Yool Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Witam,tak jak w temacie. Pojazd ma dwóch współwłaścicieli mnie i moją mamę - dla zniżek OC. Co dzieje się w przypadku przeprowadzki jednego z właścicieli do innego miasta ? Wymienia się sam dowód czy dowód z tablicami ? Z jakiego miasta mają być te tablice? na pierwszej stronie w dowodzie wpisana jest mama ale przecież to nie ma znaczenia bo oboje jesteśmy właścicielami w 50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergie Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Samochód pozostanie na tablicach powiatu do którego należy pierwsza osoba wpisana do dowodu. Czyli w Twoim przypadku będzie to mama jeżeli to Ty się przeprowadzisz i zameldujesz gdzie indziej. Jeżeli mama się przeprowadzi a Ty zostaniesz to w przypadku zmiany zameldowania mamy będziecie musieli zmienić tablice. Jeżeli mieszkacie teraz w małym mieście a Ty przeprowadzasz się do większego to nawet lepiej dla Ciebie bo składki w mniejszym mieście są mniejsze niż w mieście np. wojewódzkim. Ubezpieczenie też liczy się od pierwszej osoby w dowodzie. Drugiej osobie tylko staż leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Pierwsza jet mama i to ona przeprowadza się "na wieś". Dotychczas auto zarejestrowane jest w mieście ok. 80 tyś ludzi. Czyli wychodzi na to że nowe tablice mnie nie ominą. Ale za to może OC będzie trochę niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergie Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Dokładnie tak. Będzie czekała Was wymianka tablic. Ale teraz to trwa tylko chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 9 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Dzięki za zainteresowanie.Dowiedziałem się że można jeszcze jechać do urzędu i zmienić kolejność osób w dowodzie a przy okazji zmienić adres drugiej osoby i to chyba jest najlepsza i najtańsza opcja :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi