mario24 Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 mam pytanie , ile mam czasu na zapłacenie podatku od kupna moto w US i na przerejestrowanie go i ile jest % tego podatku? Jak jest z ubezpieczeniem czy mogę po zakupie jeździć na polisie sprzedajacego jesli bedzie jeszcze wazna iles tam czasu , czy muszę ubezpieczyć od razu na siebie. Chodzi mi o OC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amfm Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Jeżeli nic się nie zmieniło to: - 30 dni na zarejestrowanie umowy kupna-sprzedaży w US,- podatek w wysokości 2% wartości przdmiotu umowy,- mozesz jeździć na polisie sprzedającego do czasu jej wygasnięcia. Pozdrawiam ;-) Cytuj http://www.dywizjonpoludnie.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inco Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 To ja się doczepie do tematu, Kupiłem motocykl z oczywiście ważnym ubezpieczeniem.Ale poprzedni właściciel miał jakąś zniżkę za wiek, a ja jestem sporo młodszy ;] Czy muszę dopłacić tę różnicę? czy się nie przejmować i spokojnie mogę jeździć na tej polisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboykr Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 - 30 dni na zarejestrowanie umowy kupna-sprzedaży w US,- podatek w wysokości 2% wartości przdmiotu umowy,- mozesz jeździć na polisie sprzedającego do czasu jej wygasnięcia.a nie 14 czasem? skłądasz druk PCC-3. 30 dni to jest na przerejestrowanie.na OC do końca ważności. pamietaj, że jak chcesz wypowiedzieć obecnemu ubezpieczycielowi to musisz to zrobić przed datą upływu ważności OC. a 2% jeżeli wartość zakupionego sprzętu przekracza 1000 zł (zakładamy, że tak :biggrin: ) Cytuj http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkad Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 14 dni na PCC-3 w US 2% wartości pojazdu30 dni przerejestrowanienastępnie idziesz do firmy ubezpieczeniowej, aby przepisać OC na siebie (dopłacasz różnicę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi