Skocz do zawartości

Skrzynia biegów Honda CR 125

neopapaj
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Szwagier zajeździł mi skrzynię biegów w Hondzie CR 125. Podobno padła podczas redukowania. Czy ktoś może wie gdzie (poza allegro) mogę dostać uszkodzone tryby, lub ewentualnie całą skrzynię? Czy lepiej wymienić całą skrzynię? Link do fotki zdemontowanej skrzyni:

http://fotoo.pl/hosting-zdjec/links/skrzyn...---uszkodzone1/

Czesc. Zobacz np tutaj jezeli chcesz czesci od Hondy.

http://www.neubert-racing.com/frameset.asp

Bierzesz Teilenkatalog i wybierasz model i rok. I masz tam podane ceny w euro. Ceny ok 30 % nizsze niz w przypadku serwisu Yamahy w Polsce a pochodzenie to samo - Japonia. A jak z Honda? Sprawdz sam.

Jakbys cos chcial zamowic to daj znac na priv to Ci podam przez kogo ja zamawialem tam. Reklamy robic na forum raczej nie wolno.

Nie mam pojecia. Nie wiedzialem ze masz taki rocznik. Nie pomoge Ci w Hondzie. Napisz maila do serwisu.. Z tego co czasami rzuce okiem na crki to przez wiele lat maja te same elementy. Ale czy bedzie pasowac to nie mam pojecia. Najlepiej zadzwonic do serwisu i spytac albo zaemailowac.

Moze ktoś inny się wypowie kto ma stycznosc z tym sprzetem i Ci doradzi bo ja niewiele Ci juz pomoge.

Edytowane przez adoado0

Z ciekawosci napisalem do nich i tak odpisali:

Hello

It ´s no problem to get parts of a 1995 Honda CR 125. You can order parts for a 1996 model and please write under your order that you need parts for a 1995 model then we will search the right parts for you.

Best regards

Christoph Hartmann

Neubert Racing

A jakie te tryby masz z tego schematu do wymiany?

Po długim oczekiwaniu odpisali mi z serwisu. Potrzebne koła to:

-koło zębate 3 i 4 biegu wałka głównego (19/21T);

-koło zębate 3 biegu wałka zdawczego (29T);

-koło zębate 5 biegu wałka głównego (23T);

W serwisie wycenili to na 1060PLN, myślałem że będzie gorzej.

Pozdrawiam!