januszek-walker Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Witam. Ostatnio zauważyłem że mój bandit na rozgrzanym silniku wydaje dziwne dzwięki. Dochodzą one z górnej częsci silnika. Słychaćj e tylko na wolnych obrotach. Dzwięk jest podobny jakby ktoś rzucał kamyczkiem o szybe albo tak jakby iskra przeskakiwała. Na filmiku na początku mikrofon mam nad pokrywą głowicy a potem dołożyłem go do baku i sie zrobił rezonans i bardzo wyraznie wtedy słycać ja to pyka. Przebieg 43000 km. Jak ktoś miał cos podobnego albo wie co to to prosze o pomoc. http://pl.youtube.com/watch?v=h3BfHAwiJCk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 W moim hornecie podobne dzwieki wydawal konczacy sie napinacz lancuszka rozrzadu. Jakosc nagrania kiepska, wiec ciezko stwierdzic czy to jest to samo, poza tym nie jest to chyba usterka charakterystyczna dla banditow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi