Skinner Posted July 20, 2011 Nowe w HD na 2012... http://www.harley-davidson.com/en_US/Motorcycles/switchback.htmlhttp://www.harley-davidson.com/en_US/Motorcycles/v-rod-10th-anniversary-edition.html Oczywiście nie ma rewolucji... Ale te kufry w Dyńce to ojej... :icon_mrgreen: Quote Share this post Link to post Share on other sites
vpower Posted July 21, 2011 Nigdy nie zrozumiem dlaczego kufry w HD musza jak spluczki od kibla wygladac... Ani to ladne, ani ustawne a jedyna przewaga to pewnie latwosc produkcji - kazdy chinczyk zrobi. Quote AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Share this post Link to post Share on other sites
Skinner Posted July 21, 2011 Bez przesady... Nie wszystkie są takie beznadziejne. Trzeba jednak przyznać, że te w nowej Dyńce to wyjątkowa kupa... Bez wątpienia Made in China :laugh: Quote Share this post Link to post Share on other sites
milosz-RR Posted July 21, 2011 Ja to się nie znam ale V-rod wygląda tak jak wyglądał 10 lat temu :)Dyna zresztą też :) Quote SUPPORT 18 Share this post Link to post Share on other sites
harry883 Posted July 22, 2011 Ja się zazwyczaj podniecam CVO. Road Glide bardzo cieszy oko. Czy aby nie upłynnili przedniej obudowy lampy? Quote 2007 H-D XL883C Sportster Custom + 'Bologna Style' Khrome Werks 2 inch slash cuts. Share this post Link to post Share on other sites
orange rider Posted July 22, 2011 Soft blackline fajny: http://www.harley-davidson.com/en_US/Motorcycles/blackline.html A Road Glide jak zwykle fantastyczny. Super jest to brazowe malowanie. Harry883 - o jaka obudowe Tobie chodzi? W mojej RG CVO '09 jest tak samo, nie ma wspolnego klosza jezeli to miales na mysli. Quote Share this post Link to post Share on other sites
harry883 Posted July 22, 2011 (edited) Wow, Blackline faktycznie robi wrażenie. A jeśli chodzi o lampę, to mój błąd; nie wiedziałem, że są takie same (chodzi mi o tą 'owiewkę' pod kolor, w sumie to nie wiem czy to ma jakąś nazwę fachową), po prostu szalenie mi się to podoba :) edit: "A shark-nosed touring beast (...)" - to zdanie pięknie to obrazuje :) Edited July 22, 2011 by harry883 Quote 2007 H-D XL883C Sportster Custom + 'Bologna Style' Khrome Werks 2 inch slash cuts. Share this post Link to post Share on other sites
Skinner Posted July 22, 2011 A ja, gdybym miał nieograniczony budżet, to wziąłbym CVO STREET GLIDE. Piękny Bagger'ek :laugh: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest kejti08 Posted October 11, 2011 Dyna z jakimikolwiek sakwami wygląda źle. A V-Rod to nie Harley więc się nie wypowiadam Quote Share this post Link to post Share on other sites
vpower Posted October 11, 2011 Ostatnio jezdzilem paroma nowymi HDekami na Faaku i co stwierdzam:Wild Glide - masakra - to sie nie nadaje do jazdy - dawno nie jezdzilem tak walacym sie moto. Porazka na calej linii. Fat Boy - calkiem poreczne stworzenie.Heritage - jedzie sam jak po sznurku i wygodny ale nie moja para kaloszy. V-Rod - zapindala. Generalnie niewiele sie zmienilo ale ostatnio laskawszym wzrokiem patrze w kierunku street glide'a.:) Quote AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Share this post Link to post Share on other sites
qurim Posted October 11, 2011 (edited) Ja to się nie znam ale V-rod wygląda tak jak wyglądał 10 lat temu :)Dyna zresztą też :) Ano, bo V-Rod`a bardziej nie da się spie**olić więc nie mieszają w nim. :icon_mrgreen: Większość HD wygląda tak samo jak poprzednie roczniki. Jeśli nie siedzisz w tym temacie na bieżąco to odróżnisz tylko szczegóły i wzory malowania. Zresztą Harry nigdy nie chwalił się zmianami technicznymi bo tej marce chodzi o to aby były zacofane. Jakiś miesiąc temu zaglądałem na nowości 2012 bo jak zwykle plotkarze nastraszyli ludzi chłodzeniem cieczą w HD. :banghead: Edited October 11, 2011 by qurim Quote MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Share this post Link to post Share on other sites
cxpeky63 Posted October 11, 2011 Dobrze że chociaż sporciaki się nie zmieniły, poza malowaniem. :notworthy: Dyńki w standardzie mają ABS. :banghead: (FLD Switchback silnik 103cale) Na rynek USA Dyna wide glide też ma silnik 103cale.Softaile silniki 103cale poza blacklinem, przynajmniej dopuki nie wysprzedadzą modeli 2011 z silnikiem 96inch :buttrock: Touringi bez większych zmian.V-rod zmienili mu tylny błotnik i przy okazji lampę. Quote There Are No RulesXLH883 - XL883R - XL1200R - FXDL - KTM RC8 - XL1200X - FLHRSI&FXDBI Share this post Link to post Share on other sites
harry883 Posted October 12, 2011 Wild Glide - masakra - to sie nie nadaje do jazdy - dawno nie jezdzilem tak walacym sie moto. Porazka na calej linii. A czemu tak negatywne wrażenia? Powiedz coś więcej, ja - choć nie jeździłem - uwielbiam linię tej Dyni, strasznie mi się podoba.A co do kufrów - rzadko kiedy wyglądają (szczególnie na sportach), ale jakie praktyczne ;) Quote 2007 H-D XL883C Sportster Custom + 'Bologna Style' Khrome Werks 2 inch slash cuts. Share this post Link to post Share on other sites
Daras67 Posted October 12, 2011 Obawiam się kolega miał na myśli to że nigdy nie jeździł motocyklem o kącie odchylenia główki ramy większym niż w Road Kingu i stąd te negatywne odczucia . Ja natomiast mam Wide Glide i nie zamieniłbym się. Po prostu trochę inna technika jazdy w ciasnych zakrętach. Jedyna rzecz którą bym dodał to trzecia półka, ale to przydałoby się nie tylko w moim.Jeździłem na tych modelach na 2012 i generalnie switchback mi się podobuje zarówno jezdnie jak i wizualnie natomiast Black Line jak to softail ładny jest ale jeździć na nim dalej to bym nie chciał. I to zarówno przez właściwości jezdne jak i paskudnie mielący młynek jakim jest Twin Cam B. V rod jak powszechnie wiadomo nie Harley i można go rozpatrywać tylko w kategorii motocykli ogólnie :-) a moc jak to moc kwestia kasy. Żeby nie było Road King też jest fajny :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
vpower Posted October 12, 2011 Obawiam się kolega miał na myśli to że nigdy nie jeździł motocyklem o kącie odchylenia główki ramy większym niż w Road Kingu i stąd te negatywne odczucia . Ja natomiast mam Wide Glide i nie zamieniłbym się. Po prostu trochę inna technika jazdy w ciasnych zakrętach. Jedyna rzecz którą bym dodał to trzecia półka, ale to przydałoby się nie tylko w moim.Jeździłem na tych modelach na 2012 i generalnie switchback mi się podobuje zarówno jezdnie jak i wizualnie natomiast Black Line jak to softail ładny jest ale jeździć na nim dalej to bym nie chciał. I to zarówno przez właściwości jezdne jak i paskudnie mielący młynek jakim jest Twin Cam B. V rod jak powszechnie wiadomo nie Harley i można go rozpatrywać tylko w kategorii motocykli ogólnie :-) a moc jak to moc kwestia kasy. Żeby nie było Road King też jest fajny :-)A masz tego nowego wild glidea czy starszego? Ja jezdzilem wielokrotnie typowymi chopperami typu intruz 1,4 czy schadow 1.1 (wiem - japonczki) i powiem szczerze, ze one przy wild glide sa po prostu boskie w prowadzeniu. Mi sie wyglad tego moto strasznie podoba ale wali sie strasznie oraz generalnie wymaga zmiany nawykow. Jak dla mnie kombinacja niskiej kiery i dlugiej linii plus kat glowki ramy dal to, ze jezdzi sie tym poprostu zle. To tylko moje subiektywne odczucia ale kumple co tez tym jezdzili powiedzieli dokladnie to samo. Moze starsze byly inne w prowadzeniu - nie wiem ale ten nowki to nie moto dla mnie (a parenascie lat juz jezdze). :) Quote AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Share this post Link to post Share on other sites