Jump to content

Bron dla kazdego Polaka

ks-rider
 Share

Recommended Posts

W Rosji Putin przeprowadzil liberalizacje prawa posiadania Broni. Kazdy obywatel ktory czuje sie zagrozony ma prawo zakupu broni krotkiej w celu samoobrony.

Zastanawiam sie, czy Prezydent Komorowski ma w swoich olanach podobne posuniecie.

Co wazniejsze jak Wy sami byscie do tego podchodzili. Kto z Was po wprowadznie takiej liberatyzacji w PL zdecydowal by sie na zakup broni i jakiej ?

Co sadzicie wogole o posiadaniu broni przez osoby prywatne ?

:crossy:

W obecnej sytuacji to jedyna szansa na poprawienie obronności Polski . Ale obecna ekipa tego nie zrobi bo pierwszy lepszy 11.11 skończyłby się zmianą rządu :icon_mrgreen:

Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D

., i znow nie zaskoczyles. Myslalem, ze jak przystalo na prawgo, z krwi i kości niemca, załozysz temat, pod tytułem; czy Merkel da broń Niemcom. Przeciez przyjaciel Niemiec, Putin swoim dal. A moze liczysz na kolejny pakt , Merkel-Putin? Moze wyedy bez wstydu na polskie pochoezenie, moglbys tu wrocic? O jle dobrze pamietamz temat o broni juz byl/jest na forum

Domyslam sie, ze Vis'a.

Ostatnio kumpel opowiadal mi, ze sprzedal w PL za cos Kolo 4500 dolarow :icon_mrgreen:

Visuz, Radom wznowil produkcje.

Janosikk

moze trzeba by ich na ten trop naprowadzic aby wreszcie to prawo rowniez liberalizowali ?

A ja uważam to za ekstremalnie durny pomysł z prostego powodu. Jest to pierwszy krok do tego żeby każda osiedlowa menda bujała się z klamką wciśniętą w dresowe spodnie. Konsekwencje są chyba oczywiste.

Innym problemem jest to, że "samoobrona" w naszym kraju jest przez sądy postrzegana bardzo dziwnie. Zamiast broni w domu wolałbym mieć prawo rozwalić łeb bejsbolem każdemu kto się do mnie włamie, tak żebym się nie musiał zastanawiać czy rozsmarować jego mózg o ścianę czy nie. Czy chce mnie okraść, czy chce mnie zabić, albo zrobić krzywdę moim dzieciom i żonie, albo tylko ukraść portfel? Teraz strach podnieść rękę bo jeszcze pójdę siedzieć, bo sąd powie że przekroczyłem zasadę obrony koniecznej.

Mój dom powinien być moją twierdzą i każdy kto decydowałby się na przekroczenie mojego progu w nieczystych zamiarach powinien liczyć się z poważnymi konsekwencjami....

No ale pomarzyć można...

Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :)

https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc

Jest to pierwszy krok do tego żeby każda osiedlowa menda bujała się z klamką wciśniętą w dresowe spodnie. Konsekwencje są chyba oczywiste.

Innym problemem jest to, że "samoobrona" w naszym kraju jest przez sądy postrzegana bardzo dziwnie. Zamiast broni w domu wolałbym mieć prawo rozwalić łeb bejsbolem każdemu kto się do mnie włamie, tak żebym się nie musiał zastanawiać czy rozsmarować jego mózg o ścianę czy nie. Czy chce mnie okraść, czy chce mnie zabić, albo zrobić krzywdę moim dzieciom i żonie, albo tylko ukraść portfel? Teraz strach podnieść rękę bo jeszcze pójdę siedzieć, bo sąd powie że przekroczyłem zasadę obrony koniecznej.

Mój dom powinien być moją twierdzą i każdy kto decydowałby się na przekroczenie mojego progu w nieczystych zamiarach powinien liczyć się z poważnymi konsekwencjami....

4jku

Tu mam inne zdanie. Bron obecnie moze kupic kazdy mieszkaniec RP ktory skonczyl lat 18. Jak do tej pory nie czatalemjeszcze aby jakis menel kogokolwiek postrzelil.

Sprawa jest dosc prosta, cena nawet najprostszej sztuki dla menela jesz po prostz zaporowa. Ten kto przelicza klamke na flaszki wody nigdy sobie tej klamki nie sprawi.

Aspekt z sadami jest sluszny i rowniez uwazam go za absurdalny. Tyle, ze mozesz sprawic sobie psiaka ktory taka wsze rozszarpie na szczepy.

Yeuop

Piotr, sek w tym, ze na nic nie musisz zezwalac. Obecne prawo dopuszcza zakup ostrej broni. Jedynym warunkiem jest wiek osiagniecia 18 – tu lat.

Pavelhead

zaden Problem, 2000 pln i masz. + kilka groszy na akcesoria.

Edited by ks-rider