Jump to content

DEBATA - Kaczor - Donald..., co myślicie???

przemek3578
 Share

Recommended Posts

Witam!!!

Właśnie zakończyła się następna debata - tym razem walczyli,rozmawiali ze sobą nasz... Premier z Liderem PO - co o tym sądzicie??? Kto wygrał - która była ciekawsza: z A. Kwaśniewskim czy D.Tuskiem???

Przepraszam za odrobinę tej naszej POLSKIEJ polityki na naszym FORUM ale jestem bardzo ciekawy jak się odniesiecie do tego wątku.

Pozdrawiam!!!

Przemek.

Myślę że ta debata była sporo ciekawsza i Tusk przywalił dosyć mocno Kaczyńskiemu, mimo że czasami zdarzało mu się odwracać kota ogonem i nie odpowiadać konkretnie na pytanie. Kaczyński natomiast coraz bardziej zaczynał się pultać, nie mieścił się w swoim czasie i wchodził w słowo Tuskowi ...

Mam tylko nadzieję że ta debata przełoży się na wzrost poparcia dla PO ....

Szczerze mówiąc nie myślałem,że Tusk tak dobrze poradzi sobie w tej debacie...

bo poszło mu całkiem niezle (oczywiście to jest tylko moje odczucie - bezpośrednio po debacie)

Ps. już wkródce debata Kwaśniewski - Tusk

Edited by przemek3578

Jak poprzednicy, myślę że zwycięzcą dzisiejszej debaty był p. Tusk.

PS: Osobiście nie jestem szczególnie za PO, ale zdecydowanie przeciw PiS

Edited by artur.h

POzytywnie zaskoczony jestem! Naprawdę Donald nie dość że pokazał że wie o czym mówi, to jeszcze pokazał że ma poczucie humoru, i na szybko umie coś powiedzieć. " Panie Jarku ;] "

A najbardziej mnie rozśmieszył głos z sali o koalicji z Samoobroną, i później 'DO TRZECH RAZY SZTUKA'

pzdr

Szczerze mówiąc nie myślałem,że Tusk tak dobrze poradzi sobie w tej debacie...

Też miałem obawy, że Tusk da się przegadać Kaczyniakowi i będzie jakiś taki bez wyrazu. A tu proszę, bardzo profesjonalnie. :lalag:

A z drugiej strony, obejrzałem tę debatę chyba tylko z nudów. Bo właściwie i bez debat, spotów, kampanii wiem na kogo będę głosował.

Szczerze mówiąc, to przed debatą wątpiłem w Tuska, a tu zaskok-był pewniejszy siebie, lepiej przygotowany i, co ważne, rozluźniony. Kaczor sie miotał, pare razy rzucił hasło "układ" i nie powiedział nic konkretnego. Jak dla mnie Tusk wygrał bezapelacyjnie :lalag: A za tydzień marsz do urn! :lalag:

Ja osobiście przed debatą byłem prawie pewny,że Kaczor powali Tuska a tu... chyba było odwrotnie :lalag:

Też miałem obawy, że Tusk da się przegadać Kaczyniakowi i będzie jakiś taki bez wyrazu. A tu proszę, bardzo profesjonalnie. :lalag:

A z drugiej strony, obejrzałem tę debatę chyba tylko z nudów. Bo właściwie i bez debat, spotów, kampanii wiem na kogo będę głosował.

:lapad:

Dla mnie to była gra do 1 bramki, po kaczorze jechał Donald jak po łysej kobyle. W poprzedniej debacie nie uważam żeby Olek wygrał, a juz te cocinki były brakiem kultury. Tu natomiast 10:0 !!

A sądziłem, że to Olek rozjedzie kaczorka.

Nie oglądałem bo WDUPIEMAMTO, obu kaczorów (znaczy kaczora i Donalda).

pzdr

Edited by Igor

Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania.

Kaczynski ciągle tylko o układach o korupcji itd zero merytorycznej debaty.. Dla mnie całkowite DNO. Mam dość słuchania o bogaczach itd. Tusk wygrał i to jak ktoś pisał 10;0 i pokazał że wie co mówi i wie czego chce a Kaczka tylko się pultał i tyle

Bardzo mi się spodobało potem na konferencji prasowej kaczki. ” Tak owszem miałem taki malutki pistolecik”- powiedział Kaczka hahahaha

Szczerze to dla mnie kaczka to człowiek który ma cos nie tak z głową

Guest maciek08

Kaczynski w swoich wypowiedziach sie gubil, Tusk jest bezapelacyjnym zwyciezca debaty. Zreszta wg wynikow sondazu, ktorego kilkanascie minut temu widzialem w TVN24 PO-39% PiS-33% sytuacja jest dobra :lalag:. Sam glosowac nie moge, ale na prawde mysle, ze jesli PO dojdzie do wladzy to w tym kraju sytuacja moze ulec poprawie. Szkoda tylko, ze pan Lech zostanie jeszcze na swoim stolku.. nie przepadam za nim.

P.S. Bardzo cenie pana Bartoszewskiego - na prawde bardzo madry czlowiek, a jego wypowiedzi po prostu zachwycaja, pelne blyskotliwych uwag. Szkoda, ze jest on tylko w honorowym komitecie wyborczym PO, bo mysle, ze bylby z niego znakomity czlonek partii. :lalag:

Edited by maciek08

No Tusk nieźle rozjechał Kaczora :lalag:.

No, ale że jestem reprezentatką typowych "wykształciuchów", to niestety moje wrażenie, zapewnie nie zostanie podzielone przez większośc.

W każdym razie PiS jest dla mnie ostoją naszego dobrze znanego (szczególnie przez naszych rodziców) komunizmu. Mieliśmy to przed 1989 roku i być może niektórzy nie pamiętają jak było, a jak nie to ja sama pamiętam, że jak miałam 6 lat to stałam przez 6 godzin po papier toaletowy (dzieci były uprzywilejowane w kolejce, więc była szansa, że coś się kupi) - to było zamiast przedszkola :lalag:.

Na razie nic nie zostało wymyślone lepsze niż wolny rynek i demokracja... A PO daje szanse na to, że będziemy iść w kierunku zachodnim, a nie wschodnim.

No, nic tyle agitacji, zwijam się do podziemia :lapad:

"Wykształciuch" dr Ania

Edited by annak

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...