Jump to content

Rozbudowany problem z Yamahą FZR 1000

Recommended Posts

Nie ma problemu bubiool nie myli tych wartości :D Teraz muszę uporać się z wentylatorem bo w sumie cały czas pracuje nawet na zimnym silniku ale to pewnie termostat. Jak mowilem z silnika to musial bym zobaczyć te zawory i ew wymienić pierścionki, które pewnie będą kosztować tyle ile 1/5 motocykla

Nie ma problemu bubiool nie myli tych wartości :D Teraz muszę uporać się z wentylatorem bo w sumie cały czas pracuje nawet na zimnym silniku ale to pewnie termostat. Jak mowilem z silnika to musial bym zobaczyć te zawory i ew wymienić pierścionki, które pewnie będą kosztować tyle ile 1/5 motocykla

Kolizją dosłowną czy w przenośni?? Tzn teraz też nie ma szału w kompresji jak pisałem.

U mnie w moto z 2008 za komplet 5 pierścieni jednego tłoka życzą sobie 216,55zł :) u mnie trzeba takich dwóch a u Ciebie x4 i w tysiącu powinieneś się zmieścić jeśli tłoki i gładź trzymają limit serwisowy :cool:

Tak przy okazji sprawdź ile masz płynu w chłodnicy. Może z braku się grzeje. EDIT, znalazłem przed chwilą

może coś znajdziesz użytecznego :)

Nie wiem do czego się odnosił kolega mówiący o kolizji ale jeśli wcześniej napisałeś, że miałeś przestawiony rozrząd to tłok mogł kilka razy puknąć po zaworach, skrzywiły się i są podparte lub puszczają ciśnienie przez przylgnie. Nie pamiętam jak się sprawdzało szczelność w tym miejscu...

Edited by Shinigami

- coś musi być z tym rozrządem w FZRkach, kolega miał też kiedyś model kocie oczy ale w czerwonym malowaniu, zdarzyło mu się to samo (rozrząd był też przestawiony o dwa zęby) sprawdzaliśmy nawet numery na ramach

(różnica w wielkości numeru - niecała setka, więc może trafiła się jakaś wadliwa seria biorąc pod uwagę ten rozrząd)