Jump to content

UKRAINA - WOJNA

Guest
 Share

Recommended Posts

1 godzinę temu, KIERDAS napisał:

Po prostu na całym świecie ludzie komentują zachowanie tego bydlaka.

Dla ścisłości. Psychopata w mundurze ( hitlerowiec ), który wysiadł z samochodu oznaczonego hitlerowskim krzyżem mówi w języku ukraińskim. Kobieta z małym dzieckiem w samochodzie, posługuje się językiem rosyjskim. Poniżej cała sytuacja , bez zbędnych komentarzy ( w egzotycznych językach )

https://vidmax.com/video/218795-ukrainian-soldiers-harass-and-shoot-at-ukrainian-woman-and-her-child-because-she-speaks-russian

Nie sprawdzalem ale wkrotce sprawdze co do tego komentowania z calego swiata.

Pierwszy sprawa, dlaczego komentarze sa cenzurowane ? ? ? Dodalem moj, w angielskim i niemieckim i jakos nie widze aby sie ukazal, wiec najierw ktos przczyta, przemysli i alboo zaakceptuje albo nie ! 

Mnie generalnie bardziej by interesowalo kto ten filmik wstawil i czemu ma sluzyc ? Bo, to, ze zostalo to tak przedstawione smierdzi mi juz na kilometr !

Co do oznaczenia pojazdow juz sie wypowiedzialem. Ze slowem psychopata, no coz, siedzac w ciepelku przed kompem mozny by miec takie wrazenie.

Tyle, ze tlumaczenie jest falszywe i ma zrobic wlasnie na calym swiecie wrazenie, ze Ukraincy to bydlo. 

Moze zwroc sie do naszego forumowego i certyfikowanego EXPERTA  politologi ktory w pismie, mowie i czytaniu jest lepiej obcykany niz Rosjanie i Ukraincy do kupy wzieci i moze niech sie pofytyguje i przetlumaczy.

Biorac pod uwage ile moslemowwalczy na Ukrainie i co robia z ludnoscia Ukrainy, to powiem szczerze, ze te byby powinnedac na msze, ze nie zostaly po prostu rozwalone albo przy drodze alb w tej furze. A jak sie ma pysk od ucha do ucha, jest sie butnym i zarozumialym, to trzeba po prostu liczyc sie z tym, ze reakcja na ten " pysk " moze byc inna niz ktokolwiekm moglby sie spodziewac.

3 minuty temu, KIERDAS napisał:

ad. 3 słychać wyraźnie tylko jedną osobę i płacz dziecka

ad. 4 skąd wiesz że to Rosjanka ? Ja stawiam że to Ukrainka tylko mówiąca w języku rosyjskim, jak większość ludzi mieszkających na wschodzie UKR.

ad. 5 brawo TY !!  Jakby tam siedziała Twoja żona z Twoim dzieckiem też byś się wypowiedział w ten sposób ?

ad.6 wytłumacz to ludziom którzy pamiętają II wś. ( może jeszcze tacy żyją )

ad.3 dasz sobie siusiaka obciac, ze w tym aucie byla tylko jedna kobieta i jedno czy dwoje dzieci ? 

ad4. Ukrainski zolnierz podl jej imie i nazwisko. Nie bede wnikal w fakt, jakiej narodowosci byla i jakie obywatelstwo miala. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z faktu, ze narodowosc i obywatelstwo nie ida w parze i moga byc zupelnie rozne.

ad5. Moja zona my na tyle rozumu, ze gdy wysiada ktos z bronia, to sie robi pingwina i zamyka sznabel ! Slucha sie w pokorze i krotko odpowiadana pytania a nie probuje narzucic swje zdanie - to tak ad mojej zony czy dziecka. 

ad6. ale co mam tlumaczyc ? Jeden jest taki drugi jest inny kazdy bedzie reagowal inaczej, jeden pomysli i zrozumie a drugi bedzie mial Vendette do konca zycia wiec co mam takiemu wytlumaczyc ? 

Calkiem niedawno byly w Hamburgu dwa procesy. 

1. 16 czy 18 latni chlopak ktory zostalnasile wcielony do Wehrmacht'ui wyslany jako straznik do Sztuthof'u pod Gdanskiem. Osadzeni a kilkutakic bylo przebyczyli mu na sprawie.

2. 15 latnie dziewczyna ktora bodajze w tym samym obozie byla sekretarka zustala skazana za wspolwine zbrodni wojennych / hitlerowskich - jak dla mnie parodia ale co ja tam wiem. 

🙂

6 minut temu, KIERDAS napisał:

W głowę zachodzę jak można takie bydle chociażby w minimalnym stopniu próbować wybielać. Trzeba mieć coś nie tak pod beretem. Jeżeli Rusek jest bydlakiem pokażmy to i napiętnujmy, tak samo jeżeli Ukrainiec jest bydlakiem nazwijmy to po imieniu, czy jakiś inny Japoniec, Czech , czy Żymianin. Kurła ludziki, co jest z Wami ? Tu Michoa ma rację, bo to się robi już strikte niebezpieczne, takie zakrzywianie rzeczywistości. 

Kiedras,

po pierwsze to ochlon ! ! ! 

Ra, ze nie wiesz czy to ruska czy ukrainska propaganda.

Dwa, zadaj sobie pytanie, gdzie sie patroluje teren, juz generalnie masz  odpowiedz. Zadaj sobie pytanie co na terenie Ukrainy robie jakies moslemki mwiace po rod´syjsku a w szczegolnosci kim jest jej maz i co rob na Ukrainie ? 

Moze sie bowiem okazac, ze to ruski najemnik mordujacy ukrainska ludnosc cywilny i moze wtedy zadaj soebie pytanie jak Ty sam bys zareagowal majac swiadomosc jak moslemscy najemnicy jada z ukrainskimi cywilami.

Ochlon, i przemysl ! Nie zawsze to co bialejest czarne i odwrotnie.

Mi smierdzi juz przy samym tlumaczeniu ktore nie warte jest funta klakow, bo tlumacz nie przetlumaczyl wszystkiego a czesc przetlumaczyl celowo blednie. Znam na tyle jezyki i nie potzrebuje tlumaczenia aby to zauwazyc. Ten kto nie zna lyka jak mlody pelikan i tyle w temacie 

Pierwsze slowa zolnierza, to czy ona zna przepisyruchu..... jest gdzies w tlumaczeniu o tym mowa ? Dlaczego neima ? 

🙂 

Ja ogólnie olewam to tłumaczenie tekstowe czy komentarze. Mam swoje oczy i uszy. Zbluzgał kobicinę, zaj**ał czymś w auto, a na dowidzenia seria z automatu ( amunicja z darów to uj tam, przywiozą następną ) 

Nie wiem dlaczego nie możesz dodać komentarza, ale domyślam się że trzeba się zarejestrować. Nie znam za bardzo tej platformy. 

TO NIE NASZA WOJNA !!!

24 minuty temu, KIERDAS napisał:

Ja ogólnie olewam to tłumaczenie tekstowe czy komentarze. Mam swoje oczy i uszy. Zbluzgał kobicinę, zaj**ał czymś w auto, a na dowidzenia seria z automatu ( amunicja z darów to uj tam, przywiozą następną ) 

Nie wiem dlaczego nie możesz dodać komentarza, ale domyślam się że trzeba się zarejestrować. Nie znam za bardzo tej platformy. 

Kiedras, 

to moze zamknij oczy i przesluchaj kilka razy az do Ciebie dojdzie !

Podszedl do jej auta i bardzo spokojnie i powoli ja zapytal a ta od razu z " pyskiem "  I mogl siem chlop fqurfic i mogl jej powiedziec. 

Seria zautomatu, hmmmmm

Ogladalem ta scene chyba ze 20 razy. I wiesz co ? I jedno mnie zastanawia ? Z czego ten " automat " szczela ? Pomijam juzfakt, ze amunicja sportowa jest zupelnie inna od mysliwskiej czy wojskowej. Generalnie wojskowa jest " nabita " na maxa wiec i ogien z lufy jest widoczny. Przejrzyj wiec sobie czywogole jakikolwiek ogen z lufy widzisz. A jak juz przyznasz, ze nie widzisz to zadaj sobie pytanie, co dzieje sie zluskami ktore to ten " automat " wyrzuca po kazdym strzale. 

I teraz wez mi powiedz, dleczego TEN JEGO " automat " tych lusek nie wyrzuca ?  🤣

Moze dlatego, ze ten filmik to jeden wielki FAKE ? ? ? 

Jako, ze ostatni komentarz zostal dodany 13 h temu wiec mysle ze dwa nastepne komentarze pojawia sie za 12 h. Pozyjemy zobaczymy !

🙂 

Edited by ks-rider

Do 37 sek. w zasadzie nic się nie dzieje i wówczas prosi ją o dokumenty. Kobita sięga dokumenty i w 42 sek. już tamten napieprza jej w auto żeby szybciej. W 50 sek. już mu daje dokumenty. Czyta jej imie, nazwisko i mówi że jeszcze raz jak ona będzie jechała tą drogą to coś tam jej zrobi ( nie zrozumiałem, ale na pewno nic miłego )

W 1:09 już jest "bladź" i mówi: "po pierwsze rozmawiaj ze mną w ojczystym języku , świnio" i zaczyna się jakaś tam nieprzyjemna wymiana zdań. W 1:27 słychać dźwięk tłuczonego szkła, czyli bydle rozwaliło kobicie szybę w aucie. 1:30 pada jeden strzał, typ odchodzi i strzela jeszcze 4 razy serią. Następnie bohaterskie wojsko UKR odjeżdża w zwycięstwie i chwale.

Film jest słabej jakości kręcony zdaje się rejestratorem samochodowym. Nie sposób na nim zobaczyć łusek i jakichś dodatkowych szczegółów. Dym z lufy widać. Nie jestem ekspertem od broni. Strzelałem tylko parę razy z kałacha 😕 i to wieki temu. 

Dobranoc.

• Thanks! 1

TO NIE NASZA WOJNA !!!

16 minut temu, KIERDAS napisał:

Do 37 sek. w zasadzie nic się nie dzieje i wówczas prosi ją o dokumenty. Kobita sięga dokumenty i w 42 sek. już tamten napieprza jej w auto żeby szybciej. W 50 sek. już mu daje dokumenty. Czyta jej imie, nazwisko i mówi że jeszcze raz jak ona będzie jechała tą drogą to coś tam jej zrobi ( nie zrozumiałem, ale na pewno nic miłego )

W 1:09 już jest "bladź" i mówi: "po pierwsze rozmawiaj ze mną w ojczystym języku , świnio" i zaczyna się jakaś tam nieprzyjemna wymiana zdań. W 1:27 słychać dźwięk tłuczonego szkła, czyli bydle rozwaliło kobicie szybę w aucie. 1:30 pada jeden strzał, typ odchodzi i strzela jeszcze 4 razy serią. Następnie bohaterskie wojsko UKR odjeżdża w zwycięstwie i chwale.

Film jest słabej jakości kręcony zdaje się rejestratorem samochodowym. Nie sposób na nim zobaczyć łusek i jakichś dodatkowych szczegółów. Dym z lufy widać. Nie jestem ekspertem od broni. Strzelałem tylko parę razy z kałacha 😕 i to wieki temu. 

Dobranoc.

Kiedras,

plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz, od 23 sek podchodzi i pyta:

Ty mrozota prawo doroznowo rucha znajesz ? ( po polskiemu bedzie to mniej wiecej - prawo ruchu drogowego znasz ? ) Wiec nie pisz prosze, ze nic sie nie dzieje ! Ta zamiast siedziec cicho zaczyna  draznic i TY sie dziwisz, ze pada slowo blac ? No sorry, w rosyjskim tak samo jak w polskim qurfa to co drugie slowo i nikogo to nigdzie nie drazni ! 

SEDNO sprawy lezy zupelnie gdzie indziej !  On mowi a ona musi cos odpowiedziec,jk to baba, musi miec ostatnie slowo Miala siedziec cicho i tyle, Jak tego nie rozumie, to jej pech. Wojak sie wqurfil i dostala zyebke. 

Nie bede sie licytowal, czy byla szyba czy lusterko, najprawdopodobniej nie bylo nic, bo to jeden FAKE ! 

I aby nie bylo, faktycznie slowo swinia padlo kilka ryzy ( sluch kiepski ) Dymek poszedl ale lusek nie widac, a sa dluzsze od tych kalachowych.

Kiedras, tam wogole wymiany zdan nie mialo byc prawa, to nie kafejka gdzie sobie mozn apodyskutowac. On mowi a ona slucha i wykonuje polecenia !

sie I na koneic jak piszesz on zawraca a ona dalej moze jechac prosto tam gdzie chciala, mimo, ze on jej zabronil ? No cos tu sie kupy nie trzyma !

:)

Kiedras,

plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz, od 23 sek podchodzi i pyta:
Ty mrozota prawo doroznowo rucha znajesz ? ( po polskiemu bedzie to mniej wiecej - prawo ruchu drogowego znasz ? ) Wiec nie pisz prosze, ze nic sie nie dzieje ! Ta zamiast siedziec cicho zaczyna  draznic i TY sie dziwisz, ze pada slowo blac ? No sorry, w rosyjskim tak samo jak w polskim qurfa to co drugie slowo i nikogo to nigdzie nie drazni ! 
SEDNO sprawy lezy zupelnie gdzie indziej !  On mowi a ona musi cos odpowiedziec,jk to baba, musi miec ostatnie slowo Miala siedziec cicho i tyle, Jak tego nie rozumie, to jej pech. Wojak sie wqurfil i dostala zyebke. 
Nie bede sie licytowal, czy byla szyba czy lusterko, najprawdopodobniej nie bylo nic, bo to jeden FAKE ! 
I aby nie bylo, faktycznie slowo swinia padlo kilka ryzy ( sluch kiepski ) Dymek poszedl ale lusek nie widac, a sa dluzsze od tych kalachowych.
Kiedras, tam wogole wymiany zdan nie mialo byc prawa, to nie kafejka gdzie sobie mozn apodyskutowac. On mowi a ona slucha i wykonuje polecenia !
sie I na koneic jak piszesz on zawraca a ona dalej moze jechac prosto tam gdzie chciala, mimo, ze on jej zabronil ? No cos tu sie kupy nie trzyma !

:)

Podziwiam że dyskutujesz z newsami towarzysza Kierdasa.
Temat tego filmiku został rozwiązany wczoraj.
Po polsku tu:

Jest geolokacja i analiza nadrabia, itp. Nawet ktoś się wybrał zrobić fotkę tej miejscówki w dombabwe.
Towarzysz Kierdas ma zadanie i je wykonuje najlepiej jak potrafi.
Więc ten tego, nie pogadasz

Religion is a culture of faith; science is a culture of doubt.

5 godzin temu, kakmar napisał:

Podziwiam że dyskutujesz z newsami towarzysza Kierdasa.
Temat tego filmiku został rozwiązany wczoraj.
Po polsku tu:

Jest geolokacja i analiza nadrabia, itp. Nawet ktoś się wybrał zrobić fotkę tej miejscówki w dombabwe.
Towarzysz Kierdas ma zadanie i je wykonuje najlepiej jak potrafi.
Więc ten tego, nie pogadasz emoji1787.png

Coz mi biednemu powiedziec ?

Pewne sprawy mozna wyjasnic.

🙂

Teraz to już chyba taka moda. Jak coś nie pasuje do oficjalnej narracji to jest "FEJK" i wszystko załatwione. TW BOLEK ? Fejk. Przecież ubecja "spreparowała" dokumenty. Załatwione. Sorry, ale ja tego nie kupuję. 

A może cała ta wojna to FEJK ? Ustawka jakaś ? 

OKI, lecę popracować. Miłego dnia.

• Like it! 1

TO NIE NASZA WOJNA !!!

43 minuty temu, KIERDAS napisał:

Teraz to już chyba taka moda. Jak coś nie pasuje do oficjalnej narracji to jest "FEJK" i wszystko załatwione. TW BOLEK ? Fejk. Przecież ubecja "spreparowała" dokumenty. Załatwione. Sorry, ale ja tego nie kupuję. 

Kiedras, 

kiedys na YT mozna bylo obejrzec taki film, jak to orzel lapie szponami dzieckoi unosi je w przestworza. Ludzie pisali niesamowite komentarze a p jakims czasie do filmu przyznala sie jakas grupa z kanady ktora przyznala sie, ze zmanipulowala digitalnie film ktory byl Fake'iem.

Generalnie zasada jest prosta, nie ma fruwajacych lusek nie ma strzalow, niema strzalow czyli jest FAKE !

I nie zwalej na kiepski jakosci film, bo luska nie kula i ja po prostu widac a ten dymek zn  lufy, to w niektorych przypadkach z lufy wiatrowki wiecej leci.

Dzieki i rowniez milego dnia.

🙂

Edited by ks-rider

Na Ukrainie zapewne rozdźwięk w społeczeństwie podobny jak u nas: jest spory % społeczeństwa wzdychający za dobrobytem za mateczki rasiji... tak jak u nas "jak to było dobrze za komuny" (dlatego takie poparcie dla obecnie panujących bo im się stare czasy przypomniały). I tak samo jak i u nas tak i w Ukrainie zawsze znajdzie się element który chętnie by z popiersiem bandery i czerwoną flagą z sierpem i młotem popędził...

14 godzin temu, KIERDAS napisał:

W głowę zachodzę jak można takie bydle chociażby w minimalnym stopniu próbować wybielać. Trzeba mieć coś nie tak pod beretem. Jeżeli Rusek jest bydlakiem pokażmy to i napiętnujmy, tak samo jeżeli Ukrainiec jest bydlakiem nazwijmy to po imieniu, czy jakiś inny Japoniec, Czech , czy Żymianin. Kurła ludziki, co jest z Wami ? Tu Michoa ma rację, bo to się robi już strikte niebezpieczne, takie zakrzywianie rzeczywistości. 

Dobra, spróbuj wybielić to:

https://www.rp.pl/konflikty-zbrojne/art38110681-wiadomo-kim-byl-rozstrzelany-ukrainski-zolnierz-zelenski-nadal-mu-tytul-bohatera-ukrainy

(A potem wybiel np. to co się stało w Buczy. Chyba że wg ciebie w Buczy nic szczególnego się nie stało?)

12 godzin temu, KIERDAS napisał:

https://www.rp.pl/konflikty-zbrojne/art38110681-wiadomo-kim-byl-rozstrzelany-ukrainski-zolnierz-zelenski-nadal-mu-tytul-bohatera-ukrainy

To był film zdecydowanie lepszej jakości.

4 godziny temu, KIERDAS napisał:

Proszę, typowa fejkowa ustawka.

Edited by Buber

Efekt Dunninga-Krugera – błąd poznawczy polegający na tym, że osoby niewykwalifikowane w jakiejś dziedzinie życia mają tendencję do przeceniania swoich umiejętności w tej dziedzinie, podczas gdy osoby wysoko wykwalifikowane mają tendencję do zaniżania oceny swoich umiejętności.

Macie towarzyszu, przekaz bezpośrednio z Moskwy, to przecież nie może być nie prawda co mówią w rosyjskiej TV, że nas zaraz zbombardują.

Religion is a culture of faith; science is a culture of doubt.

Dzwonil do mnie Wladek i przyznal sie oficjalnie, ze nalozone sankcje zaczynaja go bolec !

Czyli powolutku ale jest mielone !

🙂

Edited by ks-rider

@KIERDAS

Dodalem dwa komentarze z dwoch roznych kont. 

Niestety ale zaden z nich nie przeszedl rosyjskiej cenzury !  🤣

🙂

Edited by ks-rider