C0RLE0NE Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 W wielu innych watkach (m.in. podatek katastralny, wybory, etc.) nieustannie pojawia sie temat aktualnej sytuacji w Polsce. Dlatego tez zakladam nowy temat od razu zadajac kilka pytan i bedacych poczatkiem dyskusji:- czy PO nakradlo?- czy sytuacja gospodarcza w Polsce jest tragiczna?- czy trzeba uciekac z Polski do UK?- "Duda to sie uda"?- czy Kukiz to nowa fala w polityce?- czy podatki w Polsce sa najwyzsze w Europie?- czy wiek emerytalny powinien zostac obnizony?- czy w Polsce jest fatalnie?- czy Polska powinna wyjsc z UE?- czy jestesmy slugusem UE i USA? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IZO Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 Tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lysy79 Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 Prawie :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C0RLE0NE Posted June 10, 2015 Author Share Posted June 10, 2015 W wielu innych watkach (m.in. podatek katastralny, wybory, etc.) nieustannie pojawia sie temat aktualnej sytuacji w Polsce. Dlatego tez zakladam nowy temat od razu zadajac kilka pytan i bedacych poczatkiem dyskusji:- czy PO nakradlo?- czy sytuacja gospodarcza w Polsce jest tragiczna?- czy trzeba uciekac z Polski do UK?- "Duda to sie uda"?- czy Kukiz to nowa fala w polityce?- czy podatki w Polsce sa najwyzsze w Europie?- czy wiek emerytalny powinien zostac obnizony?- czy w Polsce jest fatalnie?- czy Polska powinna wyjsc z UE?- czy jestesmy slugusem UE i USA?- nie- nie- nie- mam nadzieje- watpie- nie- nie- nie- nie- nie .... a kontunuujac moja wypowiedz z watku o podatki katastralnym to zalozenia UE byly sluszne ale kryzys gosp. zmienil chyba poglad na UE. A to, ze UK chce opuscic UE to chyba temat wielowatkowy. Sam tam kiedys pracowalem (wtedy nielegalnie) i fascynujace dla mnie wowczas bylo to, ze z rozdawania gazet, ulotek i kelnerowania u Hindusow na weselach bylem w stanie sie utrzymac. Oczywiscie zero oszczednosci, a wizyta lekarza pewnie zabilaby mnie finansowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skilos Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 Witaj :) Może z tego wątku ludzie coś wyniosą , mając dobrego teoretyka i praktyka w jednym ;) 1 tak 2 tak 3 tak 4 to się okaże na jesień5 nowa i na fali6 może nie najwyższe ale upierdliwe 7 ZUS musi być zredukowany, a co za tym idzie wiek może być obniżony8 tak9 UE nie jest dla nas tak niezbędnie konieczna10 Sługusami UE tak USA tez trochę Quote "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Link to comment Share on other sites More sharing options...
IZO Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 - nie- nie- nie- mam nadzieje- watpie- nie- nie- nie- nie- nie To fajnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezsek Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 Myślałem, że tego typu tematy to specjalność Yeuopa. Quote Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brzoz3k Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 8 razy tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLAUDIUSZ Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 PO sypie sie jak kiedyś AWS Quote MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozoo Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 (edited) - nie - nie - nie - mam nadzieje - watpie - nie - nie - nie - nie - nieZmień dilera albo bierz połowę. Albo lepiej..... PODZIEL SIĘ! :D Edited June 10, 2015 by bozoo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C0RLE0NE Posted June 10, 2015 Author Share Posted June 10, 2015 Hehehe, musze wprowadzic troche kontrowersji. - jezeli mieliby "nakrasc" to jak? - stan finansow publicznych nie jest idealny, ale w ktorym kraju jest, natomiast gospodarka ma sie wg mnie dobrze, export rosnie, tylko poziom inowacji jest slaby,- wiek emerytalny to problem na calym swiecie - pytanie czy zyjemy tu i teraz, czy myslimy co bedzie za 10, 20, 30, czy 40 lat?- w PL nie jest fatalnie - to na pewno,- USA ma nas w d...., ale nie jestesmy ich slugusem, - Tusk swoim podstepnym usmieszkiem i aparycja dziala tam wiecej niz myslicie z Merkelowa, ale na pewno powinnismy miec wiecej do powiedzenia w samym UE. Tu generalnie pojawia sie nieustanny problem "wladzy" - co wladza zrobila z FIFA - pomine juz watek romansu Blattera i Iriny, ale oni za lapowki zalatwiali sobie wszystko. Wladza niszczy ludzi - wszystkich. PO sypie sie jak kiedyś AWSChyba tak, ale zaloza cos nowego, udajac, ze "co zlego to nie my" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skilos Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 Nie minęło 10 min ,a Twoja teoria legła w gruzach .Wiekszosc z nas to pracownicy, przedsiębiorcy , którzy na co dzień użerają się z systemem i maja już tego dość .Trzeba dążyć do minimalizacji ,a nie rozpasania systemu . Quote "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Link to comment Share on other sites More sharing options...
C0RLE0NE Posted June 10, 2015 Author Share Posted June 10, 2015 Zmień dilera albo bierz połowę.Albo lepiej..... PODZIEL SIĘ! :DHehe to nie dla mnie. Wszystko zalezy z kim rozmawiamy i na co patrzymy. Jak popatrzymy na wskazniki makroekonomiczne - to jest dobrze i chyba sie ze mna zgodzicie. A jak na skale mikro - to zalezy z kim sie bedzie rozmawialo. Co innego powie student, co innego emeryt, co innego bogaty biznesmen, co innego mieszkaniec stolicy, co innego mieszkaniec Suwalk. Nigdy nie dojdziemy do porozumienia, tak samo jak nigdy zaden polity, rzad, prezydent nie zadowoli wszystkich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IZO Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 Hehehe, musze wprowadzic troche kontrowersji. - jezeli mieliby "nakrasc" to jak?No proszę cię.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLAUDIUSZ Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 Niech zakładają, Nazwisk nie zmienią Quote MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts