Skocz do zawartości

lampa w Volusi

LuTo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

czesc

tak się złożyło, że przyszło mi wymienić żarówkę w reflektorze.

rzecz niby prozaiczna, więc zabrałem się do roboty.

przy okazji wyszedł mały kwas wynikający z faktu, że moto kupiłem po szlifie - ale o tym za chwilę.

Pytanie podstawowe:

czy to normalne jest, aby lampą(szkłem) ramką maskującą była na całym obwodzie dziura??? bez żadnej uszczelki???

u mnie wygląda to z grubsza tak:

http://picasaweb.google.com/l.obuchowski/V...key=xhGDW_5jmlc

i teraz druga sprawa wynikająca z moich wątpliwości.

szukając w necie serwisówki trafiłem na coś takiego:

http://fiche.ronayers.com/Index.cfm/Module...DEL_K1_K2_K3_K4

z tego rysunku wynika, że niby żadnej uszczelki tam nie ma, ale coś mi się wierzyć nie chce :wink:

i ostatnia kwestia,

elementy 2 i 3A z TEGO schematu mam nieco sfatygowane, gdzie je można byłoby nabyć??? a może komuś przewala się w garażu niepotrzebna lampa????

pomóżcie prosżę

:) :icon_question:

W tego typu sprzetach nie ma żadnej uszczelki w lampie,bo po co?W moim moto też miałem uszkodzoną ramkę lampy przedniej,nowa kosztuje majątek więc kupiłem za fajne pieniadze na ebay de całą kompletną lampę.U nas używke nie można było trafić.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

,nowa kosztuje majątek więc kupiłem za fajne pieniadze na ebay de całą kompletną lampę.U nas używke nie można było trafić.

no własnie :/

szukam na ebaju US, UK i DE

ale nic sie nei trafiło :biggrin:

tak się zastanawiam, a moze od innego suzuki by lampa pasowała, moze od gs?

próbował może ktoś w tę stronę kombinować??