Skocz do zawartości

Honda XL 600 LM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Wie ktoś jakie zębatki były fabrycznie w hondzie xl 600 lm i przy jakich obrotach ten motocykl miał 100 km/h, oczywiście na 5 biegu.

Znalazłem gdzieś opis tego motocykla gdzie było napisane że przy 100km/h jest 4000rpm a vmax to 160.

Moja dziwnie się zachowuje ponieważ: przy 100km/h mam 4500rpm a vmax to 135 km/h.

Dodam tylko że mam wersję z 2 reflektorami przednimi.

I przy okazji czy ma ktoś serwisówkę do tej hondzi, będę bardzo zobowiązany.

Pozdrawiam.

Witam!

Wie ktoś jakie zębatki były fabrycznie w hondzie xl 600 lm i przy jakich obrotach ten motocykl miał 100 km/h, oczywiście na 5 biegu.

Znalazłem gdzieś opis tego motocykla gdzie było napisane że przy 100km/h jest 4000rpm a vmax to 160.

Moja dziwnie się zachowuje ponieważ: przy 100km/h mam 4500rpm a vmax to 135 km/h.

Dodam tylko że mam wersję z 2 reflektorami przednimi.

I przy okazji czy ma ktoś serwisówkę do tej hondzi, będę bardzo zobowiązany.

Pozdrawiam.

Hej mam taki sam motocykl (też 2 reflektory) i powiem Ci że u mnie V max to też 135km/h :icon_biggrin: też znalazłem opis tego motocykla gdzie gość pisze że przy 160 to miał jeszcze luz w przepustnicy... ja mam przy 110km 5000rpm.

W tym samym opisie gość mówil że fabrycznie zębatki były 15/40 i ja u siebie jeszcze nie sprawdzalem...

Podobno wersja LM była limitowana więc może zrobili ją bardziej crossową stąd tak niska prędkość. To też wina pewnie opon bo moje są typowo w teren.

Daj znać bo warto mieć kogos kto śmiga na tym samym. Ogolnie mam ten motor od tygodnia, ale już zdązylem się nim trochę nacieszyć. Pzdr.

Moje gg: 2666031

Podaje źródło:

http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56426,3078115.html

Edytowane przez adnxxx