Jump to content

Uwaga wirus!

Tommo
 Share

Recommended Posts

Może w wyidealizowanym świecie, gdzie żyją różowe jednorożce, to tak jest jak mówisz.🙂

Ktoś, kto dosłownie odbiera celowo przerysowane treści, może uwierzyć, że użycie analogii do serialowego zdarzenia jest autentycznym  zamiarem felietonisty.  Prawda jest taka, że prawdopodobnie 3/4 społeczeństwa używa takiego języka, a pozostała część nie ogarnia nawet tego.😀

Za niemożność utrzymania rąk przy sobie, zdaje się, że już zapłacił? Więc nie widzę powodu by to dalej wałkować. Chyba, że chodzi o dmuchanie w żar stosu, by nie przygasał?🙂

Godzinę temu, lysy76 napisał:

Może w wyidealizowanym świecie, gdzie żyją różowe jednorożce, to tak jest jak mówisz.🙂

Dałem Ci przykład jak MOŻE być. Czyli da się. I jedni to robią, inni nie. 

A to że 3/4 społeczeństwa potrafi być chamskie i uważa że to jest w porządku, to dla mnie bardzo słaby argument. Ale ok, jak pisałem wcześniej. Jest demokracja, jednym się styl p. Clarksona podoba, innym nie... 

Efekt Dunninga-Krugera – błąd poznawczy[ polegający na tym, że osoby niewykwalifikowane w jakiejś dziedzinie życia mają tendencję do przeceniania swoich umiejętności w tej dziedzinie, podczas gdy osoby wysoko wykwalifikowane mają tendencję do zaniżania oceny swoich umiejętności.

• 1 month later...

Takie podsumowanie działania propagandy i cenzury odnośnie chińskiego wirusa.
Polecam przejrzeć i pomyśleć.

W sumie to ciekawe, czy któryś z covidian wieszczy końca świata, będzie w stanie coś z sensem napisać?

Religion is a culture of faith; science is a culture of doubt.

mnie się dzisiaj jak z kumplem gadałem przypomniała jego teoria z kiedyś -covida nie ma wirusa dostaliśmy w szczepionkach

wtedy jak on to wymyślił stwierdziłem że jest psychiczny i jest zbytnim płaskoziemca nawet dla mnie szura ( czy tam szurla już nie pamiętam jak jonaszko 1 nie do zbanowania nas nazywał 😄 ) i ogólnie zwyzywałem go od debila i kazałem iść pobiegać

a dzisiaj go przepraszałem bo serio.......

Jak niby był covid , zło śmierć i zniszczenie , kwarantanny , nie podawaj ręki nie wychodź z domu , wszyscy umrzemy , to ja nie nosiłem maszeczki , nie zaszczepiłem się , witałem się z ludźmi przez podanie dłoni , nie używałem śmierdzideł do odkażania bo gały mnie od tego szczypały i wk***ał mnie ten smród skażonego alkoholu , miałem wszystko i wszystkich w 4 literach iiiii.............byłem zdrowy 😄 byłem na kwarantannie , miałem wynik pozytywny ale to był śmiech na  sali nie czułem jak mi skarpetki jadą i tyle żadnych tam duszących kaszli , gorączek , lekki osłabienie i brak smaku i węchu 2 tygodnie i tyle .......ja z tym morderczym covidem drzewo siekierą rąbałem na dworze taki był zabójczy czy puste drewniane skrzynie po 50 kg ciągałem ręcznie bo widłak nie chciał jeźzic w bagnie , taki byłem słaby , matula jak usłyszała że mam pozytywny przerażona , a ja tryskałem energią i zdrowiem .........

teraz niby covida już nie ma , zaszczypana jest nie wiem 60% społeczeństwa w PL ? i ja od pół roku jestem chory......

i ludzie serio ciężko chorują , długo ciągnące się gorączki , zapchane zatoki , duszący kaszel i żeby było śmieszniej -zaszczepieni chorują ostrzej niż niezaszczepieni..............

• Like it! 2
  • Thanks! 1

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

9 godzin temu, michoa napisał:

mnie się dzisiaj jak z kumplem gadałem przypomniała jego teoria z kiedyś -covida nie ma wirusa dostaliśmy w szczepionkach

wtedy jak on to wymyślił stwierdziłem że jest psychiczny i jest zbytnim płaskoziemca nawet dla mnie szura ( czy tam szurla już nie pamiętam jak jonaszko 1 nie do zbanowania nas nazywał 😄 ) i ogólnie zwyzywałem go od debila i kazałem iść pobiegać

a dzisiaj go przepraszałem bo serio.......

Jak niby był covid , zło śmierć i zniszczenie , kwarantanny , nie podawaj ręki nie wychodź z domu , wszyscy umrzemy , to ja nie nosiłem maszeczki , nie zaszczepiłem się , witałem się z ludźmi przez podanie dłoni , nie używałem śmierdzideł do odkażania bo gały mnie od tego szczypały i wk***ał mnie ten smród skażonego alkoholu , miałem wszystko i wszystkich w 4 literach iiiii.............byłem zdrowy 😄 byłem na kwarantannie , miałem wynik pozytywny ale to był śmiech na  sali nie czułem jak mi skarpetki jadą i tyle żadnych tam duszących kaszli , gorączek , lekki osłabienie i brak smaku i węchu 2 tygodnie i tyle .......ja z tym morderczym covidem drzewo siekierą rąbałem na dworze taki był zabójczy czy puste drewniane skrzynie po 50 kg ciągałem ręcznie bo widłak nie chciał jeźzic w bagnie , taki byłem słaby , matula jak usłyszała że mam pozytywny przerażona , a ja tryskałem energią i zdrowiem .........

teraz niby covida już nie ma , zaszczypana jest nie wiem 60% społeczeństwa w PL ? i ja od pół roku jestem chory......

i ludzie serio ciężko chorują , długo ciągnące się gorączki , zapchane zatoki , duszący kaszel i żeby było śmieszniej -zaszczepieni chorują ostrzej niż niezaszczepieni..............

To, ze kazdy w zaleznisci od organizmu przechodzi lagodniej lub ostrzej, niestety nie wpadlo Ci do nosnika helmu ! To raz, Te wszystkie stytystyki smiertelnych przypadkow to sobie z doopy powyciagano. 

Ja ze swojej strony dodam, ze jestem po 4 szczepieniach i uj wie ilu kursantow z covidem mialem w aucie. Wiadomo mi o kilku przypadkach gdzie kursanci swoje odchorowali i zaden lekko nie przechodzil.

TIP, dzisiaj za free'co

Moze zloz podanie na uniwersytet lodzki z kierunkiem medycyny.  Mysle, ze od razu przyznadza Ci tytul profesora, dostaniesz pierdyliontalarow i conajmniej Nobel'a 

🙂

19 godzin temu, kakmar napisał:

W sumie to ciekawe, czy któryś z covidian wieszczy końca świata, będzie w stanie coś z sensem napisać?

Kakmar,

ja widze tylko jeden problem.  Wdal bys sie z polemike z Dr, Göbels'em ? ( tego od hitlerowskiej propagandy ) Jak myslisz jak gleboko zostyl bys w takiej dyskusji wbity w glebe ? 

Wtym przypadku nad propaganda pracowal nie jeden ale cala rzesza dochtorow psychologi, mysle wiec, ze po prostu bylibysmy razem do kupy wzieci przegranymi w tej dyskusji.

🙂

Wspomniany Gebels tez miał tytuł doktora, zbrodniarze mogą byc wszędzie...tak jak różnego rodzaju "dekle" tytularni... wspomnieć należy, różnego rodzaju wykładowców poczytnych "polskich" uczelni, wspomnę jednego, tytuł doktora uzyskał bodajże, z prac o wyższości planowanej gospodarki socjalistycznej nad gospodarką kapitalistyczną, w latach 70-tych...

Prawdopodobnie (oczywiście jeśli) prawdy dowiemy się za ok 20 lat...

P.S.  Mam w swojej skromnej biblioteczce ( zostało ok 20 % z pierwotnej wielkości..) taką grubą książkę z lat chyba 60 tych o chorobach układu oddechowego, tam są "koroświrusy" opis przebieg, objawy i jak leczyć....ks-rider poszukaj też u siebie... może Ci się rozjaśni w łepetynie....

• Like it! 1
  • Thanks! 1

9 minut temu, jannikiel napisał:

P.S.  Mam w swojej skromnej biblioteczce ( zostało ok 20 % z pierwotnej wielkości..) taką grubą książkę z lat chyba 60 tych o chorobach układu oddechowego, tam są "koroświrusy" opis przebieg, objawy i jak leczyć....ks-rider poszukaj też u siebie... może Ci się rozjaśni w łepetynie....

ale prawdziwy pogrom jest po tych szczypawkach więc to nie sam wirus ...........

Jak szczypawki dopiero wchodziły to ja nie potrafiłem wskazać wśród swoich znajomych ciężkiego przypadku covida , w mediach pokazywali hałdy trupów krzyczeli że ludzkość wygine a u mnie najciężej przeszedł tata -2 dni miał gorączkę zamknęli go na kwarantanne to 3 dnia się wściekał że nie może iść na działkę gałezi od choinek przyciąć , i to był najcięższy przypadek jaki znam za który ręcze

pozatym ziomki menele co chodzili sobie robić testy które wychodziły pozytywne , potem siedzieli na kwarantannie i leczyli covida amareną i kustoszem przed konsolą , ja który 2 tygodnie nie czułem smrodu własnych skarpet i jakieś takie tam żałosne przypadki wirusa który miał zgładzić ludzkość a był mniej bolesny niż przeziębienie czy sraczka.....mój jeden kumpel co ciągle ciągnie l4 albo siedzi na bezrobociu to dopiero napędzał statystyki , covida miał z 8 razy 😄 ? nie chciało mu się chodzić do roboty , nie miał pomysłu na l4 a kwarantanna mu nie przeszkadzała to cyk 😄 ten test w 80% przypadków jak się źle czułeś albo miałeś lekki katar wychodził pozytywny.........

natomiast ze szczypawkami zaczęło się jak moja gwiazda dostała astrę zenka , pracuje w służbie zdrowia , musiała , covid bezobjawowo po tej szczypawce 2 tygodnie czegoś zbliżonego do bardzo ostrej grypy jelitówki ? rzyganie , sranie , kromki chleba ni mogła zjeść , nigdy w życiu nie widziałem żeby kogoś tak przeziębienie potargało , myślałem że ona mi umrze , 5 kg w 2 tygodnie , terapia odchudzająca cud polecam 😄 

w tym roku nie ma kwarantann media mówią że covid w odwrocie , już prawie wygraliśmy a wszyscy kaszla , kichają zdychają , po pół roku , fala l4 jeszcze większa niż za covida .........

czyli teraz jest jasne o co w tym wszystkim chodziło -epidemię wymyślili , covida nie było , covida nam dali w zastrzykach , nawet ten kto  się nie szczypał złapie od szczypów i biznes się kręci......

koleżanka z apteki mówi brakuje przeciwbóli , fervexo podobnych wynalazków na kaszle i katary , na atybiotyki z recepty się czeka , wieczne kolejki , obrót w takiej kasie że mówi premia na koniec lutego ją zwaliła z nóg , ale mówi siedzenia na telefonie za regałem nie ma , ciągle kolejka 😄

wycofali modafen który był cholernie skuteczny w leczeniu infekcji przeziębionowych -jakieś pytania ?

i biznes farmaceutyczny się kręci w milionach , żadnemu lekarzowi ani koncernowi produkującemu leki nie zależy żebyś był zdrowy bo zdrowy człowiek =stracony klient

a człowiek się nie liczy kiedy hajs się musi zgadzać.......

• Like it! 1

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

A mnie zastanawia jeszcze co innego, jak byłem u kolegi, to widziałem na własne oczy,w TV ( bo ja nie mam TV od lat ) jak putler najechał na Ukrainę od razu pasek srowidowy zniknął...Kolejne moje pytanie, jak zakończy się wojna na Ukrainie, to czy nie wróci ten srowid-pasek... no coż będę obserwował jak "taktyczny Janek do obserwacji postu " ....

Biznes lekarski, to jeden z najbardziej dochodowych interesów, przykład kolegi, musiał prywatnie iść do kardio... wizyta z badaniem 500 złoty, przepraszam szekli , pacjentów mniej więcej 20-25 dziennie non stop, x 6 dni w tygodniu, mi wyszło ok 1 milion szekli na rok....

Tak więc Misiek, ucz się i szkól, i zostań kardiologiem, nawet miernym, w końcu podwórko se wysuszysz.....

Edited by jannikiel

46 minut temu, jannikiel napisał:

Tak więc Misiek, ucz się i szkól, i zostań kardiologiem, nawet miernym, w końcu podwórko se wysuszysz.....

lekarzem nie chciałbym , prędzej farmaceutką czy jak to się fachowo nazywa czyli laska co obsługuje w aptece ... koleżankę mam , bardzo dobra kasa , jedna zmiana , czysta lekka praca , długo na nogach ale to też zależy od obrotu bo jak ruchu nie ma to siedzi sobie za regałem na krześle z telefonem w łapie

aczkolwiek mówi od kiedy zaczął się cyrk covidowy jest masakra , w poniedziałek to jest szturm , jeszcze drzwi nie otworzy a już kolejka stoi , witamina C to idzie tirami , to samo przeziębiowe cuda , na tym podobno wbrew pozorom jest najlepszy zarobek bo to są leki odpłatne 100% i nikt nie czuwa nad ceną i marżą i najmniej mają skutków ubocznych więc są najczystsze ( raz mówi jakaś małolata ją chciała skarżyć że zaleciła jej coś tam na ból głowy i przeziębienie i ją pryszcze wysypały masakrycznie , przyszła odgrażała się ale w końcu nic z tego nie wynikło 😄 )

nie mniej dużo niższa odpowiedzialność niż lekarz , krótsza praktyka za darmo i studia a kasa dobra

tylko że to jest chyba zawód dla kobiet szczerze nigdy nie widziałem faceta za ladą w aptece , ale w sumie one tirami jeżdżą i koparkami to ja mogę stanąć za ladą z witaminą C 😄

2 godziny temu, jannikiel napisał:

Wspomniany Gebels tez miał tytuł doktora, zbrodniarze mogą byc wszędzie...tak jak różnego rodzaju "dekle" tytularni... wspomnieć należy, różnego rodzaju wykładowców poczytnych "polskich" uczelni, wspomnę jednego, tytuł doktora uzyskał bodajże, z prac o wyższości planowanej gospodarki socjalistycznej nad gospodarką kapitalistyczną, w latach 70-tych...

Prawdopodobnie (oczywiście jeśli) prawdy dowiemy się za ok 20 lat...

Janek, 

mi bardziej chodzilo o perfekcjepropagandy niz o tytul a najmniej o zbrodnie, bo te sa oczywiste a w/w od 70 kilku lat rzodkiewkepodgryza od dolu.

Godzinę temu, jannikiel napisał:

A mnie zastanawia jeszcze co innego, jak byłem u kolegi, to widziałem na własne oczy,w TV ( bo ja nie mam TV od lat ) jak putler najechał na Ukrainę od razu pasek srowidowy zniknął...Kolejne moje pytanie, jak zakończy się wojna na Ukrainie, to czy nie wróci ten srowid-pasek... no coż będę obserwował jak "taktyczny Janek do obserwacji postu " ....

Biznes lekarski, to jeden z najbardziej dochodowych interesów, przykład kolegi, musiał prywatnie iść do kardio... wizyta z badaniem 500 złoty, przepraszam szekli , pacjentów mniej więcej 20-25 dziennie non stop, x 6 dni w tygodniu, mi wyszło ok 1 milion szekli na rok....

Janek, 

czyli u Was jak i u mnie, bo tez zniknal, co absolutnie nie oznacza, ze go niema !

Coz, swiat kreci sie tak, ze jezeli ktos sie dlugo uczy, to i biede dlugo klepie ( cos o tym wiem, bo mloda najpierw studiowala  6 semestrow Gospodarke - batchelor a nastepnie 12 semestrow prawo. Obecnie nastepne 2 lata to referendat gdzie zarabia grosze, ze na mieszkanie nie starcza. Gdy skonczy, bedzie inaczej i zacznie trzepac kasiore o ktorej my mozemy pomarzyc ! Z medycyna nie jest inaczej.

31 minut temu, michoa napisał:

1. ...laska co obsługuje w aptece ... koleżankę mam , bardzo dobra kasa ,

2. nie mniej dużo niższa odpowiedzialność niż lekarz , krótsza praktyka za darmo i studia a kasa dobra

3. tylko że to jest chyba zawód dla kobiet szczerze nigdy nie widziałem faceta za ladą w aptece .... to ja mogę stanąć za ladą z witaminą C 😄

Jak zwykle nie wiesz o czym mowisz !

1. JAk sie pracuje za srednia krajowa, to 1000 zl wiecej moze sie wydawacduuuuuuuuuzo wiecej a w realuto peenuts ! 

Mnie zastanawia fakt, ze lekarzerozbijajasiezajefajnymi furami a te z obslugi w aptece komunikacja jezdza.

Pewnie to jakies ECO - bladzie, i nie chca !  🤣

2. Znowu nie wiesz o czym mowisz !  Owszem farmaceutyka to 6 miesiecy krotsza, ale tez trzeba panstwowe egzaminy na studiach pozdawac. Przeczytaj zle napisana recepte i wydaj nie te leki a przekonasz sie na wlasnej skorze jaka jesien sredniowiecza kazdy jedenprokurator

Ci z doopy zrobi ! 🤣

3. Bo malo w swoim krotkim zyciu widziales ! Poleglbys na pierwszej recepce wystawionej recznie !

Bylo isc na medycyne albo farmaceutyke, nie pisal bys bzdetow !  🤣

🙂

Edited by ks-rider

To może Schumacher też jest leczony z powodu wirusa? Nie ma to jak łączyć bezsensowne fakty... Ale spoko, ciemny lud to kupi, wiemy 🙂 

• Sad 2

Efekt Dunninga-Krugera – błąd poznawczy[ polegający na tym, że osoby niewykwalifikowane w jakiejś dziedzinie życia mają tendencję do przeceniania swoich umiejętności w tej dziedzinie, podczas gdy osoby wysoko wykwalifikowane mają tendencję do zaniżania oceny swoich umiejętności.