Jump to content

Recommended Posts

Siemano!

Potrzebuje pomocy z podłączeniem obrotomierza w HD softail Twin cam 2005 na gaźniku. Chodzi mi o sam sygnał z "obrotami". Obecnie mam podpięty pod któryś kabel z modułu i o ile pokazuje dobrze obroty w zakresie do 3k to powyżej całkowicie się zeruje i nie wskazuje nic. Tak samo przy nagłym przyspieszeniu wskazówka spada do 0 i ponownie szuka obrotów o ile nie są powyżej 3k. Szukając na kablach w module złapałem sygnał który mi podawał obroty jak by o połowę mniejsze. Nie pamiętam czy próbowałem przy cewce, ale tam są chyba 3 przewody i nie wiem czy to nie jest tak, że masa + każdy daje tylko na jeden gar. Szukałem trochę w serwisówce ale nie znalazłem odpowiedzi gdzie to podpiąć. 

Mam taki obrotomierz: https://www.dragspecialties.com/products/?productId=572853

Dzięki!

W dniu 8.04.2020 o 20:56, pyzdra1 napisał:

Przerabialem temat z takim samym obrotomierzem u siebie. Rk na wtrysku.
Podłączyłem pod sygnał z cewek.
Na yt jest parę filmów o tym.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Dzięki wielkie! Będę musiał do tego przysiąść.

• 4 weeks later...
W dniu 9.04.2020 o 23:02, pyzdra1 napisał:

Od siebie dodam tylko, że ten obrotomierz nie jest za dokładny. Podczas jazdy wskazówka wacha się +/- 300 obrotów

Dzięki wieki za pomoc, wszystko śmiga jak należy!

Szerokości!

W dniu 3.05.2020 o 11:58, pyzdra1 napisał:

Nie ma problemu.
A jak Ci się zachowuje wskazówka podczas jazdy?

Ogólnie wskazuje raczej dobrze, w porównaniu do poprzedniego obrotomierza wyniki są takie same, 3k przy 120km/h (77mph czy coś takiego). Sama wskazówka to różnie, są momenty gdy jest elegancko sztywna bez drgań a są takie, że faktycznie skacze w przedziale ok 300 tak jak pisałeś. Przy przyspieszaniu zwykle jest ok i zauważyłem, że przy wartościach koło pełnych tysięcy też jest raczej sztywna. Powyżej 3k obrotów to już elegancko leci. Nie jestem elektrykiem ale mam wrażenie, że jest to związane z tym, że obrotomierz jest na jedną cewke i jest zrobiony ten patent i momentami po prostu na ułamki sekund brakuje mu "sygnału" i wskazówka opada po czym do dostaje i znów wraca.

Ogólnie zadowolony 😛