wonski78 Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Jestem z okolic Białegostoku i chce pomalować mojego dniepra lecz mam problem ze znalezieniem magika.Jesli ktoś może polecić mi jakiegoś fachowca do będę bardzo wdzięczny.Jestem skłonny dowieżć motocyl do 200KM.POMOCY. :biggrin: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Jestem z okolic Białegostoku i chce pomalować mojego dniepra lecz mam problem ze znalezieniem magika.Jesli ktoś może polecić mi jakiegoś fachowca do będę bardzo wdzięczny.Jestem skłonny dowieżć motocyl do 200KM.POMOCY. :notworthy: :biggrin:Dlaczego sam nie sprobujesz? Jezdziles po okolicznych lekiernikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor7903 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Witam. Myślę ze sugestia o samodzielnym malowaniu jest jak najbardziej trafna. Większość lakierników samochodowych nie chcę słyszeć o lakierowaniu motocykla (chyba że za duże pieniądze) bo trzeba w to włożyć dużo czasu, szczególnie w demontaż, przydotowanie itd. W samochodach są większe powierzchnie i łatwiej je przygotować. Ceny za element smochodowy oscylują w granicach 300 zł więc nie wiadomo jak oszacować koszt malowania motocykla gdzie trudno "obliczyć" powierzchnię i wycenić robotę. Do wystarczającego pomalowania motocykla nie trzeba specjalnie drogiego sprzętu i sprężarka za 300 zł plus pistolet za 100 wystarczy. Mozesz użyć lakieru renowacyjnego Autorenolak plus korektor (tańsza opcja), lecz droższy lakier akrylowy jest jednak wydajniejszy i całkiem przyjemny w malowaniu. Poszperaj w necie żeby trochę się douczyć, a napewno dasz sobię radę. Na poczatek odradzam lakier wojskowy khaki bo możesz zrazić się do malowania gdyż nitro ma swoje kaprysy. Pytaj w razie wątpliwości, a pomożemy przywrócic rusłana do godnego wyglądu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w77 Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Jan Skwarko w Sokółce maluje motocykle, ale nie mam do niego telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonski78 Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Dzięki za podpowiedzi.Niemogłem odpisać bo byłem kilka dni z rodziną na mazurach więc nie miałem dostępu do kompa. A Jan Skwarko to stary oszust robiłem u niego głowice , nie dość że zrobił do bani to jeszcze wzioł pieniądze i nie wymienił olei a miał to zrobić. Strzeszcie sie Skwary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 (edytowane) Dzięki za podpowiedzi.Niemogłem odpisać bo byłem kilka dni z rodziną na mazurach więc nie miałem dostępu do kompa. A Jan Skwarko to stary oszust robiłem u niego głowice , nie dość że zrobił do bani to jeszcze wzioł pieniądze i nie wymienił olei a miał to zrobić. Strzeszcie sie SkwaryHmmm wiesz co, jesli w rusie nawet samodzielnie nie umiesz wymienic oleju to sobie odpusc te motocykle. Zreszta czym sadzisz ze nie wymienil? Bo byl ciemny? Slabej jakosci olej mineralny szybko w tych silnikach ciemnieje.Co konkretnie miales zle zrobione w tych glowicach? Edytowane 3 Sierpnia 2008 przez Storm007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi