alikwot665 Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 (edited) Ahoj! ;)Szukam czegoś na miesiąc lub dwa w te wakacje. Raczej nie dłużej bo szkoda sezonu. :biggrin:Macie jakieś doświadczenia z tego typu wyjazdami? Ogólnie wiadomo jak to wygląda z taką pracą.. najpewniej zbiory, lub drzewka, może coś innego. Ogłoszenia oczywiście przeglądam i pytam po znajomych ale znalezienie w miarę pewnej roboty nie jest takie łatwe. Może ktoś z Was wyjeżdża i szuka ekipy? Może macie jakieś znajomości albo możecie kogoś polecić? Może znajdzie się tu parę chętnych osób i razem coś ogarniemy? :) Jak macie jakieś ciekawe historie związane z pracą za granicą to również bardzo proszę :biggrin:pzdr :rolleyes: Edited April 21, 2015 by alikwot665 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest komandosek Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Ja malowałem domki w Norwegii. Polecam, ale nigdy w życiu na stopa. To był taki hardkor że się w pale nie mieści. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fincher Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Yuby a gdzie można coś takiego złapać? Quote Łoś50>Dragstar125>CBR125>FZS600>FZ6>CBR600>SV650>FZS1000>Versys650>G310r/gs>F850GS>K1600Gt>RnineT Scrambler>R1250GS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest komandosek Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 No jak to gdzie, w ogródku u szweda. Ew. na werandzie. Podchodzisz, dzwonisz i rozmawiasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alikwot665 Posted April 22, 2015 Author Share Posted April 22, 2015 No jak to gdzie, w ogródku u szweda. Ew. na werandzie. Podchodzisz, dzwonisz i rozmawiasz. No właśnie, krążą legendy, że do Skandynawii można jechać w ciemno, a i tak szybko sie coś znajdzie. Zgadza się czy nie? :biggrin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysy76 Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Nie. Te czasy minęły.Naszych i innostrańców fchooj.Zresztą, mieszkańcy do pracy raczej nie biorą ludzi z ulicy.Poszukaj sobie ew. czegoś na PoloniaInfo.Taki portal polonijny na Szwecję. Quote ***** *** Link to comment Share on other sites More sharing options...
goobydoobie Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Ja tylko ze znajomymi jeździłem, którzy wcześniej już pracowali więc nie mam doświadczenia w szukaniu w necie. Ale wiem że oni normalnie sie odważyli z ogloszenia wybrac sie nie zalowali a pozniej dobierali ludzi jak bylo zapotrzebowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alikwot665 Posted May 17, 2015 Author Share Posted May 17, 2015 Odświeze temat, bo mam dylemat. ;) Mam możliwość leciec 1 czerwca z kumplem do Oslo. Kumpel ma tam wujka ktory zadeklarowal ze moze nas nocowac kilka dni poki czegos sobie nie ogarniemy. Problem w tym ze nie mamy tam nagranej zadnej roboty. Niekoniecznie uda sie cos znalezc do czerwca wiec istenieje duze prawdopodobienstwo ze przylecimy i bedziemy musieli wtedy czegos szukac. Czyli trochu na waryjota. :dry: Co o tym myslicie? Warto? Macie jakies doswiadczenia w temacie? Dylemat polega na tym ze moge pracowac w Polsce na miejscu ale za marna kase a jak polece to praca tutaj przepada i jesli tam bedzie problem z robota to jestem w plecy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLAUDIUSZ Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 Leć, czasami trzeba zaryzykować. Na bank coś znajdziecie. Quote MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest komandosek Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 Nie leć. Oslo jest niesamowicie drogim miastem, wypad w ciemno to marnowanie kasy.Zaraz po maturze tak właśnie pojechałem i w sumie bardzo dobrze wspominam. Zwiedziłem miasto, muzea, byłem pare razy na plaży. Pracy nie znalazłem - gdyby nie to że miałem niesamowitego fuksa bo na schodach ruchomych na dworcu w Oslo znalazłem kilkanaście tysięcy koron(wracałem autobusem) to bym wracał kompletnie bez grosza przy tyłku.Podawałem bardziej sensowną opcję wcześniej, w tym temacie Dodam tez, ze pojechaliśmy w 6 osób(taka klasowa wycieczka) i tylko jednemu sie udało załapac prace jako kelner we włoskiej knajpie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko lenin Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 Wyjazd w ciemno to loteria. W najgorszym razie będziesz w plecy, ale ja wciąż pamiętam mój roczny pobyt w Grecji 1990 :cool: Fakt, zapierd...... jak bury osioł za nienadzwyczajną kasę, ale jakie dupy, ile wódy, jakie imprezy... łza sie w oku kręci. To se ne wrati... :sad: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michoa Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 Co o tym myslicie? Warto? Macie jakies doswiadczenia w temacie? a gdzie tam zadne :D :D mnie sie wydaje ze jak nie ogarniasz dobrze jezyka i nie masz zadnych sensownych kwalifikacji to szalu nie zrobisz a mozesz odniesc bolesna porazke , no ale jesli masz faktycznie gowniana prace za 1200 i zadnej alternatywy to ja bym zaryzykowal :D Quote "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko lenin Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 Właśnie, język. Komunikatywny angielski na skandynawach spokojnie obleci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest komandosek Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 Nie. Do zatrudnienia wymagaja norweskiego. Chyba, ze masz inne atuty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko lenin Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 (edited) Jasne, norweski znać to cool, ale weż się go naucz od ręki ;) Swoją drogą kilku znajomych pracuje w Norwegii i po norwesku jakoś ani be,ani me... Pracują tradycyjnie jako fizyczni w budowlance. Edited May 17, 2015 by batko lenin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts