andymotors Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 (edytowane) Siemka!Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Yamahy YZ 250 z 1992 roku. :icon_twisted: Mam krótkie pytanko odnośnie zmiany biegów w tym moto, czy trzeba każdy bieg wysprzęglać i dopiero potem wbijać wyższy, czy może jest tam już sprzęgło "półautomatyczne" (czy jak to tam nazwać) i mogę zmieniać biegi bez sprzęgła?POZDRO :icon_twisted: Edytowane 9 Października 2008 przez andymotors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 (edytowane) Sprzęgła półautomatycznego w yz nie ma. Możesz zmieniać bez sprzęgła w górę z lekkim odjęciem gazu i w dół z lekkim dodaniem gazu. Sprzęgło służy do ruszania. Poczytaj http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=70896&st=0 Edytowane 9 Października 2008 przez marcpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi