Skocz do zawartości

Kurtki Retbike z wypinana membraną

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

O produktach Retbike naczytałem się już dosyć. Opinie są podzielone. Większość osób narzekała na jazdę w upalne dni. Czy posiada ktoś kurtkę tej firmy z wypinaną membraną (chyba od 2007 roku pojawiły się w ofercie)? Jak wygląda sprawa jazdy w cieplejsze dni? Warto się w to pakować? Podoba mi się np. kurtka Retflight, która w wersji z wypinana membraną kosztuje 599 zł:

http://www.retbike.pl/odziez/kurtki_teksty...o%B6c_2008.html

Pozdrawiam.

Witam

O produktach Retbike naczytałem się już dosyć. Opinie są podzielone. Większość osób narzekała na jazdę w upalne dni. Czy posiada ktoś kurtkę tej firmy z wypinaną membraną (chyba od 2007 roku pojawiły się w ofercie)? Jak wygląda sprawa jazdy w cieplejsze dni? Warto się w to pakować? Podoba mi się np. kurtka Retflight, która w wersji z wypinana membraną kosztuje 599 zł:

http://www.retbike.pl/odziez/kurtki_teksty...o%B6c_2008.html

Pozdrawiam.

Mam kurtke Ret Voyage, kupioną rok temu za podobne pieniąze. Nie wiem czy ma membranę, nie wnikam.

Ale historia od sprzedawcy o tym że ciepło ucieka na zewnątrz można wsadzić na półki z SF.

Spodnie niby oddychające, tylko że tak oddychają - że nie mogę ich zdjąć z nóg - bo moje nogi pokryte wodą/potem przyklejają się do spodni od wewnątrz.

Zawiodłem się, bo myślałem że te membrany/super materiały naprawdę dają komfort podczas jazdy.

Za niewiele wiecej jest porzadna modeka roma albo x sports, czy jakos tak. Obie te kurtki sa tekstylne, maja wypinane membrany i zbieraja dobre opinie. Jezdze z modelu roma i nawet przy 30 stopniach w miescie czuje na plecach najmniejszy wiaterek, bo 3/4 tej kurtki to przewiewna siatka.