Sofik Posted March 1, 2008 Share Posted March 1, 2008 Widzisz ja nie wiem co to enduro czy cross ;p tak więc oświeć mnie jeśli możesz www.google.pl, www.yahoo.com, etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korfan Posted March 1, 2008 Author Share Posted March 1, 2008 OK, wiec dziękuje wszystkim tym którzy dali mi te jakże oświecające linki -.- Zbychuda jedyny raczył mi wyjaśnić co to jest i jestem tobie za to bardzo wdzięczny. Więc kontynuując jazda terenowa odpada. Czyli pozostaje ścigacz. Na razie na tym się zatrzymamy bo nie widzę sensu większego wgłębiać się w szczegóły póki nie nauczę się jeździć. Dzięki wszystkim (a co mi tam) za pomoc albo za chęci. Pozdrawiam Krystian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuleY Posted March 1, 2008 Share Posted March 1, 2008 to jest cross http://www.bikepics.com/pictures/516515/to jest enduro http://www.bikepics.com/pictures/236201/ różnice- crossa nie można zarejestrować i jeździć nim po drogach publicznych, nie ma kierunków, dozownika i wszystkiego co oznacza zbędną masę. Ponadto utrzymanie crossa, który ma 40km ze 125cm pojemności to koszmarne pieniądze. Dla ciebie podejrzewam że dobre moto to:-kawasaki kmx125 -yamaha dt125-suzuki dr125 Dwa pierwsze to 2T a trzeci to 4T, ma trochę mniej mocy ale też mniej pali i ciągnie od niskich obr. Naucz się jeździć, uzbieraj na kurs, zdaj, uzbieraj na moto i jeździj Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sofik Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Czyli pozostaje ścigacz. [ciach] póki nie nauczę się jeździć. Prawdziwy "dawca" ? :clap: :D :crossy: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korfan Posted March 2, 2008 Author Share Posted March 2, 2008 (edited) Dlaczego ^^? Przecież napisałem, że dopóki nie nauczę się jeździć nie wsiądę na porządniejszy sprzęt. Nie rozumiem aluzji :clap: EDIT Już kapuje. Ale to ty mnie źle zrozumiałeś. Ja na ścigacza nie wsiądę dopóki sie nie nauczę jeździć;p a tak pozostaje WSK JAWA MZK Komar xD na pewno jakiś Romet :crossy: albo bóg wie jeszcze co. Pozdrawiam Krystian Edited March 2, 2008 by korfan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinhc Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 masz juz 16 lat. Zastanow sie czy ci sie oplaca zbierac kase na to wszystko. Uzbierasz za rok, a wtedy juz tylko rok do prawka, wiec jaki jest sens? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sofik Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Dlaczego ^^? Przecież napisałem, że dopóki nie nauczę się jeździć nie wsiądę na porządniejszy sprzęt. Nie rozumiem aluzji :PTo nie aluzja to byl zart. ;) Powodzenia w nauce jazdy na moto. :crossy: :buttrock: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bart3z Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Jakoś specjalnie za długo tutaj tego tematu nie widzę :buttrock: Quote https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
veronx Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Romet Chart Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sofik Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Romet ChartRomet RM 125 - podoba mi sie ta maszynka :icon_razz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veronx Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 @Sofikmnie się także podoba , widziałem to , to u znajomego w sklepie bardzo ładnie chodzi , jak za te pieniądze fajny sprzęcik ale ja i tak wolę romet K 125 , ma hamulec tarczowy z przodu i trochę ładniej wykonany . sry za offtop a koledze 16-letniemu polecam Charta sam się na nim uczyłem jeździć był to mój pierwszy ,,motocykl" wspominam jak bezawaryjny i sympatyczny sprzęt , pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gizmucik Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Dlaczego ^^? Przecież napisałem, że dopóki nie nauczę się jeździć nie wsiądę na porządniejszy sprzęt. Nie rozumiem aluzji :D EDIT Już kapuje. Ale to ty mnie źle zrozumiałeś. Ja na ścigacza nie wsiądę dopóki sie nie nauczę jeździć;p a tak pozostaje WSK JAWA MZK Komar xD na pewno jakiś Romet :bigrazz: albo bóg wie jeszcze co. Pozdrawiam Krystian Naprawdę myślisz że na sprzętach, które podałeś byś sobie nie zrobił krzywdy. :banghead: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michoa Posted March 4, 2008 Share Posted March 4, 2008 Naprawdę myślisz że na sprzętach, które podałeś byś sobie nie zrobił krzywdy. bigrazz.gif no to zależy od wagi mi w sumie zdaża sie nawet na ogarze coś rozciąc wywalić się jak świruje za bardzo :) :notworthy: korfana wsk125 nie lekceważ :crossy: wejdź sobie na youtube zobacz co ludzie wyprawiają na tych motorkach........on w suchych danych wygląda nieciekawie 8KM 125ccm ale w rzeczywistości jest dosyć mocarny :crossy: ludzie robią np często na tych silnikach enduro i świetnie dają rade w terenie .........do tego ten silnik jest niesamowicie prosty częsci tanie.....świetna propozycja na początek.....do tego jest niedrogi.... Quote "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
InfernoRider Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 Na drogę - może NSR 125 - cena ok 6 tys zł Uniwersalne moto ( turystyczne enduro ) YAMAHA TDR 125 - cena ok 5 tys zł silniki 2T - niezłe przyspieszenie jak na 125 , 4T 125 odradzam - nie mają kopa ;) :icon_mrgreen: i po problemie :) :cool: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts