Xemi Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Witam. Moj nowo zakupiony motor ma "tjuningowany" wydech. Polega on na tym ze koles uciol wydech tuz kolo cylindra i tak go pospawal ze jest bardzo wysoko. Jest on na wysokosci polowy baku ! Przez ten wynalazlek po 1 glebie poparzylem sobie noge (poparzenie 2 stopnia). Szukalem na roznych stronach (W tym allegro) tego dyfuzora od Hondy mtx 80 (poniewaz chyba taki mam silnik), szukalem do Yamahy DT.... I nic... Czy naprawde tak ciezko dostac dyfuzor od Hondy MTX 80 ccm !? I tutaj nasuwa sie moje pytanie. Czy moge kupic dyfuzor badz kompletny uklad wydechowy od np. Hondy MTX 125 albo Yamahy DT 125 i "wczepić" do mojej hondy? Jezeli bym tak zrobil to jak zachowywal by sie silnik ? Bylby slabszy ? PS. Przy tej glebie zlamalem sobie (Hmm... Jakby to nazwac !?) mocowanie klamki sprzegla.... Czy te mocowanie pasowalo by od innego motoru ? Np. od Yamahy DT ? PS2. Rame mam od Hondy XL 185, a silnik od Hondy MTX Z gory dzieki :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Dyfuzor nie będzie pasował od 125, słabo szukałeś na allegro http://allegro.pl/search.php?from_form=1&s...ting_interval=7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemi Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Marcpol i niby gdzie tutaj jest dyfuzor od Hondy MTX 80 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebe_19 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 http://allegro.pl/item397956663_honda_mt_5...bx_mb_mcx_.html napisal, że ma wydechm napisz do niego, może ma dyfuzor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemi Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Juz mam namiary na sprzedajacego ten dyfuzor :D Mysle iz temat mozna zamknac :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Marcpol i niby gdzie tutaj jest dyfuzor od Hondy MTX 80 ? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi