadziejne moim zdaniem i nie warte zachodu (w tym przypadku wschodu). Mnostwo posterunkow na ktorych slabo widze jakiekolwiek negocjacje. No ale moze jestem troche zmanierowany bo w tych Chinach bylem kilkanascie razy.

Rajski adwenczer jest w dawnych poradzieckich republikach. Cieplo, sucho, tanio. Tylko do domu daleko...