honda1200 Posted April 30 Share Posted April 30 Witam! Pisałem już o tym ale chyba nie w tym dziale. W moim HD road king 2002r. pas napędowy od strony koła jest delikatnie "postrzępiony" tak jak by ktoś przejechał po jego krawędzi papierem ściernym 80-tką, lub 100-ką. Czy to jest stopień zużycia czy źle ustawione koło? Jaka jest żywotność pasa? Znam HD który miał przejechane ponad 200 tys. i pas nadal był dobry. Znam też takiego który po 60 tys. pas wyglądał jak szmata, ale jeszcze dawał radę. Pozdrawiam - Darek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FIS Posted April 30 Share Posted April 30 Coś jest źle ustawione. Quote "Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia.'' Autoryzowany dealer S&S Cycle https://harley-parts.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
honda1200 Posted May 2 Author Share Posted May 2 W dniu 30.04.2023 o 22:52, FIS napisał: Coś jest źle ustawione. To i ja wiem! Pewnie koło. Ale jak ustawić koło gdy taki "kloc" stoi na podnóżku bocznym? Taki HD nie wpadł na pomysł żeby dołożyć podnóżki centralne...Gold Wing który waży nie raz więcej od HD ma "centralne" i można go spokojnie podnieść. Ale pomijając to wszystko powiedzcie mi jak ustawić pas napędowy. Pozdrawiam - Darek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek96 Posted May 3 Share Posted May 3 Oddaj do mechanika... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FIS Posted May 3 Share Posted May 3 To kup sobie Gold Wing'a... P.S. W H-D centralka występuje jako cześć akcesoryjna... Quote "Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia.'' Autoryzowany dealer S&S Cycle https://harley-parts.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
honda1200 Posted May 5 Author Share Posted May 5 W dniu 3.05.2023 o 11:09, FIS napisał: To kup sobie Gold Wing'a... bardzo zabawne...jakbym chciał to bym sobie kupił. Miałem już trzy. 1000, 1100 i 1200. Do każdego HD można kupić centralki??? W dniu 3.05.2023 o 11:09, FIS napisał: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonaszko Posted May 6 Share Posted May 6 Jak do każdego innego moto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
honda1200 Posted May 12 Author Share Posted May 12 Nikt mi jeszcze nie odpowiedział na pytanie. Jak się ustawia pas i koło. Widziałem ten "system" ustawiania koła. Jest albo bardzo prosty albo poje..ny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1f Posted May 12 Share Posted May 12 (edited) nie do końca rozumiem jaki jest problem. czy nie jest tak, że jeżeli wszystko jest fabryczne (koła pasowe, wałek zdawczy, koło, zawieszenie) to naciągasz z obu stron po równo napinając mimośrodowymi napinaczami po obu stronach wahacz i powinno być OK? a jeżeli nie jest to może coś jest uszkodzone/krzywe/zużyte? Edited May 12 by konrad1f Quote Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-1100-13334234886 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonaszko Posted May 13 Share Posted May 13 Nikt mi jeszcze nie odpowiedział na pytanie. Jak się ustawia pas i koło. Widziałem ten "system" ustawiania koła. Jest albo bardzo prosty albo poje..ny.Najlepiej na centralce. Naciągasz równo i po krzyku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
honda1200 Posted July 29 Author Share Posted July 29 Cześć! Nie mam centralki ale uniosę motocykl na lewarkach. Czy wystarczy odkręcić nakrętkę od osi koła i "puknąć" w mimośrody czy jeszcze jakieś "tajemne" czynności muszę wykonać. Podejrzewam, że z suwmiarką do tego trzeba podejść, jednak chodzi mi o to czy jakiegoś "haczyka" nie ma? Robiłem to w nie jednym motocyklu (z łańcuchami) i nie raz była jakaś "pułapka" Pas napędowy to jest dla mnie nowość i dlatego pytam się jak głupi... Pozdrawiam - Darek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts