Limo Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Podatek od sklepow wielkopowierzchniowych - juz docieraja do mnie sygnaly, ze ma byc przerzucony na dostawcow, ktorzy to przerzuca w cenie na nas. Nie podniosą cen bo jak nie będą konkurencyjne względem małych sklepików to ludzie po prostu przestaną tam kupować. Quote Why... So... Serious Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezsek Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Podatek od sklepow wielkopowierzchniowych - juz docieraja do mnie sygnaly, ze ma byc przerzucony na dostawcow, ktorzy to przerzuca w cenie na nas. Przeczytałeś to, co napisałeś? A może podziel się towarem? Quote Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Link to comment Share on other sites More sharing options...
C0RLE0NE Posted November 2, 2015 Author Share Posted November 2, 2015 (edited) Nie podniosą cen bo jak nie będą konkurencyjne względem małych sklepików to ludzie po prostu przestaną tam kupować.Na razie sygnaly mam z branzy RTV AGD, sprzet sportowy, odziez, etc. Na art. spozywczych to nie wiem jak bedzie, bo marza jest strasznie mala, wiecej zarabiaja na bonusach i innych premiach od dostawcow, wiec przerzuca to na nich pewnie bez reakcjinzwrotnej w postaci podwyzek cen. Przeczytałeś to, co napisałeś? A może podziel się towarem?W odpowiedzi dostawcy podniosa ceny. Nie pisze tu o art. spozywczych. Czy taka Amica, LG, Bosch bedzie sponsorowal ten podatek? Troche podniesie ceny. Edited November 2, 2015 by C0RLE0NE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ernestZL Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Mina Żakowskiego :) Quote Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezsek Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Na razie sygnaly mam z branzy RTV AGD, sprzet sportowy, odziez, etc. Na art. spozywczych to nie wiem jak bedzie, bo marza jest strasznie mala, wiecej zarabiaja na bonusach i innych premiach od dostawcow, wiec przerzuca to na nich pewnie bez reakcjinzwrotnej w postaci podwyzek cen.W odpowiedzi dostawcy podniosa ceny. Nie pisze tu o art. spozywczych. Czy taka Amica, LG, Bosch bedzie sponsorowal ten podatek? Troche podniesie ceny.Człowieku, nie bredź... Quote Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mongor Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Człowieku, nie bredź...Dajże mu spokój. Tyle jego. Ma parcie na pisanie, jest wesoło. A że bredzi? Wolno mu. Przynajmniej jest się z czego pośmiać :biggrin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C0RLE0NE Posted November 2, 2015 Author Share Posted November 2, 2015 Człowieku, nie bredź...Jak to jest, ze wy zawsze wszystko wiecie lepiej niz ja, a to ja w przeciwienstwie do was ja dzis rozmawialem z klientami i pisze, to co od nich uslyszalem. Zazdroszcze wam tej wiedzy bez rozmow z branza :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mongor Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Jak to jest, ze wy zawsze wszystko wiecie lepiej niz ja, a to ja w przeciwienstwie do was ja dzis rozmawialem z klientami i pisze, to co od nich uslyszalem. Zazdroszcze wam tej wiedzy bez rozmow z branza :)Chłopie, raz piszesz, ze gdzieś tam na uczelni, kąty wymiatasz. Innym razem, jesteś przedstawicielem handlowym. Weź, może proszę, zdecyduj się kim jesteś, bo zaraz, może się okazać, że jesteś psem szarikiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C0RLE0NE Posted November 2, 2015 Author Share Posted November 2, 2015 (edited) Dajże mu spokój. Tyle jego. Ma parcie na pisanie, jest wesoło. A że bredzi? Wolno mu. Przynajmniej jest się z czego pośmiać :biggrin:Za to ty jestes mega blyskotliwy i polot bije z kazdej twojej wypowiedzi. Jakos na Wegrzech, na ktorych tak sie niektorzy wzoruja, ten podatek juz nie obowiazuje. I pytanie czy ktos z Was czytalem planowana ustawie i np ten raport http://www.pb.pl/4211530,3854,raport-pwc-potencjalne-straty-w-nastepstwie-regulacji-wegierskich? Chłopie, raz piszesz, ze gdzieś tam na uczelni, kąty wymiatasz. Innym razem, jesteś przedstawicielem handlowym. Weź, może proszę, zdecyduj się kim jesteś, bo zaraz, może się okazać, że jesteś psem szarikiem. Czy ja pisze, ze jestem przedstawicielem handlowym? Czy dyrektor finansowym kalkulujac budzet na rok nastepny nie dzwoni do mnie pytajac o etap legislacyjny tej nowej ustawy? Wychodzi z ciebie niewiedza wiec nie ma sensu dalsza dyskusja. Psem szarikiem to jestes, ty, o sorry - ty jestes zlym czarodziejem, czy jakos tak ;) Polecam wiecej czytac o temacie jak widac nieznanym: http://mises.pl/blog/2015/03/27/benedyk-w-obronie-sklepow-wielkopowierzchniowych/ https://www.polskieradio.pl/42/273/Artykul/1538229,Podatek-od-supermarketow-zaplaca-klienci-%E2%80%A6-sklepy-moga-tylko-na-tym-zarobic Cyt.: "Rozmówca nie pozostawia wątpliwości, że to klienci i producenci poniosą ciężar nowej daniny. Jego zdaniem sieci supermarketów mogą nawet na tym skorzystać. - Ostro negocjując obniżkę cen u swoich dostawców oraz podnosząc trochę ceny na półkach, może się okazać, że owszem supermarkety podatek zapłacą, ale ostatecznie wynik finansowy będą mieli nawet o jeden procent lepszy – podkreśla gość." http://m.bankier.pl/wiadomosc/Eurocash-ocenia-ze-podatek-od-sklepow-wielkopowierzchniowych-dotknalby-tez-srednich-sklepow-3430381.html Edited November 2, 2015 by C0RLE0NE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mongor Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Za to ty jestes mega blyskotliwy i polot bije z kazdej twojej wypowiedzi. Jakos na Wegrzech, na ktorych tak sie niektorzy wzoruja, ten podatek juz nie obowiazuje. I pytanie czy ktos z Was czytalem planowana ustawie i np ten raport http://www.pb.pl/4211530,3854,raport-pwc-potencjalne-straty-w-nastepstwie-regulacji-wegierskich? Czy ja pisze, ze jestem przedstawicielem handlowym? Czy dyrektor finansowym kalkulujac budzet na rok nastepny nie dzwoni do mnie pytajac o etap legislacyjny tej nowej ustawy? Wychodzi z ciebie niewiedza wiec nie ma sensu dalsza dyskusja. Psem szarikiem to jestes, ty, o sorry - ty jestes zlym czarodziejem, czy jakos tak ;)Myslę, że nie ma dyrektora finansowego w Polsce, który by do ciebie nie dzwonił. Szkoda, albo i nie, że odpowiadasz im wszystkim,..... na forum motocyklowym. Prze zajebisty gość z ciebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C0RLE0NE Posted November 2, 2015 Author Share Posted November 2, 2015 Myslę, że nie ma dyrektora finansowego w Polsce, który by do ciebie nie dzwonił. Szkoda, albo i nie, że odpowiadasz im wszystkim,..... na forum motocyklowym. Prze zajebisty gość z ciebieMasz 45 lat i nadales sobie imie demona - mysle, ze dalsza dyskusja jest zbedna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeszua Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Panowie, proszę bez argumentów personalnie odnoszących się do współrozmówców. w innym przypadku będę się czuł zobowiązany do interwencji, a ta może skutecznie ukrócić radosną dyskusję wraz z pyskusjąjsz ps. kilka razy zaczynałem coś pisać w temacie, ale zrezygnowałem. nie czuję się specjalistą, a prezentowany tutaj poziom zrozumienia rzeczywistości czasami po prostu powala mnie jako czytelnika Quote „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Link to comment Share on other sites More sharing options...
LORD VADER Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Demon , włoska mafia i Jezus z pałką i nożyczkami :laugh: :P Ja tylko przypomnę że nikt z "wybrańców" nie siedzi jeszcze na żadnym stołku :bigrazz: Niezależna twierdzi że w MSW ruszyło mielenie kwitów ..... Quote Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest komandosek Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 https://youtu.be/5USPTGH5aeo Komentarza nie trzeba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLAUDIUSZ Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Nie podniosą cen bo jak nie będą konkurencyjne względem małych sklepików to ludzie po prostu przestaną tam kupować. Różnica w cenach między mały sklepikiem a supermarketem, jest tak duża że podniesienie ceny towaru w supermarkecie o 5-10 gr nie spowoduje że nagle ten towar stanie się droższy niż w małym sklepiku ........ poza tym supermarkety podniosą o kilka procent opłaty za półki, reklamę w gazetkach itd. i podatek ich za bardzo nie ruszy :D Obnizenie PIT i CIT - jednym z glownych zrodel dochodow gmin sa wplywy z PIT i CIT. Zatem jak sie obnizy stawki tych podatkow to dochody spadna. Co roku wzrasta ilosc zadan wlasnych, dojdzie 500 zl, i pytanie z czego to bedzie finansowane? No z nowych podatków od Supermarketów, Banków i transakcji finansowych :D Quote MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts