Jump to content

UKRAINA - WOJNA

Guest
 Share

Recommended Posts

Anglia, poparła dostarczenie samolotów przez Polskę. Jednak jasno zaznaczyła, jak będą kosekwencje ze strony ruskiej lub białoruskiej, to radźcie sobie sami. Wszystko w temacie.
Natomiast wszystkich tutaj ekspertów, tryskających nadmiarem siły, zapraszam na granicę. Potrzeba nadal wolontariuszy i kierowców. Tam spokojnie się wykażecie i wyładujecie nadmiar energii. Przy okazji, zrobicie coś dobrego dla kraju i ludzkości. Tutaj, po prostu się marnujecie.

Z tymi Samolotami to chcą nas na mine wsadzić.

Jonaszko, na granicy dajecie rade, Ja tam obstawiam teraz dworce w szczególności i noclegownie w Wawie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ale muszę jednak przyznać, że ten putin, to faktycznie jakiś cudotwórca. Zakończył nie tylko  pandemie ale i sprawił, że dziś jakaś niemowa przemówiła. Sam osobiście nie widziałem, słyszałem ale ludzie poruszeni.

Zrobiłem kilka wpłat, zbieraliśmy jako grupa motocyklistów na środki czystości i higieny dla Ukrainek, które przyjechały z dziećmi do DPS naszego miasta. 

Zdecydowaliśmy też z żoną, że przyjmiemy w razie konieczności rodzinę do siebie. 

IZO ludzie są różni. Nie wiadomo na kogo trafisz.

Audi Sport

No jak to jak? Tylko poczekaj o dowiesz się o "wielkim sukcesie polskiej dyplomacji" " wielkich zasługach rządu" że nie wspomnę o niejakim Maliniaku. 

A z innej beczki, to co, jak mogliśmy pomóc (jako państwo) to mieliśmy nie pomóc? Przestarzały śmigłowiec transportowy (widzi tu ktoś Black Hawka, albo nawet Caracala?) nie stanowi zagrożenia dla nikogo... 

A 15 Migów 29 to już raczej tak... 

Problem dzisiaj jest w tym, że dyskusja i walka toczy się głównie w sieci, a tam nie ma zdroworozsądkowej większości – tam rządzą skrajności. W internecie ciągle odbywa się rewolucja, a ona ma to do siebie, że umiar traktuje jako przestępstwo, bo umiar wzywa do rozmowy, a w sieci nie ma na to miejsca.                     Marcin Kącki

Godzinę temu, Buber napisał:

A czy w temacie wirusologii też tak jest?

Różnica jest taka że w przypadku wirusa widzisz na własne oczy co się dzieje . Nie jest on gdzieś tam , nie widzisz tylko przekazu w TV i to z jednej strony

Sam widzisz ilu ludzi umiera na COVID  , ilu jest chorych i wile wiele innych ale to nie temat o wirusie  więc ja tylko odpowiadam i kończę

47 minut temu, kiler napisał:

Różnica jest taka że w przypadku wirusa widzisz na własne oczy co się dzieje . Nie jest on gdzieś tam , nie widzisz tylko przekazu w TV i to z jednej strony

Sam widzisz ilu ludzi umiera na COVID  , ilu jest chorych i wile wiele innych ale to nie temat o wirusie  więc ja tylko odpowiadam i kończę

No nie kończ, tylko wyjaśnij. Czy jeżeli w przypadku wojny ma sens słuchać ekspertów to dlaczego nie ma sensu słuchać ekspertów od wirusów? Fascynuje mnie taka logika... 

Problem dzisiaj jest w tym, że dyskusja i walka toczy się głównie w sieci, a tam nie ma zdroworozsądkowej większości – tam rządzą skrajności. W internecie ciągle odbywa się rewolucja, a ona ma to do siebie, że umiar traktuje jako przestępstwo, bo umiar wzywa do rozmowy, a w sieci nie ma na to miejsca.                     Marcin Kącki

39 minut temu, Agnes85 napisał:

Tutaj co niektórym nawet jakby bomby na łeb leciały to nadal wewnętrzna wojnę by toczył kto ma rację...🤦‍♀️ 

Bo tak działa świat.

Putin toczy wojny z innymi państwami (i walczy o ziemię, surowce itd), bo ma władzę.

Tutaj nie ma ludzi z taką władzą, więc toczą wojny innego rodzaju (o wpływy i status na forum).

Edited by Damian85
  • Haha :) 1

Teraz, Damian85 napisał:

Bo tak działa świat.

Putin toczy wojny z innymi państwami, bo ma władzę.

Tutaj nie ma ludzi z taką władzą, więc toczą wojny innego rodzaju.

Putin wywołał wojnę bo myśli że ma rację. A że nie miał normalnych argumentów, albo nie umiał się nimi posługiwać, to posłużył się wojskiem... 

Więc istotne jest żeby się dogadać kto ma rację. Ułatwia życie... 

• KLAUDIUSZ pinned and unpinned this topic
  • KLAUDIUSZ pinned and unpinned this topic