damian xvs650 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Witam koledzy moja bryczka czasami jak wcisnę sprzęgło i zmienię bieg przy redukcji potrafi zgasnąć ale tylko jak jest mocno rozgrzany.Dzieje się to jak wcisnę BIEG dokładnie w tym momencie ,jak wcisnę sprzęgło to się jeszcze nic nie dzieje.Dodam jeszcze raz że tylko jak jest mocno nagrzany silnik ,co to może według was być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Witam koledzy moja bryczka czasami jak wcisnę sprzęgło i zmienię bieg przy redukcji potrafi zgasnąć ale tylko jak jest mocno rozgrzany.Dzieje się to jak wcisnę BIEG dokładnie w tym momencie ,jak wcisnę sprzęgło to się jeszcze nic nie dzieje.Dodam jeszcze raz że tylko jak jest mocno nagrzany silnik ,co to może według was być? WitamWraz ze zmiana temperatur w obrebie silnika, kroccow gaznika, kanalow dolotowych zmienia sie sklad stechiometryczny mieszanki paliwowo-powietrznej i odbiega on w wekszym lub mniejszym stopniu od wzorca. Gazniki nie zrekompensuja tego we wlasnym zakresie tak jak radzi sobie z tym uklad wtryskowy. I do rzeczy; najprawdopodobniej masz ustawione zbyt niskie obroty buegu jalowego i przy niewielkich nawet roznicach w skladzie mieszanki Twoj silnik reaguje na to.Zatem nalezy sprobowac podniesc nieco obroty i to powinno pomoc.pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian xvs650 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) Wielkie dzięki sprawdzę to tak jak napisałeś .A powiedz mi kolego czy nawiercenie wydechów mogło mieć na to wpływ? z tego co się orientuję to chyba nie? ale obroty podkręcę na pewno... Edytowane 30 Czerwca 2008 przez damian xvs650 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Wielkie dzięki sprawdzę to tak jak napisałeś .A powiedz mi kolego czy nawiercenie wydechów mogło mieć na to wpływ? z tego co się orientuję to chyba nie? ale obroty podkręcę na pewno... Wiercenie otworöw w tylnej sciance tlumika- nie ma wplywu na prace silnika. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Wielkie dzięki sprawdzę to tak jak napisałeś .A powiedz mi kolego czy nawiercenie wydechów mogło mieć na to wpływ? z tego co się orientuję to chyba nie? ale obroty podkręcę na pewno... z reguly nie powinno zmienic to obrotow, ale wyjatki potwierdzaja regule:)nawet jesli mialo wplyw to tak czy inaczej musisz szukac pomocy w regulacji gaznikow... pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian xvs650 Opublikowano 5 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 dzięki koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi