Administrator Dominik Szymański Posted May 20, 2022 Administrator Share Posted May 20, 2022 No? Mi dziś straszne babsko chciało zepchnąć z jezdni na pas z czerwonym. Normalnie nawet na mnie nie patrzyła tylko centralnie przed siebie tylko cisnęła ile wlezie równolegle ze mną. Być może była to i moja wina, ale wkurwila mnie nieźle. Jechałem jej równo z 2 sekundy ale nawet nie oderwała zaciętego wzroku od horyzontu. Natomiast ja nie o tym. Ostatnio najbardziej wkurwia mnie slupkoza (słupki są wszędzie, gdzie tylko można postawić) prezydenta mojego miasta oraz jakiś rodzaj nowej demagogii, jakoby rowerzysta był kimś lepszym niż ktokolwiek inny. Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozoo Posted May 20, 2022 Share Posted May 20, 2022 Przyznaję się, lubię szybciej niż można, puszką też. Ale bez jaj. Obszar zabudowany, wolno 50 ale bym wolał tak z 60, żeby 4 bieg wbić bo to obroty niższe, ekologicznej... I zawsze się trafi jakaś łajza co to "nieeeee che mandatu dostać" i gna w porywach nawet do 40, zwalniając jeszcze za każdym razem kiedy widzi skrzyżowanie bo może się światło zmieni albo ktoś tam będzie... I prowadzi taki nieraz cały peleton, bo wyprzedzić nie ma jak.Rowerzyści - jak jadą środkiem pasa albo tak w 1/3 jego szerokości, z tego samego powodu - nie wyprzedzisz tylko męczysz za nim na dwójce i patrzysz jak mu dupa na dziurach podskakuje.P.S. Czy to wątek-kozetka? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLAUDIUSZ Posted May 20, 2022 Share Posted May 20, 2022 Ludzie na znaki nie patrzą i to mnie wku**ia, nastraszyli mandatami i ze w miescie 50km/h i Janusze jadą 40-50 km/h w miejscach gdzie ograniczenie do 70 km/h albo 80km/h ……. to mnie wku**ia.A słupki, na szczęście mieszkam w Centrum wiec wszedzie blisko z butaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Link to comment Share on other sites More sharing options...
artu3131 Posted May 21, 2022 Share Posted May 21, 2022 Zwalnianie czy nawet hamowanie przed każdym przejściem dla pieszych, łukiem czy fotoradarem tak „dla pewności”.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnes85 Posted May 21, 2022 Share Posted May 21, 2022 A dejcie spokój...już wiem dlaczego ale w służbowym aucie (każdym)nie działa klakson Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dominik Szymański Posted May 22, 2022 Author Administrator Share Posted May 22, 2022 W dniu 21.05.2022 o 10:09, artu3131 napisał: Zwalnianie czy nawet hamowanie przed każdym przejściem dla pieszych, łukiem czy fotoradarem tak „dla pewności”. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Albo jazda dwukrotnie wolniej przed radarem niż wolno. Jakby wolniejsza niż dozwolona jazda dawała jakieś minusowe punkty... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Algeroth82 Posted May 22, 2022 Share Posted May 22, 2022 A dejcie spokój...już wiem dlaczego ale w służbowym aucie (każdym)nie działa klakson Hmmm w moim działa Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian85 Posted May 22, 2022 Share Posted May 22, 2022 (edited) Ja z innej beczki. Na majówkę pojechalem puszką z rodzinką do Szklarskiej Poręby. Motorków trochę jeździło, raz musiałem zjechać troche na pobocze, by ocalić milego Pana ma chopperku, ktory na zakrecie i na podwójnej ciąglej wyprzedzał inną puszkę - jechała cała ekipa, przed nim koledzy się na ostatnią chwilę wcisneli a ten gamoń pojechał za nimi na oślep - jakbym nie zjechał, to bym chlopa z karoserii ścierał. I w sumie jak wracalem do Wrocka po majowce, to widziałem co najmniej 2 pokazy glupoty innych motorzystów. Raz cala grupa, drugim razem pojedynczy chlop z plecakiem - plecak miał mocno przechylony łeb i patrzyl zza plecow kieowajka co się odpierdala i czy przeżyje. Nie wiem co się działo - czy na start sezonu wyjechaly kamikaze, czy jakieś napalone chlopy szukające wrażeń. Ja rozumiem łamanie przepisow, ja rozumiem wyprzedzanie na podwojnej gdy nic nie jedzie, ale żeby na motórku wpie**alać sie pod maski puszek i wymuszać ich zmiane toru jazdy - to już jest ciekawe. Edited May 22, 2022 by Damian85 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiler Posted May 23, 2022 Share Posted May 23, 2022 Ale czy to jest coś strasznie trudnego albo niebezpiecznego odbić ciut w prawo ?? Ale fakt - nie było mnie przy tym zdarzeniu . Nie wiem jak to wyglądało . za to pamiętam w latach 90tych to samochody tak wyprzedzały i nikt z tego powodu nie robił afery Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
To_masz Posted May 24, 2022 Share Posted May 24, 2022 Odnośnie wkurzających słupków o których była mowa, zdjęcie z wczoraj- szczere pola pod Warszawą, okolica budowanej Południowej Obwodnicy. Kilkaset metrów słupków chroniących przed czym ? Żeby rowerzysta nie wjechał na pobocze porośnięte trawą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dominik Szymański Posted May 24, 2022 Author Administrator Share Posted May 24, 2022 6 minut temu, To_masz napisał: Odnośnie wkurzających słupków o których była mowa, zdjęcie z wczoraj- szczere pola pod Warszawą, okolica budowanej Południowej Obwodnicy. Kilkaset metrów słupków chroniących przed czym ? Żeby rowerzysta nie wjechał na pobocze porośnięte trawą? Heeehee no Tej, ale czym Ty się poruszasz na co dzień? Zetor? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLAUDIUSZ Posted May 24, 2022 Share Posted May 24, 2022 Odnośnie wkurzających słupków o których była mowa, zdjęcie z wczoraj- szczere pola pod Warszawą, okolica budowanej Południowej Obwodnicy. Kilkaset metrów słupków chroniących przed czym ? Żeby rowerzysta nie wjechał na pobocze porośnięte trawą? Ale gdzie te słupki?!?! I generalnie co Ty traktorem tam robisz?!?!?! I jak budowa Płd obwodnicy jak oddana jużWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Link to comment Share on other sites More sharing options...
To_masz Posted May 24, 2022 Share Posted May 24, 2022 2 minuty temu, Dominik Szymański napisał: Heeehee no Tej, ale czym Ty się poruszasz na co dzień? Zetor? Codziennie 8-16 siedzę za biurkiem jako księgowy ale potem wskakuję na ciągnik i obrabiam kilkuhektarowe gospodarstwo, to mnie odstresowuje i kocham to od dzieciaka A na zdjęciu w Ursusie 4512, podobna maszyna do Zetora, u mnie od 1996 roku i spisuje się znakomicie. 6 minut temu, KLAUDIUSZ napisał: Ale gdzie te słupki?!?! I generalnie co Ty traktorem tam robisz?!?!?! I jak budowa Płd obwodnicy jak oddana już Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Słupki- barierki szare, może niezbyt precyzyjnie napisałem bo słupki kojarzą się z tymi biało-czerwonymi. Miejscowość Zgorzała w gminie Lesznowola, na granicy z Warszawą. Budują tę obwodnicę ale od Węzła Okęcie nie jest jeszcze przejezdna w stroną południa, może na jesieni otworzą kilka km. A traktorem dojeżdżam na pole po drodze serwisowej nieopodal obwodnicy. Zanim zaczęli budowę to wyjeżdżałem z podwórka, 5 minut i byłem na miejscu. A teraz trasa przecięła całą miejscowość na pół, aby drogą dojechać na pole muszę jechać 5 km wjeżdżając w granice stolicy, albo bokiem obok szlabanu po nieotwartej jeszcze serwisówce- rozmawiałem z kierownikami budowy, wyrazili zgodę tylko kazali zachowywać ostrożność. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dominik Szymański Posted May 24, 2022 Author Administrator Share Posted May 24, 2022 No i masz fest sposób na stres, gratuluję i zazdroszczę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLAUDIUSZ Posted May 24, 2022 Share Posted May 24, 2022 Słupki- barierki szare, może niezbyt precyzyjnie napisałem bo słupki kojarzą się z tymi biało-czerwonymi. Miejscowość Zgorzała w gminie Lesznowola, na granicy z Warszawą. Budują tę obwodnicę ale od Węzła Okęcie nie jest jeszcze przejezdna w stroną południa, może na jesieni otworzą kilka km. A traktorem dojeżdżam na pole po drodze serwisowej nieopodal obwodnicy. Zanim zaczęli budowę to wyjeżdżałem z podwórka, 5 minut i byłem na miejscu. A teraz trasa przecięła całą miejscowość na pół, aby drogą dojechać na pole muszę jechać 5 km wjeżdżając w granice stolicy, albo bokiem obok szlabanu po nieotwartej jeszcze serwisówce- rozmawiałem z kierownikami budowy, wyrazili zgodę tylko kazali zachowywać ostrożność.Chodzi Ci o Puławską BIS pewnie No fajne hobby, jako dzieciak pomagałem w polu w wakacje, jazda traktorem to juz w wieku 10 lat na luzie. Z kuzynami to jak Dziadek pozwolił bealiśmy traktor i latało sie po wsi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts