żubr Posted October 6, 2007 Share Posted October 6, 2007 W przypływie niezliczonej ilosci tematów dotyczących w/w problemu wpadłem na pomysł aby użytkownicy borykający sie z wyborem często swoich pierwszych dwóch kółek pytało wlasnie tutaj, mam nadzieje ze temat się rozkręci i w miare sprawnie i szybko bedzie można uzyskać tutaj podpowiedć CO KUPIĆ. Temat dotyczy tylko motocykli, mozna pytać również o motocykle wystawione na Allegro.pl lub innych portal aukcyjnych. Pozdrawiam i życze trafnych wyborów EDIT: przepraszam ze znikneły niektóre posty coś pokręciłem podczas łączenia tematów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sidi Posted October 7, 2007 Share Posted October 7, 2007 Jaka 125 wybrac chodzi mi o enduro albo wyczyna do latania po lesie i po torze.Fundusz na moto to 4500zł.DT odpada na starcie :icon_razz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damiano Posted October 7, 2007 Share Posted October 7, 2007 Jak szukasz dobrej 125 to moge ci polecić KDXa mocny sprzęt i dobre zawieszenie, bardzo przyjemnie się nim śmiga. Jeśli chcesz to zagadaj na gg 5128515 mam właśnie na sprzedaż. I całkiem niedaleko od ciebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mjr Posted October 7, 2007 Share Posted October 7, 2007 WitamOstatnio spodobała mi się Hondy XR 500 i dlatego chciał bym uzyskać o niej trochę informacji. Tzn dane teoretyczne i wasze opinie może ktoś jest właścicielem takiego i mógł by coś o nim powiedzieć np: Jak z zawieszeniem, coś o silniku, wady zalety, w jakich latach była produkowana, czy dorównała by wyczynowej 125 (po lesie a np w wąwozie), ile waży(egzemplarz który ja widziałem był trochę przerobiony na wyczyna haha tzn Pozdejmowane wszystko co niepotrzebne więc trochę wagi odpada) Ja też bym tak zrobił !pozdrawiam ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anushka Posted October 7, 2007 Share Posted October 7, 2007 (edited) 165 cm wzrostu, ważę ledwo co 50 kilo, fundusz do 8 tyś, ma to być mój pierwszy własny motocykl - enduro oczywiście, wcześniej jeździłam trochę xj 600. Chcemy w przyszłym sezonie zrobić trasę do Rumunii i dużo bliskich tras jak np do Czech, ogólnie będę nim jeździć do szkoły i chciałabym też wjechać w teren - lasy. błotko, hałdy.... Miło by było gdyby dało sie też jakiegoś wielkoluda obniżyć.Ciężka sprawa jak dla mnie.... Możecie pomóc z wyborem? Edited October 7, 2007 by Anushka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jareckiz Posted October 7, 2007 Share Posted October 7, 2007 Anushka, z całš odpowiedzialnociš mogę Ci polecić DR 650 Kulki. Jest to motocykl z 1991roku albo młodszy nie jestem pewien, z przebiegiem około 20 ty.km. Motocykl jest bardzo zadbany. Plastiki nie poobdzierane nawet w dolnej częci. Nikt tym w terenie nie jedził. Opony szosowe. Sprowadzony z Włoch. Nadaje sie na bezpieczne wyjadzy w dalsze zakatki. Jesli szukasz jednak czegos innego, to przynajmnie obejrzyj ta maszynę. Dla porównania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnn Posted October 7, 2007 Share Posted October 7, 2007 Panowie potrzebuję porady. Chodzi o zakup moto, a dokładnie takiego, którym można śmigać po ulicy i po lesie, łące, piachach, wspinać się pod górki itp. Nie mam pojęcia jaka pojemność i jaka marka. Generalnie chodzi o nóweczke z salonu. A nie może być oczywiście za ciężki, gdyż oprócz jazdy na asfalcie wchodzą w grę jakieś szaleństwa w lesie. Czekam na porady i opinie użytkowników takich motorków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michałek1992 Posted October 7, 2007 Share Posted October 7, 2007 Ktory motocykl byłby lepszy do jazdy głownie po asfalcie polnych drogach no i troche terenu?? Kawasaki KLR 250 czy KLX 250?? i czy niebyłyby one za mocne jak na drugi moto pierwszy to WSK 125 a mam 190cm wzrostu i waze cos koło 80 kg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
żubr Posted October 8, 2007 Author Share Posted October 8, 2007 Panowie potrzebuję porady. Chodzi o zakup moto, a dokładnie takiego, którym można śmigać po ulicy i po lesie, łące, piachach, wspinać się pod górki itp. Nie mam pojęcia jaka pojemność i jaka marka. Generalnie chodzi o nóweczke z salonu. A nie może być oczywiście za ciężki, gdyż oprócz jazdy na asfalcie wchodzą w grę jakieś szaleństwa w lesie. Czekam na porady i opinie użytkowników takich motorków.DRZ 400 LC4 640 XR 650r ale raczej DRz, moto tak jak poprzedniczka do wszytkiego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip_CK Posted October 8, 2007 Share Posted October 8, 2007 chodzi mi o http://www.allegro.pl/item250575412_suzuki_smx_rmx50.html czy to jest dobre ednuro na poczatek ???czy sa do tego modelu suzuki czesci???i wogule co tylko wiecie o suzuki smx50 i jak sie prowadzi:Dczy oplaca sie go brac za taka cene ??? i jakie sa koszty eksploatacji takiego motorka??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwydr Posted October 8, 2007 Share Posted October 8, 2007 chodzi mi o http://www.allegro.pl/item250575412_suzuki_smx_rmx50.html czy to jest dobre ednuro na poczatek ???czy sa do tego modelu suzuki czesci???i wogule co tylko wiecie o suzuki smx50 i jak sie prowadzi:Dczy oplaca sie go brac za taka cene ??? i jakie sa koszty eksploatacji takiego motorka??? Witam.Wydaje mi sie że zasłaby ten motorek jak dla ciebie to raczej 125DT lub DR albo coś w tym stylu bo 50TKI to na ryby albo po bułki do sklepu :bigrazz: Quote W uszach szum w oczach łzy na liczniku tylko 3 http://www.bikepics.com/members/siwydr/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
GÓRA Posted October 8, 2007 Share Posted October 8, 2007 Witam co możecie powiedzieć o tych motorach jak z dostępem części? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M552892 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M552846 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawor88 Posted October 8, 2007 Share Posted October 8, 2007 (edited) DO POSIADACZY KAWASAKI KLX300R KLX 300 R ROCZNIK 97 prosze zerkniajcie na fotki i sie wypowiedzcie co myslicie o tym motocyklu, mozliwe ze bede kupowalmam katalog z 97 i jakos inaczej wygladaja boczne plastiki na baku kawa1 kawa2 kawa3 kawa4 kawa5 kawa6 kawa7 dzieki i pozdro Edited October 8, 2007 by jawor88 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strzalek Posted October 8, 2007 Share Posted October 8, 2007 Wg mnie wyglądają normalnie, starsze mają 2 otwory i 300 zaczeli chyba produkować od 97 o ile dobrze pamiętam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamsel Posted October 8, 2007 Share Posted October 8, 2007 Widać moto używane z przeznaczeniem :icon_mrgreen: nie wygląda źle oczewiście nie ma co zwracać większej uwagi na te porysowane plastiki bo to chyba normalne :banghead: jak silnik by był wporządku to śmiało można brać. Pozdr. Quote motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts