hary kapuchan Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 cześć koledzy ... korzystając z Waszej wiedzy, chciałbym zasięgnąć rady: gdzie (oprócz autoryzowanych serwisów) mogę zakupić np. śruby do mocowania obudowy filtra w TC – wkręca się je w cylindry (może któryś z Was ma takie i są zbędne), potrzebuję również blaszki do mocowania obudowy filtra – taka trójkątna z czterema dziurkami. Z góry dzięki za pomoc :notworthy: . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qurim Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 (edited) Przyjacielu, musze Cie niestety bardzo rozczarowac - w 1993 nie bylo jeszcze Road Kinga 1993 rok byl ostatnim rokiem Electry Glide Sport FLHS na bazie ktorej w 1994 wypuszczono Road King FLHR Też chciałem o tym wspomnieć ale nie byłem 100% pewnie jednak coś mi nie pasowało z tym `93 FLHR. :biggrin: A co tam....Electrę można skonwertować na Road King`a i jest wtedy Road King... Jak Electra mnie się znudzi to przerobię na RK wtedy. :biggrin: Co ciekawe - Electra urodą nie grzeszy ale Road King to jeden z najpiękniejszych motocykli na świecie... cześć koledzy ... korzystając z Waszej wiedzy, chciałbym zasięgnąć rady: gdzie (oprócz autoryzowanych serwisów) mogę zakupić np. śruby do mocowania obudowy filtra w TC – wkręca się je w cylindry (może któryś z Was ma takie i są zbędne), potrzebuję również blaszki do mocowania obudowy filtra – taka trójkątna z czterema dziurkami. Z góry dzięki za pomoc :notworthy: . Z tym zawsze będzie problem. Szukaj w sklepach metalowych w okolicy. Może gdzieś na zamówienie załatwią śruby. Albo na ebay`u szukaj, czasem się pojawiają zestawy śrub np. do silnika. Z narzędziami calowymi też nie jest lekko w Polsce. :banghead: Edited December 3, 2008 by qurim Quote MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szafir Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 Hary - takie pierdółki to tylko allegro lub bazary - ludzie ciągną coraz więcej gratów do HD Quote http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unix Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 cześć koledzy ... korzystając z Waszej wiedzy, chciałbym zasięgnąć rady: gdzie (oprócz autoryzowanych serwisów) mogę zakupić np. śruby do mocowania obudowy filtra w TC – wkręca się je w cylindry (może któryś z Was ma takie i są zbędne), potrzebuję również blaszki do mocowania obudowy filtra – taka trójkątna z czterema dziurkami. Z góry dzięki za pomoc :notworthy: . sprobuj http://www.harley.riders.pl/menu.html oni chyba z piaseczna, a tutaj z krakowa, http://harley-bikers.pl/ do autoryzowanych salonow to wogule szkoda dzwonic, ceny maja po******, i to konkretnie, chcieli 45zl za jeden "feeler peg" do podnozka (ten bolec wkrecany od spodu podnozka ktory szoruje o asfalt)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pompka Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 Polecam Harley Riders, chłopaki są naprawdę OK. Te " śruby do mocowania obudowy filtra w TC – wkręca się je w cylindry" to zarazem przewody odpowietrzenia silnika. I wkręca się je w głowice :wink: Nie kupisz ich poza jakimś dealerem lub kimś kto handluje gratami bo to dosyć specjalistyczna "śruba" (z otworem w środku i mocowaniem wężyka do airboxu). Poszukam w garażu bo miałem takie ale chyba je oddałem chłopakowi co kupił mojego Sporciaka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hary kapuchan Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 dzięki koledzy za cenne rady - coraz lepiej poruszam sie w niemetrycznym środowisku. co do powyższych śrub, to w ostatniej chwili się zorientowałem (oglądając "dziwnie wystające rurki z filtra"), że musi być to odpowietrzenie głowić (nie miałem oryginalnych przy moqu)– a już miałem wkręcone śrubki zastępcze i głowice poszły by się bujać :banghead: . Pompka – będę wdzięczny ze ewentualną pomoc. pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oldman Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Czy tu ktoś w ogóle jeździ ? Zima ciepła ,6 grudzień i 7*C widziałem dzisiaj motocyklistów !!! Podczas suszenia sprzętu po myciu.Tak fajnie było, że dało się bez maski powozić, więc 3/4 paliwa poszło w kominy. W życiu nie miałem lepszego ,,mikołaja'' :flesje: ale by było zaj.... gdyby w Nowy Rok dało się wjechać np : bez tłumików z kilkoma kolegami :flesje: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qurim Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Jakbym był teraz w PL to pewnie bym jeździł. 7st to prawie jak lato, bynajmniej w UK się przyzwyczaiłem. :buttrock: pzdr. Quote MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hary kapuchan Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 ... aha (sorry za trucie), ale szukam jeszcze przełączników na lewą stronę (bez obudowy). pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pompka Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 ... aha (sorry za trucie), ale szukam jeszcze przełączników na lewą stronę (bez obudowy). pozdro Śrub do mocowania filtra jednak nie mam, oddałem je. Obudowę przełączników mam ale pewnie niewiele lepsza od tej co teraz masz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boa Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Widzieliśta takie cuda: http://www.vimeo.com/2448786 :D Quote Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hary kapuchan Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Śrub do mocowania filtra jednak nie mam, oddałem je. Obudowę przełączników mam ale pewnie niewiele lepsza od tej co teraz masz. dzięki za zainteresowanie - obudowę to ja też mam, chodzi mi o same przełączniki ... ale dzięki :notworthy: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dersu Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 Panowie znacie może termin zlotu HD w Sopocie ,o ile jeszcze cos takiego tam się odbywa.Może ktoś był i napisze jak ta impreza wygląda ??(Organizacja,miejsce itp..) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oldman Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 Boa ja cyrku nie znoszę,ale chciałbym się tak wjeździć w maszynerię. Tymczasem potrafię się najebać jak ten gostek na The End :biggrin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boa Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 Oldman właśnie to wjeżdżenie w ten typ motocykla- to szok... Szczena mi zjechała :) Quote Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts