Limo Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 Jak kto zna angielski to polecam - bardzo ciekawy artykuł, który pokazuje co się będzie działo za kilka dekad. Tę całą walkę o demokrację można o kant tyłka rozbić. Nie ma to żadnego znaczenia. Mamy jeszcze ze 30-40 wygodnego życia a potem to juz będzie walka o przetrwanie. http://nymag.com/daily/intelligencer/2017/07/climate-change-earth-too-hot-for-humans.html Quote Why... So... Serious Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Visuz Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 No wreszcie jakaś akcja... bo już zaczynało być nudno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michoa Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 czyli będzie mad max ? na kole bez kasku , po pijaku , bez prawka do spodu ? buggy normalnie lans na dzielni a nie po lesie ? .żadnych przeglądów technicznych ? ... i jak mi znowu jakiś bogaty pajac odbije pannę to będę mógł go po prostu rozjechać ? W sumie to w takim świecie chyba nie będe musiał podrywać tylko za włosy i do jaskini nie ? ja zaraz ruszam z budową 2 buggy także spoko w 30 lat chyba zdążę :D Quote "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Visuz Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 Ja się zastanawiam czy w ogóle jest sens iść do roboty w poniedziałek, skoro koniec świata za progiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skilos Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Mocarstwa postarają sie żeby unicestwić kilka miliardów ludzi , a przyroda sama sie odbuduje ;) Quote "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommo Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Przesiadamy się na elektryki panowie. Zamieniam analizator na amperomierz. Będzie fajnie. Quote Audi Sport Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Visuz Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Będzie jeszcze fajniej gdy z powodu rozpadu cywilizacji będziesz musiał zmienić pieczątkę na jakieś inne, przyzwoitsze narzędzie pracy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michoa Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Przesiadamy się na elektryki panowie. Zamieniam analizator na amperomierz. Będzie fajnie. nie lękaj się -nadziani kozodupczyciele z opec zadbają o to żeby paliwo było w obiegu zresztą od nastu lat o to dbają wykupując różne patenty i wrzucając je do szafy :D Quote "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommo Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 (edited) OPEC trzęsie dupą ze strachu jak nigdy dotąd. 60 lat eldorado już się kończy powoli.Teraz chińczycy dochodzą do głosu. Inwestują miliardy w przemysł wydobywczy litu. Shell już oficjalnie mówi że odchodzi od paliw ciekłych wchodząc w sieci turbochargerów. Szybciej niż się spodziewasz będziesz kupował BEV'a a kanister przerobisz na bańkę na mleko. Lepiej się zabezpiecz od razu i pisz wniosek o przydział większej mocy w gospodarstwie :) Edited December 10, 2017 by Tommo Quote Audi Sport Link to comment Share on other sites More sharing options...
michoa Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 tak samo jak śmierć dwusuwa -ciągle mówią że już koniec a co z tego że są nieprodukowane jak ja wciąż delektuje się jego zapaszkiem :D Quote "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staszek_s Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Prąd może być. Nie mam też nic przeciwko temu, aby ludzkość przesiadła się na rowery. Ale ewentualnych wszechobecnych koni nie zniosę, nie wyobrażam sobie nawet jak miałbym żyć wśród tych kup nawozu wszędzie na drodze. O d p a d a - nie taką cywilizację chciałem współtworzyć! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klas500 Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 (edited) czyli będzie mad max ? na kole bez kasku , po pijaku , bez prawka do spodu ? buggy normalnie lans na dzielni a nie po lesie ? .żadnych przeglądów technicznych ? ... i jak mi znowu jakiś bogaty pajac odbije pannę to będę mógł go po prostu rozjechać ? W sumie to w takim świecie chyba nie będe musiał podrywać tylko za włosy i do jaskini nie ? ja zaraz ruszam z budową 2 buggy także spoko w 30 lat chyba zdążę :DZ budową może zdążysz, tylko czy za trzydzieści lat będziesz miał siły z tego buggy korzystać - o ile dożyjesz :biggrin: Edited December 10, 2017 by Klas500 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIGGI Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 nie lękaj się -nadziani kozodupczyciele z opec zadbają o to żeby paliwo było w obiegu zresztą od nastu lat o to dbają wykupując różne patenty i wrzucając je do szafy :DKozodupczyciele są tylko wypryskiem przepychu spowodowanym globalną gospodarką opartą na ropie. Gdyby nie to, to byli by biedakami dupczącymi kozy na pustyni, a nie w pozłacanych wieżowcach.Tak czy inaczej tu nie chodzi tylko o lobby i gigantyczny przemysł naftowy, ale też o wszystkie branże z nim związane. Zobacz ile potężnych firm jest uzależnionych od naftowej konsumpcji? Praktycznie ku*wa wszystko. Jakbyś to wszystko złączył do kupy, to taki Dupaj gdzie można spokojnie nasrać na jakąś zdesperowaną "modelkę" jest tylko orzeszkiem w czekoladzie z Krakusa. Orzeszków jest 5 w foliowym okienku a resztę czekolady skrywa opakowanie. Quote Destruction of the empty spaces is my one and only crime Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quanti86 Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 Skończy się bemzyna to spokojnie jeszcze za mojego życia będę jeździł na LPG. Później etanol. Silnik spalinowy wcale nie musi umrzeć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommo Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 Ale umrze bo elektryki go zniszczą. Są pod każdym względem lepsze. Kwestia tylko dopracowania akumulatorów. Quote Audi Sport Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts