Jump to content

Renowacja Shl m11 1966r.

Pawel27
 Share

Recommended Posts

Cześć ;)

Jestem nowy i nie jestem w temacie za bardzo.

Może ktoś mi powiedzieć ile może kosztować renowacja tej shl'ki :)

Pozdrawiam

post-93616-0-42568800-1538765698_thumb.jpg

post-93616-0-28501600-1538765717_thumb.jpg

post-93616-0-56598600-1538765738_thumb.jpg

Edited by Pawel27

Jak zrobisz to sam to koszt materiałów i zleconych prac (piaskowanie, regeneracja wału + szlif, chromowanie części, ew. malowanie blach) wyniesie min. 2-4 tys.zł. Przy zleceniu komuś roboty myślę, że powyższa kwota x2 albo i więcej. Cena robocizny w naszym kraju poszła znacząco do góry, zleceniodawców nie brakuje a stosunkowo nieliczni specjaliści nie narzekają na brak pracy. Tanioo nie jest i najsensowniejsza opcja to zrobić ile się da samemu. Satysfakcja gwarantowana.

samemu czy czyimiś rączkami?

Przy założeniu że to komuś zlecę.

Niestety ze względu na pracę 7dni w tyg nie jestem w stanie samemu tego zrobić,a po drugie za bardzo się na tym nie znam.

• 3 weeks later...

Renowacja auta czy motocykla to taka mala studnia dla zboczencow :)

Dycha zawsze zwykle wpada lekko; druga kwestia jesli ma to wygladac dobrze, to nie ma co ucinac, lub zlecac komus komu 'moze sie uda :D, bo finalnie przy dobrych wiatrach zaoszczedzisz moze 5-10%, a tak naprawde wdupisz 60% w koregowanie niepowodzen 'artystow i innych kowali - z roznym skutkiem :)

Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza

Renowacja auta czy motocykla to taka mala studnia dla zboczencow :)

hehe, tak samo można by powiedzieć o tych co specjalnie ładują się motocyklem w błoto po to żeby potem ten motong z błota na siłę wyciągać :P

To jest hobby. Ludzie tego nie robią dla pieniędzy tylko dla satysfakcji/przyjemności. Także nie "zboczeńców" tylko "hobbystów" - jak my wszyscy... :D

Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę.

hehe, tak samo można by powiedzieć o tych co specjalnie ładują się motocyklem w błoto po to żeby potem ten motong z błota na siłę wyciągać :P

To jest hobby. Ludzie tego nie robią dla pieniędzy tylko dla satysfakcji/przyjemności. Także nie "zboczeńców" tylko "hobbystów" - jak my wszyscy... :D

Nie zrozumielismy sie. 'Zboczenia' tego pokroju osobiscie uwazam za jak najbardziej zdrowe, malo tego, serce roscie, ze wciaz istnieje garstka osob, ktore zamiast lokowac swoje uczucia w nowy bubel za 40 czy 50tysi, odrestaurowuje sobie COS co ten od 'bubla' najchetniej umiescilby na zlomie :)

Edited by Natalia Cattiva

Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza