Taurus 61 Posted March 4, 2022 Share Posted March 4, 2022 to i ja dorzucenia pare fotek ktore trzaslem w museum PS-Speicher w Einbeck w de. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek96 Posted March 4, 2022 Author Share Posted March 4, 2022 O kurła taka Megola to chyba miliony kosztuje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzli Posted March 5, 2022 Share Posted March 5, 2022 SHL 175 M11 z 64 roku, Ojciec kupił go nowego, mój pierwszy "dorosły" motocykl. Całe szalone 9 KM. Jak zaczynałem nim jezdzić, to już był prawie pełnoletni. To był pierwszy i ostatni motocykl, na który wsiadła moja przyszła żona. No, ale to były lata osiemdziesiąte. Osiągał przy dobrych wiatrach prawie stówę i to już było szaleństwo. Młodość... Muszę gdzieś znależć fotę, jak za dzieciaka na nim siedzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taurus 61 Posted March 5, 2022 Share Posted March 5, 2022 (edited) Jeszcze "fotka" robiona w tym museum motork ktorego nie moge zidentyfikowac .Nie dosc ze byl przykrecony do sciany , to jeszcze barierkami obstawiony.Blizej nie szlo podejsc aby zrobic porzadne zdjecie . Jakis pomysl co to za cudo ? Ps.Na nastepny raz wezme teleobiektyw ze soba Edited March 5, 2022 by Taurus 61 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F.I.P. Berek Posted March 5, 2022 Share Posted March 5, 2022 To jest Majestic 500 z wózkiem bocznym Bernardet. Produkowany w limitowanych seriach pomiędzy 1929 a 1933 (również w wersji 350cc). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leśnik5 Posted March 5, 2022 Share Posted March 5, 2022 (edited) Nikt chyba nie wymienił Kawasaki kz 1000 Goose Edited March 5, 2022 by Leśnik5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLAUDIUSZ Posted March 5, 2022 Share Posted March 5, 2022 Fajne Muzeum jest w Drohiczynie, koles ma duzą kolekcje, musze odwiedzic przed RuskimiWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piasek80 Posted March 6, 2022 Share Posted March 6, 2022 Ta Megola rozwala... w jakiejś gazecie moto kiedyś widziałem. Royal Einfield z siln. diesla I był kiedyś jeszcze jeden z dieslem, nie pamiętam już co ale nie wiem czy nie było to dzieło Munich`a... Pamiętam że za napęd użyto VW 1.2TDI 3-cyl (z Lupo) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taurus 61 Posted March 6, 2022 Share Posted March 6, 2022 (edited) 8 godzin temu, Piasek80 napisał: I był kiedyś jeszcze jeden z dieslem, nie pamiętam już co ale nie wiem czy nie było to dzieło Munich`a... Pamiętam że za napęd użyto VW 1.2TDI 3-cyl (z Lupo) Nie jestem pewien czy aby o ten ponizej chodzi ALBO Edited March 6, 2022 by Taurus 61 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piasek80 Posted March 6, 2022 Share Posted March 6, 2022 Te co wrzuciłeś nie znam ale już znalazłem tego o którego mi chodziło. Neander. i się pomyliłem bo tam było 1.4TDI użyte. Ale też 3 cylindry A takie to miało parametry Top speed: 220.0 km/hMax Power: 112.00 HP (81.8 kW) @ 4200 RPMMax Torque: 214.00 Nm @ 2600 RPMWeight: 295 kg (dry) Dla ciekawych innych konstrukcji link do strony https://manofmany.com/rides/motorcycles/best-diesel-motorcycles Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek96 Posted March 7, 2022 Author Share Posted March 7, 2022 Tak myślę że pierwsza Hayabusa mogłaby się już pojawić w muzeum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piasek80 Posted March 7, 2022 Share Posted March 7, 2022 Z pewnością. W tej alejce jednak na pierwszym miejscu umieściłbym CBR 1100XX Blackbird - protoplastę wszystkich wilków w owczej skórze które po opuszczeniu bram fabryki były zdolne osiągnąć magiczne 3 paki. Jeszcze Honda Rune - to jest bydle I jeszcze coś takiego jak Vyrus 987 C3 4V Supercharged - też zadziwiające ustrojstwo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azzazello Posted March 10, 2022 Share Posted March 10, 2022 Hoss Boss V8 też mógłby się tam znaleźć 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRASS Posted March 14, 2022 Share Posted March 14, 2022 (edited) W dniu 2.03.2022 o 18:56, przemek96 napisał: (...) Porozmawiajmy o motocyklach. Zazwyczaj w muzeach są gablotki z tekstem, do których mało kto zagląda... Aby tradycji stało się zadość, to dorzucam pierwsze numery ŚM i katalogu (skan specjalnie dla "muzeum" ) Edited March 14, 2022 by GRASS Quote nie M.G.S. - jesteśmy otwarci jak inkunabuł w gablocie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piasek80 Posted March 15, 2022 Share Posted March 15, 2022 29 tys zł... Dzisiaj za to świetny motor można kupić a ten gazety za to kupował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts