Jump to content

Przeróbki sportsterów

wilkrew
 Share

Recommended Posts

Guest lysy79

Czy chcesz przez to powiedziec że małaMi wie na którym biegu jedzie a ty już nie bardzo? ;p

Jeździsz dynamicznie , jeżeli jak .........to nie zrozumiesz :icon_mrgreen:.

• 2 months later...

Witam,

Szanowni,

mam pytanie o Waszą opinię/

Szczęśliwie posiadam HD 48 ( rocznik bieżący) i jak wiemy ma on tak bardzo niewdzięczny filtr powierza ( a raczej czarną bezbarwną jego obudowę).

Podobają mi się dwie opcje i tu proszę o Wasze sugestie / opinie komentarze co do przedstawionych propozycji ?

AIRCLINER JJKRRACE XL CRM FI

2gvpnxg.jpg

HYPERCHARGER BG XL CHR

2mq25bp.jpg

będę wdzięczny za porady :)

pzdr

żbiku

Z tych dwoch moim zdaniem zdecydowanie ten pierwszy, obudowa raczej czarna lub nierdzewka. Jezeli chcesz zachowac obecny styl swojego sporta to hypercharger nie za bardzo tutaj pasuje, pomijam ze sie juz tez opatrzyl, ale to jak zwyle kwestia indywidualna, ma sie przede wszystkim Tobie podobac. Fajnie jednak jezeli w motocyklu jest zachowany pewien z gory zalozony styl, a taki niewatpliwie ma juz 48'ka. Poszukaj sobie w necie zdjec modyfikacji tego modelu i obiez jaki styl Cie intersuje i wowczas idz w danym kierunku, H-D jest pod tym wzgledem fajne bo daje niemalze nieogranioczne mozliwosci modyfikacji poprzez dostepnosc niezliczonej ilosci akscesoriow, zamiennikow itd.

Wez pod uwage, jezeli zmienisz filtr na taki o wiekszym przeplywie byc moze potrzebna bedzie ingerencja w mape, wiec badz ostrozny z doborem nowego filtra.

Moze tutaj cos Ci wpadnie w oko:

http://www.motorcyclestorehouse.nl/online-catalogs/Volume12/index.html#791

zaloz sobie taka obudowe jak Ci sie podoba, w obu opcjach ktore pokazales w zestawie beda K&N'y, a te sa zajebiste.

przy kazdym akcesoryjnym filtrze czy wydechu zestraja sie mape, tego nie unikniesz, szczegolnie przy zmianie z OEM

mialem dokladnie te 2 AC na motorze i po kilku dniach z Joker'em wrocilem do hyperchargera bo mi sie tak podoba. Ty zaloz taki jak Ci sie podoba bo to Twoje moto

25tkdq8.jpg

Guest lysy79

Witam,

dzięki za opinie.

Posiedzę ,pooglądam aż się w jakimś .. "zakocham"....i wtedy zamówię :)

pzdr

Pamiętaj 48 jest zbity , ma mały zbiornik przy dużym filtrze będzie źle wyglądał.

Żona w swoim 883L ma hypercharger .

Edited by lysy79

Guest lysy79

Tłoki kute zamówione , będą we wrześniu jak kolega wróci z US.

Na zimę zrobię w końcu ten silnik i zobaczymy ile można z niego wycisnąć :).

Siema
Kumpel kupił Sporciaka i nie ukrywam że przyczyniłem się co nieco do jego decyzji :)
Oto i on:
post-51094-0-23589200-1435616314_thumb.jpg

Zwykły sportster XL883 Custom z 2003roku. Wiercony na 1200 Przez Salon H-D w UK.

A tak wygląda teraz:

Ja widać udało nam się ściągnąć z niego co nieco. Plan to taki 48 na srężynie z przodu. A co z tego wyjdzie i jak długo będzie trwało to się okaże.

Co trzeba zmienić żeby z tyłu wruzcić mu oponę 150mm? Oryginalnie jest 130mm i nie widzi mi się żeby zmieściła się tam 150mm przez pas napędowy.

Edited by cxpeky63

There Are No Rules
XLH883 - XL883R - XL1200R - FXDL - KTM RC8 - XL1200X - FLHRSI&FXDBI

• 1 month later...

Motocykl wygląda na niekompletny. brak osłony termicznej na drugim wydechu, oparcie też raczej uroku mu nie dodaje.

Otóż o gustach nie będę polemizował bowiem gust (niezależnie jaki) każdy go ma :)) to tak jak rację a rację jak dupę każdy ją ma :)))) peace :)))

Brak osłony termicznej ..... Poprosiłbym o rysunek techniczny bo nie ogarniam :)))

post-79135-0-44112900-1440047792_thumb.jpg

Edited by Bulli

Cxpeky 63 ładny ten sport, taki pomarańczowy :) tylko z przodu jakieś moto go przysłoniło :)

p.

ps

Bulli nie ma co ogarniać :D, trzeba jeździć i jeździć bo jak stoi to rdzewieje, jak to hd

Edited by pszu