Jump to content

Posiadacze Harley'ów łączcie się!

buba6
 Share

Recommended Posts

Yamahy, Hondy, Kawasaki mają swoje tematy to i my będziemy mieli ;) Pojawia sie ostatnio duzo pytan o H-D wiec moze ten temat ulatwi je zbierac do kupy. Na poczatek proponuje niech kazdy sie pochwali co ma w swojej stajni. W moim przypadku jest to:

H-D 883 Sportster 2003 100th Aniversary Edition

http://www.bikepics.com/members/buba6/03xlh883/

H-D 883 Sportster 2003 100th Aniversary Edition, przerobiony na 1200 z wałkami Andrews H4 i troche innych zabawek

http://www.bikepics.com/members/buba6/03xl1200x/

Hehe. Dobre. Juz jakis czas temu zauwazylem ze ludzie lacza sie w grupy wg. posiadanego modelu moto a to troche dziwne bo przeciez motocyklisci to jedna wielka rodzina a tu sie tworza jakies podgrupy itd. Niedlugo beda sie jednoczyc wg. koloru maszyny czy wzoru bieznika opon itd. A wlasciciele HD maja swoja rodzinke zwaną HOG i tam sie jednoczą. Oczywiscie nei kazdy nalezy do HOG i nie kazdy chcialby ale to inna bajka.

Ok. To zaczne o sobie. Moje moto to Electra Glide Ultra Classic, `94. Jeszcze plynie z USA i w PL bedzie juz w poniedzialek/wtorek ale niestety ja utknalem w UK i bede tu gnil do lipca/sierpnia , dopiero wtedy moge ruszyc do PL i odebrac Elektrownie.Lipa straszna. Tymczasem gdzies w garazu w PL lezą też szczątki WL-ki, porzucone w zapomnieniu czekaja na nowe zycie.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Witam

U mnie w garażu Sportster 883R .

Buba czy to nie Ty jeszcze niedawno twierdziłeś , że Sportster to nie Harley :) ?

Pozdrawiam

FILO

Edited by FILO

Witam

wszem i wobec informuje iz jestem posiadaczem oraz szczesliwym uzytkownikiem SPRINGERKA na TC 88 "sama" z roczku 2006 (a najstarsza czesc w nim jest z roczku 2004)

zonka moja wpisze sie sama a ksywka jej PinkString

A podzielisz sie tym, dlaczego jest to SAM? Bo bardzo mnie to interesuje, tzn. ja widzę jedną opcję, tzn. motocykl jest z USA i był tak zmielony że miał papiery na złomowanie lub na części i tak go przytargali do PL. Jak jest u Ciebie?

A podzielisz sie tym, dlaczego jest to SAM? Bo bardzo mnie to interesuje, tzn. ja widzę jedną opcję, tzn. motocykl jest z USA i był tak zmielony że miał papiery na złomowanie lub na części i tak go przytargali do PL. Jak jest u Ciebie?

jest sam z tego wzgledu ze byl skladany tzn na poczatku zakupiona zostala rama i zawieszenia a pozniej sukcesywnie dokupowane pozostale tajle na koncu w zeszlym roku zakupiony zostal silnik z hdecjana z 05roku po niezlym kuku - z orginalnym przebiegiem 8tys km. A inaczej niz na sama nie da rady zarejestrowac skladanego sprzeta. A zaznaczam iz rama byla kupiona funkiel nowka. :bigrazz:

No no.Widze ze coraz raźniej tu się robi i jest "nas" coraz więcej wsród szarych motocyklistów :banghead:

Mnie tez tak trochę się wydaje ze Sportster to nie całkiem taki Harley. H-D kojarzy sie z duzym, ciezkim i b.drogim sprzętem a Sporti przeczy tym warunkom. Chociaz cena jeszcze nie jest taka niska to nadal jest w zasięgu zwykłych zjadaczy chleba a np. Fat-Boy czy Heritage juz nie tak blisko i niektorzy wolą przesiąść się na japonię zamiast tyrac całe zycie na HD. Ci najwierniejsi decydują się na Sporta bo jednak ma w papierze i na zbiorniku napis H-D i jest z Amełyki, ewentualnie składają sobie sami wymarzonego HD co nie zawsze znaczy duzo tanszy. Ja sam planowałem skladac HD Fat Boy albo Heritage , juz mialem na oku silnik+skrzynie, gotowe wszystko zeby wplacic kaske i odebrac ale trafiła się Electra prosto z USA i jednak postawiłem na nią. Tak czy inaczej po 11 latach marzen dorobilem się H-D tylko ze teraz musze czekac jeszcze 2 miesiące zanim ją zobaczę i przytulę na powitanie. To bedą chyba najdluzsze 2 miechy w moim zyciu, dluzsze nawet niz te 11 lat marzen.hehe. :D pzdr.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.