Gość Wojtas Opublikowano 16 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2004 Dzięki Paweł jeszcze raz za wszystkie porady!Usztywniłem sprężyny tak jak mówiliśmy - tuleje 3cm. Teraz jest elegancja, nic tylko śmigaćPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2004 jakie masz amory? paioli? ja tak właścieie to nigdy nie rozbierałem przodu czy ktoś ma może jakie rysunki albo co? :| ile trwa wyminianie tego wszystkiego zakładając że moje umiejętności są średnie- montaż kół obu, zmiana płynów w silniku i hamplu ok 20minmuszę wymienić simmery i olej, wstawić podkładki Wojtas z czego zrobiłeś dystanse??? i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas Opublikowano 18 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2004 Witam! Przednie zawieszenie mam Showa. Z całą praca zmieścisz sie w 1 godzince, góra 1,5godz. nie wiem ile będzie pracy przy demontaży w Twoim moto, ale nie warto sie przeciez spieszyć i cos zbebrac. Aha rozumiem że nie chcesz demontować całego zawieszenia, więc spuszczenie oleju, ponowne napełnienie i zamontowanie dystansów to u mnie około 15 minut. Nie wiem jakie masz moto, ale u mnie na dole amorów są małe śróbki do spustów, a żeby nalać to musisz zdjąć kapsle gumowe, osłaniające górę teleskopów, a następnie otworzyć je. U mnie należało poprostu nacisnąć mocno na górę teleskopu, a następnie wyjąć zawleczki i juz był dostęp do sprężyny.Co do dystansy to sprawę konsultowałem telefonicznie z Pawłem i mogą to być tuleje stalowe, aluminiowe lub możesz położyć podkładkę na sprężynę, na to rurkę/inna tulejkę, oczywście nie za cienką i na to bezpośrednio korek teleskopu.Długość dustansu określasz metodą prób i błędów.Jak czegoś nie wiesz lub będziesz miał kłopot - pisz postaram sie pomócpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2004 dzięki pewno skożystama Ty masz tam klasyczne zawieszenie, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas Opublikowano 20 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2004 Tak ja mam klasyczne. Opisz później jakie efekty przyniosło utwardzenie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2004 hehe później czyli po świętach... ja sobie życie planuje na wyrost... pozdro klasyczne zawieszenia wymiatają upsidedowny :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2004 no i się spełniłew nowym ŚM 5/2004 jest cały artykuł o regeneracji zawieszenia fajno :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi