neopapaj Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Witam!Szwagier zajeździł mi skrzynię biegów w Hondzie CR 125. Podobno padła podczas redukowania. Czy ktoś może wie gdzie (poza allegro) mogę dostać uszkodzone tryby, lub ewentualnie całą skrzynię? Czy lepiej wymienić całą skrzynię? Link do fotki zdemontowanej skrzyni:http://fotoo.pl/hosting-zdjec/links/skrzyn...---uszkodzone1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Czesc. Zobacz np tutaj jezeli chcesz czesci od Hondy.http://www.neubert-racing.com/frameset.aspBierzesz Teilenkatalog i wybierasz model i rok. I masz tam podane ceny w euro. Ceny ok 30 % nizsze niz w przypadku serwisu Yamahy w Polsce a pochodzenie to samo - Japonia. A jak z Honda? Sprawdz sam. Jakbys cos chcial zamowic to daj znac na priv to Ci podam przez kogo ja zamawialem tam. Reklamy robic na forum raczej nie wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neopapaj Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Fajnie! Wielkie dzięki! Śmigam przeglądać. Jak coś to się odezwę! Pozdro! :icon_twisted: adoado0! Tam na tej stronce hondy idą od 96r a moja jest z 95. Czy skrzynie mają takie same? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 (edytowane) Nie mam pojecia. Nie wiedzialem ze masz taki rocznik. Nie pomoge Ci w Hondzie. Napisz maila do serwisu.. Z tego co czasami rzuce okiem na crki to przez wiele lat maja te same elementy. Ale czy bedzie pasowac to nie mam pojecia. Najlepiej zadzwonic do serwisu i spytac albo zaemailowac. Moze ktoś inny się wypowie kto ma stycznosc z tym sprzetem i Ci doradzi bo ja niewiele Ci juz pomoge. Edytowane 14 Lipca 2008 przez adoado0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neopapaj Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Wielkie dzięki za chęci! I tak już mi pomogłeś. Patrząc po schemacie to ta z 96 może być to samo. Do serwisu w zeszłym tygodniu mailowałem w zeszłym tygodniu i bez odzewu! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Z ciekawosci napisalem do nich i tak odpisali:Hello It ´s no problem to get parts of a 1995 Honda CR 125. You can order parts for a 1996 model and please write under your order that you need parts for a 1995 model then we will search the right parts for you. Best regards Christoph Hartmann Neubert Racing A jakie te tryby masz z tego schematu do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neopapaj Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Po długim oczekiwaniu odpisali mi z serwisu. Potrzebne koła to:-koło zębate 3 i 4 biegu wałka głównego (19/21T);-koło zębate 3 biegu wałka zdawczego (29T);-koło zębate 5 biegu wałka głównego (23T);W serwisie wycenili to na 1060PLN, myślałem że będzie gorzej.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi