Jump to content

Bracia pomóżcie.

filon89
 Share

Recommended Posts

Witam mam problem z smsowym debilem. Wiem wiem był już taki temat rok temu ale moja sprawa wygląda inaczej. Więc zaczne od początku. Do mojej kobiety przychodzą non toper sms'y takie nie mam pojęcia jak to określić. Zupełnie jakgdyby zrobiła komuś krzywde i teraz gość chce sie zemścić lub to klijentka. Płeć nieznana. Problem jest w tym , iż nie są to groźby karalne oraz nie jest to nic ani na tle seksualnym ani nic w tym stylu. Zapodam przykład esów

"ale ja dopiero zaczynam,Ciebie juz zniszczylem.Wszyscy wiedza,ze jestes nikim.Teraz zrobie wszystko,zeby i ten twoj chlopaczej Cie znienawidzil,a Ty nie mozesz wygrac,nie mozesz zremisowac,nie mozesz nawet wycofac sie z gry."

"jest grozniejsza bron od grozby-to prawda.I wlasnie w tej chwili Twoj chlopaczek otrzymuje SMSy,ktore zapewne potraktuje jako Twoje opinie na jego temat i kto teraz bedzie zerem? ku*wo i zdziro"

"szesc zdziro nie mysl,ze o tobie zapomnialem zapomnialam,biorac pod uwage to co odpisal mi ten twoj loverboy musze przyznac ze te bitwe akurat przegralam,ale to jeszcze nie koniec wojny.od wrzesnia zaczna sie nowe mozliwosci na uprzykrzenie ci zycia.wiec do zobaczenia"

Powiem wprost było tych esów wiele. Wielu niestety nie pamietam te akurat podała mi przez gg więc je znam. Reszte czytałem ale nie pamiętam. Ma je wszystkie na komie, ale policja raczej nic z tym nie zrobi. Wcześniejsze esy to tylko jakieś wierszyki z neta. Gość myśli, że jak wyśle czyjeś poważne wiersze o życiu to bedzie inteligentny. Ten nr ktoś kupił tylko po to aby wysyłać esy do niej. Tylko aby sie zemśić. Dzwoniłem z domowego, dzwoniłem z zastrzerzonego oraz z 7 innych numerów. Kolezanki mej luby również dzwoniły i ogólnie zawsze jest to samo po 7 sygnale zgłasza sie poczta głosowa. Ale jedno jest pewne odbiera te esy ponieważ napisał "biorac pod uwage to co odpisal mi ten twoj loverboy musze przyznac ze te bitwe akurat przegralam". Nie wiem co robić pomóżcie.

P.S. Veronx jak skończyła sie Twoja historia??

Na policje z tym, nie próbuj go także nękać, grozić bo wtedy nic nie zrobisz.

Policja to załatwi i nie bój się tej sprawy złożyć.

A teksty podane powyżej na 100% podchodzą pod nękanie i groźby, które są karalne.

Na policję bezwzględnie. Nawet jeżeli nie ustalą nic, to zapiszą zdarzenie, założą dokumentację. Dokumentacja chronologii jest ważna - na wypadek, gdyby historia miała jakiś ciąg dalszy.

Tak, możesz zgłosić na policję. Nie pocieszę Cię jednak...Policja będzie się domagała od operatora ustalenia własciciela numeru itd. A operator odpisze, że zrobi to za około pół roku, bo takie wnioski trafiają codziennie, a pierwszeństwo mają te sprawy w których już orzeczono środek zapobiegawczy. Tak to wygląda.

ehhh z tymi smsowymi nawiedzeńcami...dzieci...

pozdro

Zastanawiałem sie nad tym i tu jest pies pogrzebany. Ten nr jest z simplusa, czyli na karte. Więc policja za dużo chyba też nie zdziała.

W Niemczech jest o tyle lepiej jak kupowałem startówkę na kartę z vadafone to babka w kiosku spisywała mnie z dowodu . jak coś zapodaj ten nr to powysyłamy z netu trochę esów :icon_twisted:

Od mojego kumpla siostra miała też taki problem, tzn. codziennie kilka razy ktoś dzwonił na telefon domowy i chciał z nią rozmawiać albo pytał sie co u niej słychać i jakieś inne rzeczy. Trwało to ponad miesiąc, a skończyło sie na rozmowie ze mną :buttrock: nie sądziłem że jestem tak straszny i że mogę tak mocno komuś nawrzucać przez telefon :flesje: Spróbuj tego co radzili moi przedmówcy, może pomoże...

Pzdr, Maciek

A może postaraj się wraz ze swą lubą przeanalizować te smsy ? Może da się jakoś dojść kto to może być? Np. po tekście że "we wrześniu będzie więcej możliwości do nękania jej" wiec musi to być ktoś z jej szkoły ... itd należy kombinować.

Młodzieżówka w gotowości biggrin.gif Zuchy forumowe biggrin.gif

Od młodzieżówek to sie odwal :) Są też takie normalniejsze :cool:

Ale jak trzeba to klucz przydatny do porysowania autka się znajdzie, lub bramka sms'owa ;)

pzdr