nurider Posted June 8, 2012 Share Posted June 8, 2012 kolejno: Sanora, silhouette, bare bones, Aviator Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest łysy31 Posted June 8, 2012 Share Posted June 8, 2012 (edited) Coś z oryginału musi pozostać, ja na siedzenie nie narzekam. Uważam że pasuje do całości, styl- taki mały drag na 1/4 w przyszłości co skręca,hamuje, i 500km nim dziennie pokonasz. Co do jego mocy-przyszły sezon prognoza na 115 kucy i Nm oby został na poziomie tym co jest 130Nm.-uważasz że owijki stosuje się tylko w boberze-co do koloru to musiałbyś go na żywo zobaczyć, jest tak że nigdy nie udaje mi się w "spokoju zatankować"-podnóżki niestety jak się śmiga moto po 500km to kompromis musi być.Jak na razie to ty jesteś na początku zmian zobaczymy, ocenimy jak skończysz :mellow: .Zmieniłem posta bo wcześniej córka mi nie pozwoliła,maluch 16mc :biggrin: .Na zmianę wizualną między innymi siedzenia już się nie skuszę- moto tak jak napisałem "wizualnie" w 90%ukończone. Teraz linki stalowe,wyczynowe klocki, kapsle i inne pierdółki które uzupełnią tylko mój projekt.Jak pisałem wcześniej teraz dokończę silnik, a więc chip nowy,sprężyny na zaworach,rolki,ramienia-i wydruk z hamowni wam w przyszłym sezonie pokarzę.Co do moich nowych opon AVON spisują się doskonale index tył 240, przód 210 koła po dodaniu gazu już się nie ślizgają na prostej i w zakrętach.Po moich modyfikacjach, uważam że dopiero teraz zasługuje na nazwę "Sportster" i nie chodzi mi o stronę wizualną. Edited June 8, 2012 by łysy31 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azmadan Posted June 8, 2012 Share Posted June 8, 2012 nie o to mu chodziło... fakt, że twoj jest w stylu trudnym do określenia, ktoś pisał ze robisz v-roda, ale za mało czarny...moze przez spojler. owiewka z cafe, ale reszta już z czegoś innego. owijki z bobera, ale to nie bober, kiera nisko i sportowy filtr, ale wysunięte podnóżki z czopera... kolory też się trochę gryzą.no tak mniej więcej miałem to na myśli :-) ...Czekam na moto twoje-ocenimy, mnie to zajęło 4 długie lata plus moto żony...Mam nadzieje że do miesiąca będę mógł pokazać... bo też się robi :-) tylko trochę większe... Quote Jedni wolą Harleya i cycate blondynki... inni motocykle japońskie i ciasne... nazwijmy to...hmmm... winkle... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest łysy31 Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 (edited) no tak mniej więcej miałem to na myśli :-) Mam nadzieje że do miesiąca będę mógł pokazać... bo też się robi :-) tylko trochę większe...No to ocena się nie będzie liczyła bo sportster jest specyficzny a twój nie podlega pod "te przeróbki" większy bracie.Co do moich przeróbek-przerobicie to pogadamy(tyczy się sportów). Zmiana lampy i siedzenia nie zmienia właściwie w moto nic. Edited June 9, 2012 by łysy31 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaroslav Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 No to ocena się nie będzie liczyła bo sportster jest specyficzny a twój nie podlega pod "te przeróbki" większy bracie.Co do moich przeróbek-przerobicie to pogadamy(tyczy się sportów). Zmiana lampy i siedzenia nie zmienia właściwie w moto nic. co, boisz się, że elka wypadnie lepiej od sporta? nie pękaj i pamiętaj - prawie każdy motur jest ładny :) po dwóch setkach, można powiedzieć, że każdy. mam nadzieję, że do mojego posta odniesiesz się z odrobiną poczucia humoru, bo uwierzę, że nie tylko sporstery sa specyficzne, ale ich jeźdzcy również:) trochę dystansu do świata i własnych przedmiotów życzę. a jak będziecie robić jakieś spotkanie w Krakowie, dajcie znać, wpadnę, może nawet z jakimiś sportami. co do samych sportów, często jeżdżę z dwoma na różne wycieczki. jeden standard, drugi przerobiony na takiego wieprzka jak sobie kumpel wymyślił. każdemu co mu pasujepozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest łysy31 Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 (edited) co, boisz się, że elka wypadnie lepiej od sporta? nie pękaj i pamiętaj - prawie każdy motur jest ładny :) po dwóch setkach, można powiedzieć, że każdy. mam nadzieję, że do mojego posta odniesiesz się z odrobiną poczucia humoru, bo uwierzę, że nie tylko sporstery sa specyficzne, ale ich jeźdzcy również :) trochę dystansu do świata i własnych przedmiotów życzę. a jak będziecie robić jakieś spotkanie w Krakowie, dajcie znać, wpadnę, może nawet z jakimiś sportami. co do samych sportów, często jeżdżę z dwoma na różne wycieczki. jeden standard, drugi przerobiony na takiego wieprzka jak sobie kumpel wymyślił. każdemu co mu pasujepozdroMasz rację właściciele sportów są specyficzni co się również tyczy krakusów :biggrin: . (coś tam o centusiach kiedyś słyszałem :laugh: .)Mam szczere chęci zobaczyć tutaj więcej fajnych przerobionych HD. Edited June 9, 2012 by łysy31 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilkrew Posted June 16, 2012 Author Share Posted June 16, 2012 co, boisz się, że elka wypadnie lepiej od sporta? nie pękaj i pamiętaj - prawie każdy motur jest ładny :) po dwóch setkach, można powiedzieć, że każdy. mam nadzieję, że do mojego posta odniesiesz się z odrobiną poczucia humoru, bo uwierzę, że nie tylko sporstery sa specyficzne, ale ich jeźdzcy również :) trochę dystansu do świata i własnych przedmiotów życzę. a jak będziecie robić jakieś spotkanie w Krakowie, dajcie znać, wpadnę, może nawet z jakimiś sportami. co do samych sportów, często jeżdżę z dwoma na różne wycieczki. jeden standard, drugi przerobiony na takiego wieprzka jak sobie kumpel wymyślił. każdemu co mu pasujepozdro Racja Racja!!! "bo uwierzę, że nie tylko sporstery sa specyficzne, ale ich jeźdzcy również" Nie ważne na czym jeździsz, ważne jaki jesteś ! ALe się wygadałęm ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RADECK Posted June 17, 2012 Share Posted June 17, 2012 (edited) oprócz owiewki i wydechu nic nie dorzuciłem ale już innaczej wygląda. a tu dosyć fajna przeróbka Edited June 17, 2012 by RADECK Quote Bolek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest małaMi Posted June 17, 2012 Share Posted June 17, 2012 (edited) Ja bym wyrzuciła gumol i dała kierownicę "do dołu", wtedy stałby się bardziej agresywny http://www.youtube.com/watch?v=fg-3PmEmlYo.Co do 48 chyba raczej nie przypadł by mi do gustu :wink: . Z drugiej strony moto męża jest bardziej specyficzne :icon_razz: .Dlaczego po zmianie wydechu nie zmieniłeś filtra, ja zaraz wywaliła tę brzydką konserwę. Masz chip......stosujesz razem z wydechem i filtrem. Edited June 17, 2012 by małaMi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilkrew Posted June 17, 2012 Author Share Posted June 17, 2012 Jasne, Łysy ma najpiękniejszy motor :biggrin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest małaMi Posted June 17, 2012 Share Posted June 17, 2012 (edited) Jasne, Łysy ma najpiękniejszy motor :biggrin:No to się zdziwisz- jak jesteśmy razem to mój się im bardziej podoba-ale to dla tego że już nie ma prawdziwych mężczyzn. Noo może po za moim łysym :wink: .Ja jak będziemy mieli kasę to zmienię malowanie, bo mój to ma trochę pedalski brokatowy kolor.Oczywiście mąż się nie zgadza z moją opinią. Edited June 17, 2012 by małaMi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaroslav Posted June 17, 2012 Share Posted June 17, 2012 no to Cię zmartwię: ostaw ten kolor bo ten "pedalski brokoatowy" to super jest. słuchaj męża, widać mądry chłop z niego. normalnie aż chce się poznawać kolegów i żanki z forum :) a, piszemy gmol - nie gumol. gumol to but, inaczej gumiak :) albo gumior. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RADECK Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 (edited) nie mam bo nie ma potrzeby jesli jest filtr stockowy , a na razie nie zmieniam. po wrzuceniu wytlumien czekam ile bedzie palil bo mialem z tym problem. :) Jak nie to wrzuce nowa mape i zobacze. a tak wogole to nie gmol tylko podnozki Highway Peg :))) Edited June 19, 2012 by RADECK Quote Bolek Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamandirfirst Posted June 26, 2012 Share Posted June 26, 2012 (edited) Mój 1200 po pierwszych przeróbkach, a ten niebieski poniżej to 883 kolegi. Edited June 26, 2012 by kamandirfirst Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest łysy31 Posted June 27, 2012 Share Posted June 27, 2012 (edited) No fajnie czekamy na więcej, z pierwszego mi tylko nie pasują widły na błotniku i ten kapsel między cylindrami. Drugie moto fajne ale ja nigdy nie lubiłem dużych baków w sportach. No i albo montuję klamrę albo wycinam mocowanie błotnika :happy: . Edited June 27, 2012 by łysy31 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts