LuTo Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 czesc zaszalałem dziś i kupiłem :cool: w Norauto, za niecałe 60zł takie cudo: http://picasaweb.google.com/l.obuchowski/T...key=uPB0PakArUk wszystko pieknie ładnie, dźwięk zabija konia ze 100 metrów (pozdrowienia dla Dragowców ;) ), ale jest ale......... gdzie w Volusi to cholerstwo zamontować . ???????????? :banghead: :banghead: :banghead: Macie jakieś pomysły??? a może ktoś już coś opatentował?? Na ulotce wyczytałem, że pompka powinna być osłonięta od deszczu. Czyżby tylko schowek z lewej strony??? a gdzie wtedy tubę??? HELP!!!!!! Podzielcie się , proszę, pomysłami. :notworthy: :notworthy: :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 czesczaszalałem dziś i kupiłem :notworthy: w Norauto, za niecałe 60zł takie cudo: Gdybys kupil mojego to bys nie musial kombinowac :notworthy: A tak powaznie to ja mam na gmolach z przodu a sprezarke i kostke pomiedzy rama a glowka ramy :notworthy: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuTo Opublikowano 29 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Majkel, przestudiowałem dziś wątek o tubach, widzałem też jak to wygląda u Ciebie. Jednak nigdzie nie natknąłem się na volusiomana, który pochwaliłby się jak to wygląda na tym moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Ale to chyba tak samo ...Najlepsze miejsce na tuby to gmole a reszte sobie ciagniesz kabelkami i rurkami na powietrze.Mozesz je pochowac gdzie tylko chcesz. :notworthy: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzhop Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Mam tą samą tubę zamontowaną poziomo z lewej strony na linii silnik-cylindry tzn. uchwyt od strony membrany jest przykręcony do górnej śruby osłony łańcucha (za pomocą dodatkowej blaszki dystansującej) a blaszana obejma trąbki do jednej ze śrub dekla silnika, natomiast kompresor i przekaźnik w schowku pod siedzeniem skąd jest blisko do akumulatora i samej trąby. Przekaźnik jest sterowany nap. 12v pochodzącym z przycisku puss (żółty do migania długimi którego nigdy nie używałem) wystarczy odciąć wewnątrz króciutki przewód i połączyć z cewką przekaźnika a drugi koniec cewki do masy. Warto jeszcze dodać żeby obowiązkowo zastosować 20A bezpiecznik najlepiej od + klemy do styku przekaźnika, silniczek lubi się przegrzewać przeważnie na paradach :D i zdażało mi sie już go wymieniać a co by było gdybym go nie zastosował? Trąbka spisuje się już drugi sezon i zapewnam często skutkuje juz nie raz tyłek mi ocaliła :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuTo Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Mam tą samą tubę zamontowaną poziomo z lewej strony na linii silnik-cylindry tzn. uchwyt od strony membrany jest przykręcony do górnej śruby osłony łańcucha (za pomocą dodatkowej blaszki dystansującej) a blaszana obejma trąbki do jednej ze śrub dekla silnika, natomiast kompresor i przekaźnik w schowku pod siedzeniem skąd jest blisko do akumulatora i samej trąby. czescdzięki za odzew :biggrin: ale wiesz co :biggrin: oodałbym duże piwo za kilka fotek pokazujących szcegóły montażu :biggrin: dasz radę cos pstryknąć i pokazać foty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzhop Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Co prawda to nie Volusia ale podsuwam pomysł bo jest troche podobnych rozwiązań w tych motorach http://www.bikepics.com/members/zzhop/98vz800/:buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuTo Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Dzięki !!!!!!!!!!!!! pierwsze zdjęcie jest debest :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaho800 Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Dzięki !!!!!!!!!!!!! pierwsze zdjęcie jest debest :buttrock:heja jak tam poszło z zakładaniem tuby, bo można było zobaczyć na allegro jak kolesie mają pozakładane i nawet ładnie to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuTo Opublikowano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 heja jak tam poszło z zakładaniem tuby, bo można było zobaczyć na allegro jak kolesie mają pozakładane i nawet ładnie to wyglądało. postaram sie specjalnie zrobic fotki, ale jako wstęp zerknij tu: http://www.bikepics.com/pictures/1435850/ przymocowałem ją do uchwytu szyby, kompresor siedzi w miejscu gdzie miały być klucze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaho800 Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 ładnie to wyszło ,ale jak byś tam kiedyś chciał zmienić miejsce mam kilka fotek śćiągniętych z allegro z jednego motocykla volusi to moge podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuTo Opublikowano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Adaho, wrzuć na jakiegos fotosika i zapodaj linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaho800 Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 (edytowane) Adaho, wrzuć na jakiegos fotosika i zapodaj linki Montaz tuby.Mam tutaj jeden link który powinien wystarczyć i myśle że to rozwiązanie jest bardzo dobre. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/71707fd793240873.html Edytowane 19 Października 2008 przez adaho800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuTo Opublikowano 21 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 dzorzuciłem fotki na bikepics, nie do końca jestem z nich zadowolony, ale zawsze jakiś pogląd będize :) (link w podpisie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaho800 Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Luto włącznik tuby masz podłączony pod orginalny sygnał czy też osobny pstryczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi