Jump to content
West68

Problem z odpaleniem ciepłego Sporciaka

Recommended Posts

Witam. Sportster 1200 rocznik 2000.....Na zimno pali bez problemu....jak ciepły.... Wali w gaźnik, z rur ogniem..... kury z płotu spadają. Ostygnie pali od dotknięcia. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Swiece


Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.”

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zmieniałem na nowe i nic nie pomaga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taki mocno hmmmm rdzawy 

Dziwi mnie tylko że świece są suche...... Ale suche bo nie dostaje paliwa jak gorący a jak zimny....to jest. Zglupialem 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdecydowanie masz rację.... Sam i tak nie znajdę przyczyny..... Nie ma co męczyć maszyny i siebie. Pozdrawiam 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Typowy objaw za małego luzu zaworowego (o ile nie ma tam hydrauliki).

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minuty temu, WSR napisał:

Typowy objaw za małego luzu zaworowego (o ile nie ma tam hydrauliki).

O widzisz..... ktoś mi też mówił że to mogą być zawory.... może określił że pęknięta sprężyna, ale w tą stronę... Dzięki 👍

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dokładnie tak. Zacznij od zaworów. Przy pękniętej sprężynie, na zimnym też raczej były by problemy no i musiały by paść na obu garach.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minut temu, jonaszko napisał:

Dokładnie tak. Zacznij od zaworów. Przy pękniętej sprężynie, na zimnym też raczej były by problemy no i musiały by paść na obu garach.

Padł jeszcze pomysł padniętego czujnika położenia wału. Zawory w moim są hydrauliczne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To również częsta przyczyna takiego zachowania. Musisz zmierzyć parametry na zimnym a później na gorącym owego czujnika. Czujnik położenia wału to nic innego jak cewka a więc omomierzem sie to sprawdza.
Odesłałem Cie do serwisówki bo są to jedne z kroków diagnostycznych do rozwiązania problemu.


lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383
prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1
...i tak wszyscy umrzemy...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak dzięki wielkie..... To co pisze to takie myśli jakie gdzieś do mnie dotarły...... Jest też pomysł że to czujnik temperatury silnika. Tak czy siak sam nie będę rąk pchał bo się nie znam 👍😁

Share this post


Link to post
Share on other sites

Też miałem problem z czujnikiem położenia wału na gorącym silniku. Pomogła wymiana. Jak masz możliwość to podmień od kogoś na chwilę. To tylko jedna śruba z przodu silnika. O ile się nie mylę to z dyny do sporciaka też powinien pasować.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, Piotrek. napisał:

Też miałem problem z czujnikiem położenia wału na gorącym silniku. Pomogła wymiana. Jak masz możliwość to podmień od kogoś na chwilę. To tylko jedna śruba z przodu silnika. O ile się nie mylę to z dyny do sporciaka też powinien pasować.

Dzięki za podpowiedź tak Tobie jak wszystkim którzy się udzielali. Po naprawie opiszę dokładnie problem i co go mam nadzieję nsprawi 😉👍👊

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...