Lorinser Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Witam wszystkich mam motocykl yamaha tzr 125 Belgarda wymieniałem w nim filtr powietrza regulowałem gaźnik wszystko szło bardzo dobrze do momentu gdy wyłączyłem i włączyłem zapłon . Zawór YPVS przestał wykonywać tzw self test zdjąłem jego osłonkę i ten wałeczek cofa sie tylko na maksa w prawo i przestaje ruszać. Bym zapomniał podczas regulacji gdy chodził silnik na fajce było przebicie może to ma coś z tym wspólnego. Dałem silniczek zaworu do sprawdzenia elektrykowi wymienił w nim dwie spalone częsci i powiedział ze jest sprawny. Szukałem juz rozwiązania problemu na różnych forach ale wszędzie piszą jak odblokować i regulować zawór. Dla mnie to wygląda jakby ten sliniczek nie wiedział co robić rozregulował się albo stracił pamięć. Bardzo proszę o pomoc wiem że można jeździć bez działającego ypvs ale chce żeby wszystko funkcjonowało jak należy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Aku masz dobrze naladowane?? Ładowanie aku sprawne? W tych silnikach bez dobrego akumulatora silniczek zaworu nawet nie ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lorinser Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Nie no wszystko w tej kwestii w porządku. Aku kupiłem nowe jest dobrze naładowane ładowanie też sprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 To moze spróbuj rozkrecic caly zawór, powyczyszczaj wszystko zloz do kupy i spróbuj wtedy. Jesli silniczek jest ok to moze to wina waleczka . (nie wiem jak on sie tam dokladnie nazywa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lorinser Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Sprawdziłem wyczyściłem wałek w porządku ypvs nadal nie działa;/ zauważyłem że silniczek nie podłączony do zaworu kręci się tylko w jedną stronę nie zatrzymuje się ni nic mam wrażenie jakby stracił pamięć i nie wiedział co robić. Narazie jeżdżę z otwartym zaworem na maksa dół tragedia góra ok trochę to niewygodne w mieście;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobikm Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Kręci tylko w jedną strone bo nie dostaje sterowania z modułu. To najważniejsze zeby wszystko poprawdzie działało. Sprawdź wiec dobrze instalacje gdzieś moze rzetarte kable albo styku nie ma... pzdR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi