Jump to content

Zmiany klimatyczne

Limo
 Share

Recommended Posts

Jak kto zna angielski to polecam - bardzo ciekawy artykuł, który pokazuje co się będzie działo za kilka dekad. Tę całą walkę o demokrację można o kant tyłka rozbić. Nie ma to żadnego znaczenia. Mamy jeszcze ze 30-40 wygodnego życia a potem to juz będzie walka o przetrwanie.

http://nymag.com/daily/intelligencer/2017/07/climate-change-earth-too-hot-for-humans.html

Why... So... Serious

czyli będzie mad max ? na kole bez kasku , po pijaku , bez prawka do spodu ? buggy normalnie lans na dzielni a nie po lesie ? .żadnych przeglądów technicznych ? ...

i jak mi znowu jakiś bogaty pajac odbije pannę to będę mógł go po prostu rozjechać ? W sumie to w takim świecie chyba nie będe musiał podrywać tylko za włosy i do jaskini nie ?

ja zaraz ruszam z budową 2 buggy także spoko w 30 lat chyba zdążę :D

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Przesiadamy się na elektryki panowie. Zamieniam analizator na amperomierz. Będzie fajnie.

nie lękaj się -nadziani kozodupczyciele z opec zadbają o to żeby paliwo było w obiegu zresztą od nastu lat o to dbają wykupując różne patenty i wrzucając je do szafy :D

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

OPEC trzęsie dupą ze strachu jak nigdy dotąd. 60 lat eldorado już się kończy powoli.Teraz chińczycy dochodzą do głosu. Inwestują miliardy w przemysł wydobywczy litu. Shell już oficjalnie mówi że odchodzi od paliw ciekłych wchodząc w sieci turbochargerów. Szybciej niż się spodziewasz będziesz kupował BEV'a a kanister przerobisz na bańkę na mleko. Lepiej się zabezpiecz od razu i pisz wniosek o przydział większej mocy w gospodarstwie :)

Edited by Tommo

Audi Sport

tak samo jak śmierć dwusuwa -ciągle mówią że już koniec a co z tego że są nieprodukowane jak ja wciąż delektuje się jego zapaszkiem :D

Prąd może być. Nie mam też nic przeciwko temu, aby ludzkość przesiadła się na rowery. Ale ewentualnych wszechobecnych koni nie zniosę, nie wyobrażam sobie nawet jak miałbym żyć wśród tych kup nawozu wszędzie na drodze. O d p a d a - nie taką cywilizację chciałem współtworzyć!

czyli będzie mad max ? na kole bez kasku , po pijaku , bez prawka do spodu ? buggy normalnie lans na dzielni a nie po lesie ? .żadnych przeglądów technicznych ? ...

i jak mi znowu jakiś bogaty pajac odbije pannę to będę mógł go po prostu rozjechać ? W sumie to w takim świecie chyba nie będe musiał podrywać tylko za włosy i do jaskini nie ?

ja zaraz ruszam z budową 2 buggy także spoko w 30 lat chyba zdążę :D

Z budową może zdążysz, tylko czy za trzydzieści lat będziesz miał siły z tego buggy korzystać - o ile dożyjesz :biggrin:

Edited by Klas500

nie lękaj się -nadziani kozodupczyciele z opec zadbają o to żeby paliwo było w obiegu zresztą od nastu lat o to dbają wykupując różne patenty i wrzucając je do szafy :D

Kozodupczyciele są tylko wypryskiem przepychu spowodowanym globalną gospodarką opartą na ropie. Gdyby nie to, to byli by biedakami dupczącymi kozy na pustyni, a nie w pozłacanych wieżowcach.

Tak czy inaczej tu nie chodzi tylko o lobby i gigantyczny przemysł naftowy, ale też o wszystkie branże z nim związane. Zobacz ile potężnych firm jest uzależnionych od naftowej konsumpcji? Praktycznie ku*wa wszystko. Jakbyś to wszystko złączył do kupy, to taki Dupaj gdzie można spokojnie nasrać na jakąś zdesperowaną "modelkę" jest tylko orzeszkiem w czekoladzie z Krakusa. Orzeszków jest 5 w foliowym okienku a resztę czekolady skrywa opakowanie.

Destruction of the empty spaces is my one and only crime