Jump to content

Alpy25

slav54
 Share

Recommended Posts

Zaproszenie dla dwóch osób na wyjazd alpejski  druga połowa lipca    ,  dokładna data do ustalenia   , kierunek   Furka przez Dolomity , pomysłodawcy - jest nas dwóch Polska północna , Sławek i Rafał   wiek 50+  , kilka wspólnych wyjazdów . Fajnie by było gdyby ktoś chciał dołączyć , w 4 moto dobrze się podróżuje . Hotele 2 dwójki łatwiej załatwić i ogólnie jest weselej . Tempo dynamiczne ale unikanie mandatów . Spanko jw , restauracje , piwko obiadokolacje na zakończenie dnia . Planowane ok 6 noclegów w strefie Euro tak że trochę kasy trzeba przygotować , rok temu wyszło jakieś 5000- 5500 zł na osobę  ( koszty całkowite).  Głównie jazda ciekawymi trasami , zwiedzanie - przy okazji , nie jest to cel wyprawy . Mile widziane osoby z pozytywnym nastawieniem i poczuciem humoru . Dobra atmosfera to podstawa .   Zainteresowanych proszę o kontakt , najlepiej  bezpośrednio tel. 

• Like it! 1

dla zainteresowanych , start 20 lipca powrót 29-30   punkt zborny do ustalenia , okolice Cieszyna  , nastepnie Austria  i dalej ......

W dniu 2.07.2025 o 20:26, jonaszko napisał:

Właśnie wróciłem.

Gdzie byles ?

🙂

Posted (edited)
2 godziny temu, KLAUDIUSZ napisał:

W Alpach emoji23.png

Klod, ja wiem, ze Ty nie potrafisz sobie wyobrazic, ze ja potrafie czytac !  🤣 No ale wyobraz sobie, ze potrafie !

Bardziej chodzilo mi jakie trasy / miejscowosci !

.

Edited by ks-rider

Było tego sporo. Oprócz kultowych, Gavia, Stelvio, Grosslockner, były inne, też dobre a może i jeszcze lepsze. Szczególnie polecam Alpy Słoweńskie, np Vrsic ale ogólnie Park Triglav. Sama Słowenia robi bardzo dobre wrażenie, swoją czystością i schludnością. Co ciekawe, nie spotkałem w Słowenii nikogo ale to absolutnie nikogo kto by nie mówił po angielsku. Starzy, młodzi, lepiej, gorzej ale z każdym się można było dogadać