filon89 Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Witam mam problem z smsowym debilem. Wiem wiem był już taki temat rok temu ale moja sprawa wygląda inaczej. Więc zaczne od początku. Do mojej kobiety przychodzą non toper sms'y takie nie mam pojęcia jak to określić. Zupełnie jakgdyby zrobiła komuś krzywde i teraz gość chce sie zemścić lub to klijentka. Płeć nieznana. Problem jest w tym , iż nie są to groźby karalne oraz nie jest to nic ani na tle seksualnym ani nic w tym stylu. Zapodam przykład esów "ale ja dopiero zaczynam,Ciebie juz zniszczylem.Wszyscy wiedza,ze jestes nikim.Teraz zrobie wszystko,zeby i ten twoj chlopaczej Cie znienawidzil,a Ty nie mozesz wygrac,nie mozesz zremisowac,nie mozesz nawet wycofac sie z gry." "jest grozniejsza bron od grozby-to prawda.I wlasnie w tej chwili Twoj chlopaczek otrzymuje SMSy,ktore zapewne potraktuje jako Twoje opinie na jego temat i kto teraz bedzie zerem? ku*wo i zdziro" "szesc zdziro nie mysl,ze o tobie zapomnialem zapomnialam,biorac pod uwage to co odpisal mi ten twoj loverboy musze przyznac ze te bitwe akurat przegralam,ale to jeszcze nie koniec wojny.od wrzesnia zaczna sie nowe mozliwosci na uprzykrzenie ci zycia.wiec do zobaczenia" Powiem wprost było tych esów wiele. Wielu niestety nie pamietam te akurat podała mi przez gg więc je znam. Reszte czytałem ale nie pamiętam. Ma je wszystkie na komie, ale policja raczej nic z tym nie zrobi. Wcześniejsze esy to tylko jakieś wierszyki z neta. Gość myśli, że jak wyśle czyjeś poważne wiersze o życiu to bedzie inteligentny. Ten nr ktoś kupił tylko po to aby wysyłać esy do niej. Tylko aby sie zemśić. Dzwoniłem z domowego, dzwoniłem z zastrzerzonego oraz z 7 innych numerów. Kolezanki mej luby również dzwoniły i ogólnie zawsze jest to samo po 7 sygnale zgłasza sie poczta głosowa. Ale jedno jest pewne odbiera te esy ponieważ napisał "biorac pod uwage to co odpisal mi ten twoj loverboy musze przyznac ze te bitwe akurat przegralam". Nie wiem co robić pomóżcie.P.S. Veronx jak skończyła sie Twoja historia?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szpadi Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Z tego co się orientuję to nękanie jest karalne, a juz na pewno policja się tym może zająć. Zgłoś na policję i czekaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jokoko Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Na policje z tym, nie próbuj go także nękać, grozić bo wtedy nic nie zrobisz. Policja to załatwi i nie bój się tej sprawy złożyć. A teksty podane powyżej na 100% podchodzą pod nękanie i groźby, które są karalne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOC Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Ja bym zglosil na policje, niech oni szukaja... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filon89 Posted August 20, 2007 Author Share Posted August 20, 2007 Zastanawiałem sie nad tym i tu jest pies pogrzebany. Ten nr jest z simplusa, czyli na karte. Więc policja za dużo chyba też nie zdziała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurjuszi Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Zgłaszaj bezdyskusyjnie. pozdr Quote "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal.051 Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Zapodaj ten numer, jak będzie nam sie nudzić to.................. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Na policję bezwzględnie. Nawet jeżeli nie ustalą nic, to zapiszą zdarzenie, założą dokumentację. Dokumentacja chronologii jest ważna - na wypadek, gdyby historia miała jakiś ciąg dalszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rYs Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Tak, możesz zgłosić na policję. Nie pocieszę Cię jednak...Policja będzie się domagała od operatora ustalenia własciciela numeru itd. A operator odpisze, że zrobi to za około pół roku, bo takie wnioski trafiają codziennie, a pierwszeństwo mają te sprawy w których już orzeczono środek zapobiegawczy. Tak to wygląda.ehhh z tymi smsowymi nawiedzeńcami...dzieci... pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.puniszman Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Zastanawiałem sie nad tym i tu jest pies pogrzebany. Ten nr jest z simplusa, czyli na karte. Więc policja za dużo chyba też nie zdziała. W Niemczech jest o tyle lepiej jak kupowałem startówkę na kartę z vadafone to babka w kiosku spisywała mnie z dowodu . jak coś zapodaj ten nr to powysyłamy z netu trochę esów :icon_twisted: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szafir Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 a nie możesz u swojego operatora zablokować ten nr? /na sms'y i połączenia/albo odpisz, że cie dołuje, że chyba nie wytrzymasz - tylko jak ci wyśle jeszcze 1000 sms'ów - po prostu w wolnej chwili wal w kulki... Quote http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Maciek Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Od mojego kumpla siostra miała też taki problem, tzn. codziennie kilka razy ktoś dzwonił na telefon domowy i chciał z nią rozmawiać albo pytał sie co u niej słychać i jakieś inne rzeczy. Trwało to ponad miesiąc, a skończyło sie na rozmowie ze mną :buttrock: nie sądziłem że jestem tak straszny i że mogę tak mocno komuś nawrzucać przez telefon :flesje: Spróbuj tego co radzili moi przedmówcy, może pomoże...Pzdr, Maciek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepper Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Zapodaj ten numer, jak będzie nam sie nudzić to.................. :smile: Młodzieżówka w gotowości :P Zuchy forumowe :flesje: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hnahna Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 A może postaraj się wraz ze swą lubą przeanalizować te smsy ? Może da się jakoś dojść kto to może być? Np. po tekście że "we wrześniu będzie więcej możliwości do nękania jej" wiec musi to być ktoś z jej szkoły ... itd należy kombinować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mwichan Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Młodzieżówka w gotowości biggrin.gif Zuchy forumowe biggrin.gif Od młodzieżówek to sie odwal :) Są też takie normalniejsze :cool: Ale jak trzeba to klucz przydatny do porysowania autka się znajdzie, lub bramka sms'owa ;) pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts