Tomek Opublikowano 29 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2004 Mam pytanie odnoĹnie regulacji zaworów. Znalazłem pare tematów na forum ale żaden nie wchodził tak szczegułowo w temat regulacji.Pomierzyłem wszystkie przerwy na zaworach w FJ1200 i wycišgnšłem płytki. Wszędzie sš luzy za małe. Mam mozliwoĹć zeszlifowania ich na magnesówce, ale... No właĹnie , jak sobie wszystkie wartoĹci luzów przejżałem to wychodzi że pare płytek zamieniajšc osišgne żadanš wartoĹć. Na ssšcych ma być 0,11-0,15 a na wydechowych 0,16-0,20. 1. Dziwna sprawa że na ssšcy zaworach luz sie zmniejszył, jakie mam ustawić wartoĹci, większe(bliżej górnej wartoĹci) czy mniejsze, lub też najlepiej wypoĹrodkować?2.Czy na dwóch zaworach np ssšcych pierwszego cylindra musze mieĹć takie same wartoĹci? Zamieniajšc płytki moge spokojnie osišgnšć wartoĹć 0,13 na pierwszym zaworze a na drugim 0,15. Czy takie "nierówne" ale mieszczšce sie w granicach luzy mogš byc czy powinienem planować płytki do jednakowych rozmiarów ?3. Wiem że płytki sš sprzedawane co 0,05 wiec niby kupujac płytke i tak nie dobiore wartoĹci Ĺredniej na zaworach, z drugiej strony mam mozliwoĹ splanowania płytek, ale ich wartoĹci już nie będš co 0,05 więc nastepna regulacja może juz nie być taka łatwa. Jesli macie jakieĹ doĹwiadczenie w tym to odpiszcie. Wielkie dzięki. Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi